Monday, June 25, 2012

Bar-B-Que Partayyyy Persatuan

Sungguh poyo berkata begitu. Tapi, maafkan sajalah.

It happened last Saturday at Syafiena's place (sebab rumah fiena je ada laman and fiena tak stay dengan parents. Kami boleh buat-buat macam rumah sendiri tanpa rasa segan mahupun silu)

Planning memang dah lama, oleh sebab ramai yang dah mimpi Lisa bersalin dulu sebelum sempat BBQ, maka kami cepat-cepat jadikan perancangan satu kenyataan.

Kehadiran ikut turutan. HAHA

1 - Fiena - Air sirap sejuk, kek batik dan perap bahan mentah
2 - Amy : Sos black pepper and mashed potato
3 - Uya dan Lienda - Nasi goreng, bihun goreng, potong buah
4 - Fira - potato salad
5 - Yaty - baby pavlova
6 - Lisa - makaroni bakar


 Gadis dapur bersama tuan rumah.
Sanggup si Pina duduk lantai sebab nak masuk dalam gambar

Dan buat julung-julung kalinya, gathering persatuan kali ini complete (minus Yaya sebab dia ada hal). Saya datang ditemani suami. Wooohooo. Jadi, honestly, inilah gathering yang saya sangat enjoy. Takda runsing-runsing nak balik cepat sebab suami tunggu kat rumah ke apa.

Almost complete persatuan suami-suami (minus KR)

Bila semua berkumpul belakang trak Azam, nampak macam Dak Yang ni prefect kepada yang lain-lain. HAHA. Mula-mula bimbang juga Dak Yang nanti tak mau campur orang sebab yang lain-lain ni dah biasa jumpa. Rupanya all iz well. Yayyy, berjuta-juta bintang to Dak Yang sebab pandai bawa diri.

The menu
Ommnomnom

 Credit to Shuk sebab tolong ambil gambar.
Reason : Tangan dia je yang bersih
Maksud tersirat : AHHAHAHA. Kidding Amy

Semua nak buat-buat candid
Pina memang suka spoilkan keadaan -___-

Pregnant Ladies semua di atas sofa
Bakal pregnant ladies semua duduk bawah. HAHAHA

Bila Lisa sampai je, aktiviti makan-makan pun bermula. Semua suami-suami dah masuk dalam dan bersila depan tv untuk makan. Tinggal Wan dengan An saja di luar. Plus Lienda and Fira sebab nak ambil air. Tiba-tiba si Lienda menjerit mintak tolong. Rupanya-rupanya, api BBQ ni dah bakar kotak dan lapik getah trak Azam. Si Fira, terus jirus dengan air sirap dia. Syabas Fira sebab bertindak pantas selamatkan kereta suami.

Lepas tragedi getah kereta cair, semua jenis pembakaran di hentikan. HAHA. Semua pun pergi makan. Fira dan saya suami isteri makan di luar sambil menghadap kereta Azam. AHAHA, takda lah, sebab kat dalam dah penuh dengan mereka-mereka yang berkumpul depan TV tu.

Almost Maghrib, kami pasangan pertama pulang sebab Dak Yang nak balik Pantai Timur malam tu. Touching sungguh sebab suami willing to go. Thank you Shy and thank you to Ahli persatuan sebab make this thing happened. I do love the friendship that we had for almost a year.

Once upon a time

Then everyone's getting married

And we still stick with each other

11 feedback:

Ms. Fiena said...

sambil makan beger malaysia, sambil baca, sambil lap air mata terharu. eh tak sebab beger malaysia ni pedas. haha. luv everyone

LisaLisut said...

argh nangis aku tgk diri sndiri.titiks.ok sy dtg plg lmbt tskkk

Mrs Linda said...

Pic 1st badan aku dh mcm pina. konpius sape yg pregnant? *panggggg*

pastu pastu erghhhh jeles sbb entry ni complete. kahakahkah

UyaRayza said...

terharu uolssss..bulan 8 nnti complete setahun gitew..nk jugak smbut anniversary kannn hahah..tapi si lisa dalam gmbr last comel sgt hahahah..balik bbq, ketiak berlecak tapi trus zzzzzz..tdo dlm kekenyangan gitew hahaha

cha said...

Seronoknya berbbq. Lisa comelnya haha

aurikelsan said...

Dhla xdpt join bbq..ahad pon keje..sgt jeles..rasa nk nanges tgk org sume happy dgn hsbnd n baby dlm perut..
Ehh cop..nnt kita buka puasa sama2 lg eh..
I xpnh bertentang mata dgn lisa..
Rgds,
Yaya

aurikelsan said...

Dhla xdpt join bbq..ahad pon keje..sgt jeles..rasa nk nanges tgk org sume happy dgn hsbnd n baby dlm perut..
Ehh cop..nnt kita buka puasa sama2 lg eh..
I xpnh bertentang mata dgn lisa..
Rgds,
Yaya

Shakina Farhan said...

bestnye..baca senarai mknn2 tu je dah bisa membuat terliur..yg pregnant tu semua da bam2..haha..yg bakal pregnant cun comel je..

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ok, bestnya lah hai kalau pasal makan.
kalau cakap pasal naik badan, stress!
maka, jgn cakap pasal badan.
enjoy ye pregnant ladies, pasni pantang. HAHA.
aku mmg rasa, Lisa nie tak lama lagi meletop. huhu

Miss Sunshine said...

korang ni sume mmg comel2 belaka... =)

Hazz Nieza said...

bestnya makan2. nampak perut mommies semua dgn jelas. =)