Tuesday, August 28, 2012

37 Weeks : The Waiting Game

I hit 37 weeks last Thursday. 37 weeks? Most of my colleague bersalin masa 37 minggu sebab mereka kata cikgu kan banyak jalan, banyak jerit, banyak ngamuk. HAHAHAHA.

Not for me kot. Sebab dalam 37 weeks ni beger saya belum bagi apa-apa hint nak keluar.

Keadaan saya pula? Alhamdulillah, semua kembali normal. Semua penyakit hilang di bawa angin. Phewww. Syukur. BP normal, kencing tak kotor lagi. Tapi saya ada masalah fizikal. Orang tengok pun jatuh kasihan. Nak jalan macam tak larat sangat. Eh, bukan macam lagi. Memang tak larat. Klau naik turun tangga lebih 2 kali, memang rasa kejang dah kaki. Baby pula asik mengeras. Memang tak larat lah senang cerita

Sabtu ni check up di DEMC. Dr. Norleen dah cakap nak buat ctg, nak tengok heartbeat baby. Harap baby bagi signal nak keluarlah masa tu. Sakit pinggang dah tak tertahan nak bawak badan. Tidur memang tak lena dah. Selalu berangan bangun-bangun tidur, air ketuban dah pecah ke apa. HAHAHA. Pergi hospital dah buka 8cm. KAHHH. Dah nama pun berangan.

Di atas tu adalah rupa kaki saya yang Masha Allah. Bengkak tahap dewa. Kalau berdiri lama, memang rasa macam berdiri atas paku. Yang peliknya, kalau pergi shopping tak rasa pulak macam tu. Kahhhh.

Published with Blogger-droid v2.0.6

17 feedback:

Miss Sunshine said...

Yati... kaki yati mmg nampak sangat bengkak...
kita pun cikgu, tapi still blum bersalin-salin jugak... huhu..
menanti-nanti bila baby nak keluar.
setakat ni takde sign lagi yang baby nak keluar.. huhu...
Semoga urusan bersalin yati dipermudahkan ye.. =)

tiramisu said...

besarnye kaki, yati... Huhu... Tggu mase je skrg, bestnyeeeee.... All the best, yati...

ilya_afirina said...

yati,
masa ilya bersalin tak mengharapkan nak bersalin. sejam sebelum air ketuban pecah, dh ckp ngan baby jgn keluar lagi, tup tup..dh pecah air ketuban kul 2 pagi..huuuuu. apa2 pun, good luck tuk yati!!!

Nor Suhaiza said...

hik3...sama la kita.dh 37 weeks..due date 16.09.tp xda tnda2 pon bby nk kuar.kaki pon dh bngkak..tp surut bila time rehat & tido tinggikan kaki..

cikyuSnida said...

Tot,rasanya dulu nasrah pon bersalin at 40 weeks. Die kan cikgu jugak. Takpe,sementara belum bersalin ni makan dulu puas puas

bulan darling said...

Ty yaty kau adelah menakotkan. .kaki aku belom tahap tu.lagi..bengkak tang keting je..

S.n.Fariza said...

yati, bengkaknya kaki.
x lama dh tu kan.
take care ye :)

Wawa Yusoff said...

wah yati. dasaaatnye kaki kamu. wawa x merasa bengkak2 kaki ni. alhamdulillah baby keluar ngam2 masa due date. heheh. moga semuanya dipermudahkan untuk kamu dan sikecil itu :)

Norhidayah Rasin said...

teruknye bengkak yati...dah x lame dah nk kluar dah =)

intan said...

Yati: bengkaknya kaki. kaki i tak bengkak langsung tp bila tengok kaki u, risau plak i. huhuhuhuhu.

Hidayati Farhan said...

Tq all for your kind words. InshaAllah, pray for me :-)

Hazz Nieza said...

mcm dah dekat jer.. moga dipermudahkan segalanya. ;)

aurikelsan said...

yati, smg dipermudahkan segala urusan. take care dear.. -yaya-

nYomeL said...

Bengkaknye kaki u..
Hope everything will be fine, dear.

InsyaAllah.. :)

me said...

Orang kata nak bersalin nnti segala bengkak akan surut sket. Tp tgk org jugak lah kot. Doa2 bengkak tu surut. Water retention tu.

Dulu my time, a day before EDD pun still x rasa apa2. So doa byk2, semua dimudahkan, no complications whatsoever :)

miss nina said...

tembunnya puan yaty. hehe
takpelah..asalkan awak sihat, oklah tu.
selamat bersalin, semoga yaty and bakal anak sihat hendaknya.

Hazz Nieza said...

Pn. Yatyyyy.. lama menyepi, dah brsalin ye?? wish everything is well. take care!