Saturday, April 7, 2012

Aku Tak Gagah

Eh, memang lah. Kau bukan Badang pun. Ok. Shadap!

Ya, almost 3 months aku bertahan dan bertahan, akhirnya malam ni aku tumpas. Merembes-rembes air mata keluar. Eceh, tadi macam cool sangat waktu babai-babai suami di luar. Sekarang sudah semacam musim hujan di dalam rumah. *lap hingus*

Tak tahu kenapa lepas 3 bulan, aku memilih untuk mentangisi kepergian suami ke tempat beliau bekerja. Sedangkan sudah tahu, akan begini selama setahun atau lebih. Mungkin lately suami kerap pulang, tapi beliau kata minggu depan belum tentu. Jadi, tu yang buat hati rapuh sangat. Dengan sewenang-wenangnya air mata tumpah.

Ni semua tengok Breaking Dawn punya pasal. Aik? Salahkan DVD yang tak bernyawa. Memang lah, waktu menonton dulu-dulu rasa cerita ini bosan tahap dewa-dewi. Tapi, bila menonton hari ni, rasa relate sangat. Bella preggy, lepastu Edward ada untuk jaga dia.

Jadi, apa kaitan dengan kau?

Tak kait pun. Sengaja nak feeling lebih-lebih T_________T

Habis menonton, terus bangun nak solat Maghrib, tak memasal pula air mata pun berjurai-jurai turun dengan sadisnya. Solat diiringi dengan air mata. Memang syahdu sangat. Lepastu terus call Dak Yang sambil teresak-esak. Tak boleh nak cakap apa dah. Menangis saja. Suami pujuk-pujuk nak pasangkan water heater untuk bilik air saya. I said erm saja. Yang lebihnya soksek soksek. 

Oh, memang betul-betul rindukan beliau. *kesat air mata lagi* Sepanjang minggu ini memang manja terlebih sangat. Sikit-sikit merengek, lambat makan je menangis. Nak itu, nak ini suami ikutkan. Such a baby. Ini lah padahnya bila di tinggal sendiri. Terus tak tahu nak merengek dengan siapa. terkapai-kapai, terkontang-kanting sendiri. Such a loser pulak dah.

Sebelum keyboard dibanjiri air mata, baiklah saya undur diri. Nak cari bantal pulak. Bantal mana bantal? T_____________T

13 feedback:

Cik Emie said...

Sedih :(
Emi pon lately ni jap2 nangis..penah dlm solat pon nangis, berdoa pon nangis, ngaji pon nangis..ahh hati! Tabah lah

bahIRAh said...

err..ira baru nak up entry psal sedih2 ni..heh.. this week rase fragile sgt padahal lom kawin.. nnt dah kawin tak tau la cmane sbb kitorg pun insyaallah PJJ jugak.. kuatkan semangat ea Yati.

cikzara said...

alamak yaty. macam tuh ke nanti kalo dah kawin? takotnye.....

~ NANA ~ said...

:(

yaty....meh pelok i meh....i pernah ada dlm situasi u ni....walaupon dh 10bulan kawen, i tetap lg nangis2 bila hubby jauh...

susah kn nk jadi org tabah? tp kena jugak paksa supaya tabah...huhu

yUmIe said...

yaty,sabar ok:)
kuatkn hati..*hugs

Miss Sunshine said...

yati..............
kita berada di situasi yg sama...
masa awal2 dulu.. mmg tak boleh nk buat ape.. nangis je memanjang.
ms mndi nangis, ms solat nangis, ms bc quran nangis, ms telefon nangis, pendek kt, setiap masa nangis..
tapi... sekarang ni dah rasa kuat sikit... Alhamdulillah... Allah bg kekuatan pd kita. Doa bnyk2 pd Allah...
jgn nangis2 lg tau...

Miss Sunshine said...

yati..............
kita berada di situasi yg sama...
masa awal2 dulu.. mmg tak boleh nk buat ape.. nangis je memanjang.
ms mndi nangis, ms solat nangis, ms bc quran nangis, ms telefon nangis, pendek kt, setiap masa nangis..
tapi... sekarang ni dah rasa kuat sikit... Alhamdulillah... Allah bg kekuatan pd kita. Doa bnyk2 pd Allah...
jgn nangis2 lg tau...

eLL said...

yaty berdua sayang, jaga diri baik-baik. takmau sedih terlebih tau nanti efek.

ckokjue said...

alllaa T..xmo sdih2 tau.xbaik tuk baby. prggy mmy mmg cmtu.org dlu hsbnd ade dpn mte pun pntg slp bsr kuman pun nk mrajuk2 nangis bagai2 hujan lbat nau. sbr bbyk k..

xmo sdih2...!!jg dri n bby elok2!tau..

Hana Soffelia said...

Same feeling yg Hana rasa masa mula2 khwin. Tambah2 bla dh preggy now, lglh sebak gila. Sabar ye Yat, sama2 kita berdoa supaya dpt tggal bersama dgn hubby and beribadah utk hubby. ^_^

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku paham perasaan kau. pelok sket mehh!

Hidayati Farhan said...

thanx semuaaaaa. cuba untuk menjadi kuat for baby. uhuks. *hugs*

UyaRayza said...

alalaala yatiii..xpe kan baby ade tuk teman ;)