Sunday, June 21, 2015

Hari Raya Comes Early, Yippeee

Ehems I am at 37weeks pregnant digestion. Everything that I wish, InshaAllah akan ditunaikan (except the Gucci and oven part) *jeling suami*

So, this weekend semua adik beradik berkumpul di rumah manis. Ohh, baru perasan yang this is our 1st Ramadhan here at rumah manis. Rumah manis semakin manis sekarang selepas beberapa pertambahan berlaku. Alhamdullillah, we managed to get it done before saya bersalin atau emak akan kerunsingan dan kerimasan. Sekarang rumah manis kelihatan lebih manis daripada gula dan saya rasa lebih manis dari rumah Hansel & Gretel. Cuma rumah saya tidak boleh di rasa apatah lagi untuk di makan.

Jadi, kembali kita kepada perenggan asal, adik beradik telah pulang dan berkumpul di rumah manis ini sejak Jumaat lalu. Saya hanya kembali ke rumah manis pada hari Sabtu. Jadi saya sudah request pada emak menu hari raya sebab kita tidak tahu entah bila seorang bayi ini decide untuk keluar. Maka emak pun mensediakan lah juadah hari raya petang semalam. Kemudian, seorang kakak telah membuat puteri mandi atau badak berendam am not so sure. Kami tak cukup kuah kacang saja sebab orang yang beli kacang (read:me) balik beli kacang pergi tidur. Adakah dia ingat kacang boleh goreng dirinya sendiri? Suami pun tertanya-tanya, tadi bukan beli kacang ke? Mana kuah kacang? Bahaha, suami ini tidak tahukah trick bulan puasa? Kalau malas, menu boleh lesap sekelip mata. Like poooff. Hilang. HAHA



Jadi, sekarang hati sedikit lapang dan bersedia sudah untuk melahirkan dan berpantang tanpa regret tak makan menu hari raya. Ya, emak saya very strict. Orang cakap rendang ayam tu boleh makan. HAHAHARAPAN saja lah kalau emak yang menjaga pantang. Jangan nak di langgar satu pantang atau baik tak payah pantang terus.

Lepas berbuka semalam, kami bergegas ke Shah Alam untuk jumpa bapa mertua langsung terus menghantar suami ke lapangan bas. Sudah 2 minggu bapa mertua tak jumpa anak, cucu dan menantu manis ini (ehems) Tapi tidak di hairankan lah tentang menantu manis dan anaknya. Lebih kepada cucu sebenarnya. HAHA. Jadi, drop by sebentar dan terus ke lapangan bas. Dalam pada drop by itu menantu manis telah menerima seutas ole-ole from Landan Tawn yawww (excuse my accent)


Handbag Raya. YAYYYY

Muka menantu bak sunshine I tell you. Suami hanya mampu memandang dari jauh. KIHKIHKIH. Dalam pada takda membeli persiapan raya, ada juga lah. Bapa Mertua siap beritahu, untuk biras pun sama brand, sama colour supaya tidak timbul hasad dengki di situ. Saya ok saja. Dapat ini pun dah syukur Alhamdulillah sangat. Jadi, persiapan saya sudah complete lah kiranya. Pakai sweater, kain batik, dan stoking sambil galas handbag raya. Raya paling stylo tahun ini rasanya.

2 feedback:

Hana Soffelia said...

xsbr nk tgk fesyen raya yati nanti. pasti rare sebelah tgn baby, sebelah handbag. jgn lupa post gmbr. hahaha

Hidayati Farhan said...

hahaha opkos. harap jd ikutan nnt