Monday, May 21, 2012

Teacher's Day Tahun Ini Paling

... tak enjoy.

Saya dah bertukar pasif. Tak ikut serta persembahan, tak ikut bersukan. Duduk saja kat atas pentas dengan kipas di tangan. Muka dah berlemuih dan cemuih berpeluh-peluh. Phewww.. Boleh kasi award Guru paling selekeh this year tapi takda. Yang ada guru paling cantik je. HAHAHA

Tapi serius lah, tahun ni memang takda dengar murid bisik-bisik, cikgu ni cantik la, cikgu ni cantik. Memang takda. KAHHH, Betapa buruknya sampai takda murid sanggup nak pandang dan main bisik-bisik. Eiii, cikgu ni buruknyahh. Takda. Semua tak lalu nak pandang. Mesti mereka cakap dalam hati, cikgu ni sudahlah tak berapa menawan, tapi garang kalahkan singa -___-"

Sambutan tahun ini saya mulakan dengan mencari nasik di kantin akibat kelaparan. malangnya takda nasik yang dijual sebab kan ada jamuan guru. Lepastu kecohkan satu kantin mintak nasik. Luckily, jumpa nasik jamuan guru pagi. Makan lah apa adanya. Kebulur sangat lah tu.

Lepas tu bersolat dan berbedak sikit-sikit dan pergi berarak. 

Cukup Geng Ciwi
Semuanya di sesi pagi. Daku sorang-sorang tercampak di petang hari.

Berkumpul sebelum berarak

Pandai tak saya sembunyikan figure yang montok itu?
HAHA

Lepastu macam biasa lah, baca ikrar, nyanyi blablabbla dan MAKANNNN!!

Menonton persembahan budak



Kutipan hadiah tahun ini

Kurang memberangsangkan atas sebab-sebab yang dinyatakan awal tadi.
KAHHHH

Persembahan paling best petang tu dari si Hafizi ni. Dia memang paling gangster lah kononnya dalam kelas. Tapi, bila orang buat dia sikit je, meraung macam kena dera. Bergolek-golek menangis atas lantai. Kalau menangis tu sampai ke surau boleh dengar.

Kan tak memasal ni. HAHAHAHA

Orang buat chicken dance, dia pergi menangis

8 feedback:

Mak Beruang said...

Haha apsal hafizi tu oi.

mak mak sangat pot. cikgu memang calon mak mak berjayala. dah macam mak aku dah aku tengok kau. haha

cik yaya said...

tak paham nape dia menangis.

yaty ni pegi pakai kain batik kenapa..yang ni pon kya tak paham

hahahahahahahhaha

Hidayati Farhan said...

nawal - haha, pdhal blum jd mak lagi. ahh benci. lps bersalin kena transform atau anak murid jelik. haha

kakya - kejinyaaaa. benci kakya dr lubuk hati terdalam. haha

hafizi ni kan suka pepelik. haha

bulan darling said...

ty mak aku tanye kenape ko pakai kain batik mase hari guru.. muhahahahahaha aku pon mcm terperasan ingat kan ko mmg pakai kain batik ngeh ngeh aku kate sbb ko ngandung takde baju sbb tu pakai kain batik ngeh ngeh ngeh..

Norhidayah Rasin said...

montok bebenor tu yati..haha

Miss Sunshine said...

yaty... banyaknye hadiah... nak satu boleh..? hehe

Hanys Jehari said...

Yaty.. Klakar la. Adeih. Pasni cun2 balik ek... Hapy nya dh nk dpt baby

my name is ivana said...

HAPPY TEACHERS DAY tuk kak Yati!! :) may Allah keep blessing you and dapat baby yang comelsss :)

regards, ivana