Monday, June 17, 2013

Yesterday.....

Adalah hari yang sangat menyesakkan dada.

I don't know about others, eventhough I survived the LDM for 1 and a half years now, still akan ada waktu yang secara tak bagi salam kita akan mentangisi pemergian suami. Akan rebel tak nak bagi suami pulang. Akan keep saying, kalau saya isi borang pindah, saya nak confirm dapat!! Tolong usahakan. Begitu diva ayat tersebut, tapi saya serius. Saya bilang pada suami, go seek the strongest cable that we can use. Cabel paling cekang bak kata Mat Luthfi. Akan buat-buat pelbagai trick untuk lambat hantar suami ke stesen bas (dengan harapan suami tertinggal bas dan takyah pergi kerja esok hari, lepastu kita sama-sama makan hati. HAHA) Akan tak bagi suami bawak dua-dua kereta sebab taknak bagi beliau pergi kerja. Apa punya lame trick tersebut.

Heyy heyy heyy... tahukah anda yang New Moon saya accident lagi. Kali ini bas sondol dari belakang. Waktu kejadian suami yang drive di Tol Jalan Duta. Baru mahu enjoy my New Moon, sekarang hati memang dah remuk betul tengok New Moon kena langgar. Saya cakap siap-siap saya dah tak mahu New Moon. Suami dah setuju nak let me drive Mr. Vi dan beliau bawak New Moon balik Terengganu. Tapi hati saya macam terbelah-belah nak serahkan New Moon pada suami terus sebab New Moon is my 1st car, walau seposen tak menyumbang. Tapi takpa. So, I told him, Saa taknak New Moon, but you can't have it either. KAHKAHKAH, begitu buruk siku perangai isteri. (Apa punya annoying kau letak nama kereta kau Yaty? HAHA kalau saya punya 4 kereta memang cukuplah Twilight series)




Ok ok, kembali ke cerita sedih
Walau dah tahu every week akan say hai and goodbye. Tetap juga mahu merembeskan air mata.

Semalam adalah waktunya.

Sejak dari suami sampai, dalam hati semacam tak mahu pisah-pisah lagi. I had enough. LDM ni sangat mensesakkan dada. I just want to be with my husband where ever he is. Dengan Nia yang dah kenal mana Walid, mana Bunda. Semuanya saya rasa makin payah.

Sebab bila Walid ada, beliau yang akan change diapers di tengah malam or bangkit untuk buat susu. It help a lot. So, saya rasa sedikit berat bila takda suami untuk membantu. Plus, semalam Nia cirit birit dan demam. She's a bit cranky and clingy. Saya jadi penat. Bila naik bilik untuk tidur, kepala dia terpusing-pusing cari Walid. I can't help it but cried my heart out. Sambil susukan Nia sambil tersedu-sedu call suami. Saa taknak macam ni. Saa taknak jauh-jauh. I keep repeating that sentences over and over again. Padahal bas suami baru gerak beberapa langkah, tak keluar border Selanor pun lagi.

Ahhh, *lap air mata atas keyboard*

Tak tahu kenapa hati sensitif satu macam. Maybe I realize yang hidup tanpa suami di sisi adalah sucks.

5 feedback:

hayati hashim said...

Yes it is. I pn bru stat nk ldm tapi ats kerelaan sniri. Tetiba rasa x bo tdo sbb xd suami kt sblh wlupun b4 ni dia mmg x tdo sebelah :(

e.t.t.y said...

oh tak dapat bayangkan ldm macam awal awal kawin dulu. dengan anak yg super manja. even umar tak manja sangat dengan ayah, tp peranan ayah dia memang penting untuk sama2 jaga anak manja itu. boleh emo tau tak penat jaga anak sorang sorang. takpe yati, usaha selagi boleh. kalau nk mintak tukar, usahakan. ikut kata hati. bawak berbincang.

ainmj said...

*peluk*
Sama-sama doa yang terbaik ye,Yaty:)

Super Ummi said...

Yaty, kalau ade cable.. nak join sekaki boleh..? hehe..

Cik Emie said...


walau cite dah lame tp bile bce entry yati sgt memahami susah pyh hidup ldm..diri sendiri plak lap air mata kt dpn lappy ni. just use any power or cable or whatsoever sbb org lain pon gitu jgak huhu.