Thursday, September 10, 2015

Lost In The New World

Masih bingung. Macam tak tahu nak mulakan kehidupan dari mana. Sounds complicated ey?

Imagine lah selama beberapa bulan tempoh hari, hidup ini di dedikasikan untuk PL. Sabtu Ahad pergi belajar, lepas tu bersalin, lepastu dalam pantang sambung balik pergi belajar sampai lah tarikh keramat 27 Ogos lalu. Pergi Mersing tinggalkan baby yang belum 2 bulan pun. Tinggalkan kakak. 10 hari di sana termasuk hari pergi dan balik dan loading unloading barang. 10 hari terlalu lama for me to pick up where I left.

10 hari di sana tanpa internet, tanpa TV, tanpa surat khabar (hari last baru Dr. beli surat khabar) tanpa update dari kawan-kawan. Batt hp tahan 3 hari tanpa caj adalah pencapai luar biasa dari seorang bernama Yaty tersebut. Selalunya, seharian akan caj HP 3 kali. Lepas call emak dan suami akan letak dalam flight mode. Kalau off nanti susah nak selfie-selfie dagu runcing.

Apa yang dirasai sekarang ialah rasa ketinggalan sangat. Rasa macam semua orang dah move on. Tapi kita ni masih di takuk lama. Macam sebelum pergi masuk kem,  dengar cerita Panda dekat Zoo Negara tu dah selamat melahirkan anak. Kalau aku tanya pasal anak Panda tu mesti orang cakap Panda tu dah bercucu dah sekarang. Baru buat kenduri cukur jambul minggu lepas. HAHA, Contohlah, contoh. Entry ni takda kaitan dengan Panda mind you.

Jadi, nak borak dengan kawan pun dah tak tahu apa topik yang in sekarang. Sebab dah selesa menjauh dari dunia luar, so aku rasa lebih selesa menyendiri. Mind my own business. Dekat kem tu kami banyak interaksi dengan kami-kami sahaja. Takda la boring pun. Asyik bergosip 24-7 sampai Dr dengan En Shamsul tu tegur. HAH, Gosip tak habis-habis. HAHAHA, what to do. Itu saja lah hiburan kami. Selain dari perati anak-anak ikan balik berkayak dan dinghi, lepastu mandi depan khemah gosip kami ala-ala model. BAHAHA. Punya la bosan. Anak ikan pun jadi. Eh, jangan lah di bayangkan anak ikan macam nemo tu mandi depan khemah. Kalau anak ikan tu mandi, kami dah lari 100M berganti-ganti dulu dah. HAHA. Yang ni 'Anak Ikan Mak'. 

Ih, melalut tak tentu hala semacam tak mendatangkan faedah. Tapi sesungguhnya, saya sedang menjakuni kehidupan sekarang ini. Padahal baru 10 hari terputus hubungan. Serasa macam Tarzan jumpa dengan manusia saja. Serasa juga seperti baru keluar dari Gua Batu Kapur. Maafkan lah kalau saya ini kelihatan tenggelam timbul dalam group WA. Saya sedang cuba untuk adjust dengan kehidupan yang baru ini.

Yang Benar,
TARZANTY

1 feedback:

Anna R. said...

Hehe lawak kak yaty :P