Wednesday, December 18, 2013

Jalan Saya Tak Mudah

While waiting for Darling Husband to arrive, marilah kita mengarang barang sebaris dua ayat. Sebab, dalam sehari tah berapa kali suami keluar masuk belog isteri dengan harapan ada entry baru. Kadang curi-curi tengok beliau sedang browsing web apa, mesti ada satu tab belog isteri. Hahaha. This is for you husband.

Kelmarin hari tu, saya ada mengutarakan kekecewaan saya sebab tak belajar pandai-pandai and tak dapat study overseas. Bergabung dengan Kak Mus and Acik. Tapi, Kak Mus dapat study German kot. Siap masuk salam perantau lagi. HAHA. Tak habis-habis dengan salam perantau. Acik pulak UTP-ians kot. Kerja dalam KLCC. (Hikhikhikhikhik)

Well, saya tidak dilahirkan dengan kebijaksanaan yang luar biasa. Macam Adi Putra ke, Safiah ke, Amalina ke. Am just tipikal budak kampung dengan pencapaian yang average. Being pelajar luar bandar, cikgu-cikgu akan motivate us untuk belajar rajin-rajin, belajar tinggi-tinggi, boleh pergi tempat orang, explore the world, otak lebih berkembang. Jangan duduk dekat kampung saja. Tu macam propaganda yang disematkan dalam hati kami.

So, dalam kepala otak saya dah imagine, kalau aku belajar rajin -rajin nanti aku boleh masuk sekolah bagus-bagus, nanti aku boleh pergi luar negara, main salji. Tipikal gadis kampung, membayangkan

Published with Blogger-droid v2.0.6

3 feedback:

thezaila said...

masa bagi contoh Adi Puta tu... terus terbayang adi putra yg ada skandal tu.. pandai kah dia??? pastu pk pk jap.. ohh adi putra yg budak kecik yg pandai tu eh..

tu la.. banyak sangat tgk drama kt tv.. agak nya tu pasal aku x brapa pandai sangat kot.. hhahhaa

Nor Ayuni Rosli said...

I pun dok terbayang Adi Putra skandal tu. Hahahadoi!

Yatt, nak exchange link boleh sebab I tukar URL from bnsyg-stories.blogspot.com to the new URL, ayuni-stories.blogspot.com
Let me know ye nanti?

Thank you

Balkidz Hunny said...

ko punya ayat entry memang ending die nak macam tu je eh?
eh, bila masa cite pasal belaja ni ke aku tertinggal?