Friday, August 10, 2012

Walid yang Excited

Last Saturday, we went to OU. In laws nak cari baju raya untuk menantu nan demok dan anak lelakinya itu. Waktu itu parking di old wing dan mahu shopping di new wing. Menantu nan demok kaki dah bengkak habis. Tapi, gagahkan juga la merentas ke seberang.

Sepanjang-panjang jalan itu, suami tak habis-habis eyeing on others stroller. Pantang nampak parents tolak stroller, dia toleh sampai terpusing-pusing leher. Siap masuk Mothercare and Mamours sebab berharap yang beliau beli itu the best price. Paranoid parents huh?

Kadang-kadang, he's starred at someones stroller sampai orang ingat dia nak culik budak ke apa. Creepy. Nanti dia toleh dan cakap, takda pun orang pakai macam kita punya? LOL

Orang tak minat kot, sebab kita punya a bit bulky.

So, balik dari shopping, dimana saya dapat sehelai baju from Modernmum, thanks to Abah and Mama, beliau tanya, stroller kita simpan kat mana? Saya makin pelik-pelik. Kenapa? Nak pasang dah ke? He said no lah, tanya je.

Malam lepas terawih, beliau bergegas naik bilik. Air panas yang dibuat pun tak minum. Aik, pelik neh. Musykil sangat, apa lah agaknya yang penting kat bilik tu. Tapi sebab isteri tak larat nak turun naik tangga, call saja beliau suruh turun.

Sebelum beliau keluar pergi ambil lappy di rumah in laws, he did say, kalau naik atas nanti mesti anak terkejut. Tapi saya yang macam tak faham dan tak tanya.

Rerupanya, bila masuk je bilik tengok ada benda tercongok depan pintu. MashaAllah, punya lah beliau tak sabar rupanya, dalam bilik pun boleh. HAHAHA. Bila beliau balik, di sorong-sorong stroller tu dalam bilik. Lepastu terkial-kial nak tutup semula. Isteri tumpang gelak saja.

Esoknya dah nak tidur tu beliau cakap, eh, malam ni belum pasang stroller lagi lah -___-"

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 feedback:

~ NANA ~ said...

quinny zess ke ni? hehe

bapak tgk practice la tu :)

~ NANA ~ said...

eh tapi ada ke quinny zess? reka2 je i ni..hahaha

Wawa Yusoff said...

hahaha. same like my husband la yati. kehu ke hilir di tolak dalam rumah. sehari x tolak tak sah!

Miss Sunshine said...

walid dah tak sabar ni...

Moose said...

masa kitorg start survey pasal stroller ni, pantang nampak stroller je sure haikal nak toleh 2-3 kali. lepas tu ingatkan bila dah beli, stop la kot habit tu. skali hmm, takde maknanya. over tau.

Hidayati Farhan said...

Ade nana, quinny zess, tp xtau bntuk dia acane

Haha, igt hubby kite je wawa,klako kn diorg neh

Tuh la hana, dia yg overexcited

Kihkih. Haikal bole la geng dakyang kakmus. 2x5

cikyuSnida said...

Haha. Rupenya suami ni same je. Abg lan pon begitu juga dahulu kala. Tapi part jeling stroller org je la. Part tolak2 stroller tu die x buat