Friday, May 22, 2015

GDM at 30 weeks

Phewww, cabaran sangat lah being pregnant woman ini. Kalau yang dulu pre eclampsia, kali ini dapat GDM. Sungguh tak terduga.

Jadi hari ini perlu ambil darah 4x di hospital. Sudah lah tu, ambil darah tak agak-agak. Kalau di klinik, cucuk sikit dekat hujung jari then you are done. Aku ini sampai satu tube darah di ambilnya di pelipat siku. sudah lah tu sehari sampai 4x. Terasa diri ingin argue tapi tak mampu. Lepas ni memang akan ke klinik saja lah. Sakit kot kena cucuk kiri kanan kiri lagi kanan lagi. I HATE IT.

Nasib baiklah tersangkut GDM di minggu-minggu akhir. Kalau awal-awal Bismillah dulu, mahu juga menangis.

Nasib baik suami mahu hantar dan ambil. Kalau tidak rasa mensampahkan juga. Mana nak parking, mana nak bayar parking, mana nak jalan jauh lagi. Harap ini yang terakhir. Saya tak mahu ambil darah lagi. Kerana darah ku begitu berharga.




- Posted using BlogPress from my iPhone

0 feedback: