Monday, March 12, 2012

4 Months Already?

Kalau tak buka belog tadi tak perasan pun yang sudah 4 bulan kami hidup bersama. Hidup bersama? Ayat drama. Tapi, baru 2 hari ni dapat duduk serumah dengan suami, jadi surihani(?) untuk suami. Surihani untuk Yusry lah hoi.

Sempena cuti sekolah, saya pun kemas beg laju-laju sebab nak ikut suami balik Pantai Timur. Everyone have a doubt since Dak Yang nak drive from home. Beliau dah lama sangat tinggalkan kereta di rumah. Dah rindu sangat lah tu dengan kereta sendiri. Tapi, semua risau memikirkan saya yang akan terlibat dengan long journey plus long hours and bumpy rides. 

Demi Dak Yang, saya sanggup. Ecehh, semua suruh saya tinggal dan tak yah ikut. Absolutely NO lah. Tempat isteri disisi suami. Bunyi mithali sangat no? Padahal semalam tidur seharian angkara hujan lebat yang mendamaikan. HAHA. Suami pergi kerja, padam lampu, kunci pintu dan masuk bawah selimut.

Dak Yang pun keep saying, tak sangka isteri beliau sanggup ikut. Padahal pernah cakap, you tinggal lah ye. Ciss. Bangun-bangun pagi nanti cakap lagi, tak sangka, buka mata ada isteri kat sebelah. Amboii, tak habis-habis lagi tak sangka beliau tu.

Jadi, sekarang saya pula tak sangka yang akan sambut ulangbulan ke-4 perkahwinan sama-sama disini. Tadi dah cakap, malam ni kita cari tempat makan best-best ya. HEHE. Saya tak perlukan hadiah apa-apa sekarang, yang saya paling perlu hanya MAKANan yang enak.

Jangan kau ingat makan saja, review yang diianjikan mana oiii? HAHAHAHA. Jangan bakar belog saya dulu. Kalau sabar, reward nya besar. 


Baru lepas nikah beberapa minit, dah berlaku keganasan rumah tangga.
HAHA

Selamat Ulangbulan Shyang :D

13 feedback:

~ NANA ~ said...

amboiii besarnya ketawa! haha

eh2 kalau u lalu kemaman, hello2 la i...kot2 blh jmpe skjp ke...hehe

fira. said...

haha.. takut tgk buku 5 an..

Hidayati Farhan said...

nana - i pi ikut jabor hari tu, balik naik flight. uhuhu. jauh KT ni. penat naik keta

fira - haha,pdhal tulang je lebih

Hana Soffelia said...

Happy 4 month anniversary Yatt. Cepat-cepat, nak dgr khabar berita yg lain pulak. eh? hehe

Lara Shamsyul said...

alhamdulilah..smoga sntiasa bhgia n dirahmati....

♥ balkidz_hunny ♥ said...

oiii, gedik. HAHA. tp aku suke pict ko nie.

N.Aima K said...

hmm..tahniah!! hik hik..

Hanys Jehari said...

Ehem.. Family risau dgn long jorney n bumpy rides? Ada pe2 ke?

Repunzal said...

Hidup bersama!!!?? itu ayat i tu. Kahhh

Miss Sunshine said...

yati.... dgr cite dah dapat menambah umat manusia...? betul ke? share lah good news.. hehe.

UyaRayza said...

kepok lekor jgn lupe yatiiiii hehe..take care k kat sane

kueh bakar said...

gi ganu???

sedak2 makanang berasaskang ikang

Hidayati Farhan said...

hana - inshaallah, soon. hehe

lara - thanxxxx. hihi

kidz - haha, gedik is my middle name. ekeke

kak nurul - thanxxx

hanys - ehemm? haha, mata cekap sgguh

lin - i know, i bc belog u lah kaannn. haha

hana - ekeke, inshaallah hana

uya - takkan lupa punya!!

kueh - hahaha, hari2 makang ikang