Thursday, January 10, 2013

Manehnya 2012....

bila

1// ...suami dapat panggilan temuduga and he nailed it walau hanya kontrak setahun. (tanpa pertolongan orang dalam mahupun cabel-mabel. Rezeki anak dari Allah) Terpaksa berpisah beribu batu... jauhnya alleycats, demi kestabilan ekonomi keluarga, kita kena redha. Itu penting. Tetbe sangat.

2// ...UPT saya double line pada hari yang sama suami dapat kerja. Tahun baru dan permulaan yang baru untuk keluarga baru kami. Syukur berganda.

3// ... mempunyai harta pertama, (well, harta suami sebenarnya pun. Tapi apalah gunanya pepatah hartamu, hartaku jua?) Dak Yang belikan kereta sebab kasihan lah kan isteri tak punya kenderaan ke sekolah. Asik pakai harta keluarga je, sesekali perlu ada sendiri punya. Demm, I miss New Moon.

4// ...finally, saya di sahkan jawatan setelah 3 tahun menunggu. Posting 2009, 2012 baru confirm. Terima kasih GB, terima kasihhhhh sangat *sarcasm mode*

5// ...kembali bergelar seorang pelajar selepas 3 tahun tinggalkan maktab.

6// ...lahirnya Fatihah Rania, semuanya berubah sekelip mata. no more bangun lewat waktu pagi. She's my new alarm.

7//...suami dapat permanent post di Instep. Woohoo. Ya, pembukaan dan penutup tahun dengan kejayaan suami. Alhamdulillah, ekonomi keluarga makin kukuh lepas kelahiran Rania. Janji Allah pasti, setiap anak ada rezekinya sendiri. Jangan takut.

9 feedback:

Wan Afzan said...

Cgrts! Yes, kalu Allah nk ks, Dia tetap akn ks. Rezki ank.. :)

N.Aima K said...

lama x singgah sini..

Alhamdulillah...and Happy New Year dear :)

FarizAtie said...

Alhamdulillah rezeki berkeluarga ni mencurah2 kan..:)

::eLeya:: said...

Alhamdulillah~eh2 Fatihah Rania..nama kita Fatehah Elia..heheh~ =)

::eLeya:: said...

Alhamdulillah~eh2 Fatihah Rania..nama kita Fatehah Elia..heheh~ =)

bujal X said...

1.tahniah.

2.tahniah

3.tahniah

4.tahniah

5.tahniah

6.tahniah

7.tahniah

FY said...

congrats..alhamdulillah..murah rezki =)

4feet8 said...

tahniah.. tapi sambung study master ke..?

4feet8 said...

tahniah.. tapi sambung study master ke..?