Wednesday, July 1, 2015

Live Update From LR

Since everyone is so busy buka puasa and no one sudi nak entertaining me, I just entertain myself dengan mentulis blog ni.

Pada petang yang suam-suam kuku tadi, saya sudah rasa lain maciam. Masa nak ambil wudhuk untuk solat Zohor. Rasa sakit perut yang teramat tiba-tiba. I thought oh masuk angin kot ni. Lalu ambil wudhuk dan solat macam biasa.

Lepastu gigih la panjat tangga ke tingkat 2 dari surau. Jauh I tell you. Jalan pun slow je. Kalau kura-kura ajak lumba, memang kalah teruk lah. Masuk kelas dan duduk. Dan secara tak bagi salam, sesuatu yang panas keluar. OMG OMG OMG. I am totally panick. Tak pernah mengalaminya. Adakah I am peed secara tak sengaja atau apa.

Lalu call kak jijah laju-laju nak pastikan apakah itu? Saya pun berjalan ke kelas Kak Jah, sambil jalan sambil air merembes-rembes keluar. Tahulah saya kini my water just broke. Lalu habislah laluan saya diserikan dengan air. Habis jubah semua.

Oleh kerana kereta kena block dan semua orang tak bagi drive sendiri, saya call my brother minta di hantar pulang. Sementara menunggu tu, kakak-kakak yang ada datang bilik guru untuk melihat makhluk yang dah lenjun bajunya ni. HAHA. Tq kakak-kakak yang sangat loving and caring. honestly, I love u all so much.

Balik rumah sempat lagi minum susu,mandi-manda, kemas-kemas dan air masih tak berhenti turun. I have to double up my pad. Still bocor sampai ke baju. Sempat makan VCO, Qaseh Gold, bubur lambuk dan serunding ikan. Pukul 6 baru berangkat ke hospital.

Sampai hospital, naik wilca ke LR. Sampai LR kena tukar baju sebab basah habis. Lepas check CTG dan bukaan dia bagi makan. Dr bagi 2 pilihan sama ada admit atau balik dulu dan datang semula esok since saya belum sakit lagi. Yerp, saya takda sakit apa melainkan baby mengeras saja. Dan I think i choose to balik dulu sebab nak ajak Dak An Makan-makan lagi. BAHAHA.

Mana suami kesayangan itu? Beliau otw dr Ganu. Belum sampai lagi. Semoga selamat perjalanan beliau.











Posted using BlogPress from my iPhone

4 feedback:

Hana Soffelia said...

suspennnya yati siap keluar air ketuban, ingat malam td dah warded then pagi ni dh ada kisah baru.

Pecah ketuban dulu memang orang cakap tak sakit. Kalau turun darah dulu baru menggelupur sakit nak tunggu bukaan tu.

atiqah mutaza said...

yatii semoga semuanya selamat yeee..

suezen said...

moga segalanya berjalan lancar...amin

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/