Tuesday, May 6, 2014

Let It Go

Menyayangi sesuatu benda dengan sepenuh hati adalah saya. Manakala menjual segala benda yang di sayang itu adalah suami saya. Yeah, we make a good pair.

 In loving memory: Mr. Vi 2009-2014

Mr. Vi itu adalah kenangan yang terpaling indah. Mr. Vi lah 1st car yang Dak Yang beli sendiri (macam tak tepat je ayat ni. Tapi sort of lah) Waktu tu beliau masih belajar sambil bekerja di UTM lagi. Lepastu saya berpesan bahawasanya seat depan sebelah driver adalah dikhaskan untuk saya sa-orang. Perempuan lain adalah big NO. Tapi Dak Yang kata kena share dengan mama. Fine baby fine. Nak kedekut dengan bakal ibu mertua (waktu itu) adalah sesuatu yang out of mind. Nak kena sumpah? HAHAHAHA. Kereta ini jugalah sebagai our 1st car lepas kahwin, bawa pi check up masa pregnant, bawa nak pergi bersalin, balik dari hospital selepas selamat jadi ibu and the list goes on and on. Dengan Mr. Vi juga kami pernah accident, pernah bergaduh, menangis, ketawa, makan, tumpahkan air segala. TSKKK. Rindunya dengan Mr. Vi

Sebenarnya dah lama Dak Yang bagi hint nak let go both cars. We can't afford to maintain both. Tapi sayalah pembela kereta-kereta tersebut. I'd say no. Why not kita guna je dulu kereta yang ada ni. Lagipun Nia dah besar. Dah tak perlu pun nak bawa segala macam stroller ke apa. So, sedan masih suit us well. Kalau ada duit lebih-lebih, kita fokus untuk another assets.

....... dan seribu dua alasan saya guna untuk mempertahankan both cars. Akhirnya harus lah saya tewas. Men will always be men. Keinginan dia towards his dream car macam dah tak boleh dibendung. Dia keep pujuk-pujuk dengan segala janji-janji indah. Maka women will always be women. hati macam kerak nasi. Lama-lama lembut hati. Pffftt. Maka pada 18.4.2014 Mr. Vi telah bertukar tangan. Banyak sangat sentimental value and am a bit emotional. Memang mentangisi kepergian Mr. Vi dalam hati. Dak Yang je muka takda perasaan.

Kadang-kadang bila tanya, tak rindu Mr. Vi ke? Selamba je jawab, buat ape nak rindu. Kita kan buat ni untuk future. Lepastu rasa pelik sendiri. Aku seorang je ke yang ada perasaan towards non-living things ni? Sigh. Saya memang di ajar untuk menyayangi harta benda yang kita ada. Sebab tu kereta wira dari zaman only-god-knows-how-long itu masih ada dalam family kami. Kami tak pernah mengamalkan sell our asset for the better one. Perasaan ini diwarisi rupanya.

Soon New Moon juga akan mengikut jejak langkah. Akan pergi bertemu new owner. Wait, wait, wait. New Moon yang mana pulak ni? HAHAHA, New Moon mestilah yang ada kaitan dengan BuLaN. HAHANAMAKERETAPALINGANNOYING

New Moon juga full of memories. New Moon adalah kereta pertama saya (walau bukan nama saya, still it is count as my 1st car) New Moon adalah kereta paling best kot. Dah la comel. Nama pon Myvi lagi best ke apa tah. HAHA.

Jadi, tujuan entry ni adalah untuk show off? Sekarang show off lah kereta baru itu.
.
.
.
.

Tadaaaaaa kereta baru is nadaaaaa
KAHKAHKAHKAHKAHKAH
Marilah ketawa secara berjemaah

Sekarang ni Dak Yang pi kerja secara parasit atau naik motor pinjam. Daulat dengan Mr. Vi I guess.

1 feedback:

LydSunshine said...

la, let go bukan sebab nak beli keta baru ke. skrg ni ada jgk org buat sewa kereta. untung tau. kalau ada kawan yg buat bisnes sewa kereta, tumpang le kereta kt situ. tp dh let go, takpe la. ada la tu rezeki nk dpt keta lain.