Wednesday, October 5, 2011

Review : Grand Wedding at Grand Dorsett

Nak dekat-dekat kahwin ni, Darling Fiance macam rajin sikit nak pergi wedding orang. Kalau tak, sibuk memanjang.

Ahad beberapa minggu lalu, beliau di jemput ke majlis perkahwinan kawan merangkap Ketua Pelajar KUSESS, Shahrin Dato' Shamsudin dengan Katrina Safura. Kami pergi sekali dengan his BFF Iskandar, yang pulaTimbalan Ketua Pelajar. Dak Yang takda jawatan ke oi? Oh, beliau adalah prefect setengah jalan. HAHAHA. You get what I mean?

Wedding tu berlangsung di Grand Dorsett, Subang. Mula-mula masuk saja, tengok entrance deco dah speechless habis. Tak dapat nak snap sebab terlalu ramai orang keluar masuk. Bila dah sampai dalam, lagi lah *drop jaw*. Kagum sangat.

Dak Yang suruh saya dan Husna (wife Iskandar) pergi ambil makanan dulu. Akibat dah terlebih kagum dan tak tahu nak makan apa, sebab makanan dia semua nampak sedap, ada butter prawn, ada stall lemang. mi udang, roti canai dan macam-macam lah. Saya mampu ambil mi udang seciput. Lepastu dah tak lalu makan. HAHAHA, ada bunyi macam orang jakun tak?

Mata saya browsing every sudut dan corner and I spotted Datuk Radzuan Radzwill and the team berdiri sebelah meja saya tengok pengantin atas pelamin. HEWHEWHEW.

Iskandar dan Husna cakap, Yaty boleh cari ilham kat sini. Muka Dak Yang dah kelat-kelat masin dah. HAHA. Wedding grand sebegini bukan tahap kami. Kami tak mampu. Ok, takyah buat ayat simpati.

Nah, saksikan beberapa keping gambar

Walkaway deco
cantik

Meja makan beradab
cantik cantik

Syiling Deco (tak tahu nak panggil apa)
Cantik juga, dia guna giant paper flower

Abang Nas sebagai Pengacara Majlis

Bob antara penyanyi undangan

Pelamin yang super cantikkkkkkkkkkkk
Mereka kata by Flora Etc.
*nangis*

Gambar pengantin yang saya dapat snap bersama Iskandar & Husna
Dak Yang tak pi salam? Dia kata jangan kacau majlis orang :(

Doorgift yang diterima. Bapak berat

Isinya?
Balang comel berisi coklat

OV mereka adalah Manggis. *Nangis lagi* dan OP saya tak dapat kenal pasti sebab ramai sangat. So far, ini wedding paling grand saya pernah hadiri sampai tak lalu makan. HAHA, Kau boleh faham apa masalah aku? HIHI

Alya comel, anak Iskandar & Husna.

14 feedback:

Miss Sunshine said...

Speechless jugak.... WOW!!!

amy fahmi said...

wow. terkedu tergamam. i punye angan2 pun x sampai ke tahap ni. beruntungnye mereka...

~ NANA ~ said...

mewahnyaaa...best betol jadi org kaya...nnti kalo i kaya, nk gak la buat cmni utk anak2....kahkahkah spoil la anak2 :P

Hidayati Farhan said...

hana
kann, wooww sgt

amy
tuh la, tak tercapai akal, sbb tak tercapai duit gak. hehe

nana
kannn, untunglah anak2 u. kawen kan dgn i ye nana. hahahaha

Miss Sorbet Purple said...

sangat menarik n i pon terkesima kejap ;p

Adawiyah A.Halim said...

glr grand!!!! kalo la..kalo la..kalo la..kaya..hahahaha

asfira aminuddin said...

babe, this is my email.

asfira.aminuddin@gamil.com

tapi i tak janji i bole datang ke tak. sbb lately macam busy kan :)

btw congrats!!

.:shura shushi:. said...

huh..!!!

♥ Kasut Pink ♥ said...

Makan hati tgk majlis die, nak2 tang pelamin...

Mashitah said...

adoyai,..makan hati berulam jantung gak,..takpe gals,....wedding orang tetap wedding orang,..wedding kita tetap milik kita,....mesti lebih indah in our own way...berusaha semua,..~~~

amani.. said...

owh mau nangs..semuanye nmpk cntik and sweet sgt..angan2 tgal angan2 jelah..:)

CIK TOM said...

cantikknya pelamin...tp xpe la yaty..buat majlis ikut kemampuan..xperlu grand tp keberkatan ntah ke mana..kdg2 mjls yg ringks lg meriah n bertambah berkat..insyaAllah ;)

choclairissa @ intan said...

nak nangis jugakk tgk pelamin~~

takpe dear..hidup lepas kawen tu lg penting..jgn risau2 k :)

Renee Meow said...

waaaa..beshnyer dpt pegi grand wedding.. kalau i grab butter prawn dulu.. hahaa....