Monday, February 13, 2012

Honeymoon Review : Two Villas Holiday Phuket, Nai harn Beach

Sudah beberapa hari asyik teringat seronoknya masa kat Phuket. Mungkin ia satu petanda suruh saya update tentang cerita honeymoon tahun lepas? Ye, honeymoon tahun lepas. Orang yang honeymoon terkemudian dari aku pun sudah update cerita honeymoon berjilid-jilid. Mereka rajin. Rajin aku bergantung mood. HAHA

Sebelum anda semua dibawa menjelajah Phuket, marilah kita menjelajah Villa saya terlebih dahulu. Acehhh, kalau betul lah villa aku, memang taknak dah balik Malaysia -___-" Kami tinggal di Two Villas Holiday Phuket [KLIK]. Villa nya ada di banyak tempat. Maksud saya every beach, mesti ada villa dia. Kami mempilih untuk tinggal di Nai Harn Beach.

The Outside



Tuan Rumah tengah kunci rumah yang banyak pintu

Gambar kenangan hari terakhir depan rumah sendiri (konon-konon) buat kali terakhir (?)

The Hall

View dari pintu masuk

Hari-hari buah tu akan bertukar. Tapi, sebab malas, tak pernah pun kupas. Kumpul sampai hari akhir lepastu mintak tukang masak tu kupaskan semua sekali.

Muka dia keruh je sebab banyak. Teehee
Tempat main game, tengok tv, makan, minum tidur, sembahyang. HAHA, sebab malas nak masuk bilik

Selak langsir, nampak ayer biru. Uhuhuhu

The Kitchen

Kitchen yang best ni kami buat masak maggie masa malam 1st tu. Kebulur -__-"

Every morning, akan ada orang datang set up kan meja dan masakkan breakfast.

Heaven. Kami tengok tv je. HAHA. nanti pukul 12 dia datang lagi untuk kemas meja dan basuh pinggan. Wahh, kami like king only.

The Room

Bunga-bungaan stay begitu sampai kami balik. KAHKAH, Sila jangan percaya.


The Toilet



The Pool & The Porch

Sempat terjun 2 kali je sebab lain-lain kali tu sibuk merayap di luar.
Pool itu dalam dan panjang.
Kalau swimming tak sampai setengah jalan dah sempuuut. HAHA

 Porch jiran tetangga semua kereta besar stok Pajero
Porch kami isi skuter hijau je. HAHA Ni pun sewa dari rumah urut.
Ni je yang kami mampu T___T

Ok, cerita sekitar Phuket akan sambung lain hari. Nak pergi Tesco, cari Subway. Sesekali, ku rasa teringinnnnn. Bai

9 feedback:

S.n.Fariza said...

WAH. BESTNYA :)

Hidayati Farhan said...

sebab tu asik terkenang2 je smpai skang. hahaha

cheQmOomOo said...

waaaaaaaaaa besnyeeee *jeles*

UyaRayza said...

heavennnnn hehehe..seronoknyeee..siap ade bibik tueee hehehe

Mr & Mrs Chenta to be said...

bestnye... hehe.. mahal tak? review detail la.. ;p

Khalisa Ridzuan said...

best gile wei villa ni!

Hairil Rizal said...

Chantek la wei...nk pegi gak!!!

Miss Sunshine said...

yati... tengik villa ni teus jatuh cinta.. mesti syok bercinta dalam villa ni kan... hahahaha.. yati, hana tak pergi honeymoon pun tau... tak sempat..

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

wahhh besar gilerrr mesti mhl kan??