Tuesday, October 4, 2011

In Progress : Wedding Attire

Tersenyum tak girang sangat. HAHA

Baju nikah, bersanding dan malam berinai semua sudah siap. Tapi semua takda dalam almari pun sebab semua belum boleh di bawa pulang. Baju bertandang saja yang belum siap dan belum fitting. That one complicated sikit.

Takda teaser-teaser, imagine saja boleh. HAHA.

Baju nikah saya dapat idea dari baju Heed. Anda tahu I loved everything about her wedding. Sepuluh dah kau mentioned oii. HAHA. Mana yang saya mampu hire, saya pergi. e.g : OV. Dengan Sharifah Kirana takda rezeki. Miscommunication masa buat appointment :(

So, tadaaaa

 Pic credit : Heed Sidek

Baju nikah saya lebih kurang macam ini. Nak exactly tak dapat. Saya tak sekurus Heed. Eh, apa kaitan. HAHA

Untuk baju sanding, saya ada kain, tapi takda idea. Tengah browsing blog Arma, ternampak exactly kain macam yang saya beli itu. SO, I've decided nak buat baju macam yang di bawah

Pic Credit : Blog Arma

Simple saja kan? Tapi saya tak buat dress sebab lepas kahwin nanti tak boleh nak pakai. SO, saya buat 2 pieces. Veil tak tahu macam mana rupa sebab masih pada Halim. Harap nampak kurus bila pakai baju itu. HARAPAN saja lah.

Dan saya rasa baju malam berinai lagi cantik. HAHA. Perasan ke apa ni. Pada pandangan peribadi lah ni, saya cinta baju malam berinai saya. Macam nak pakai buat sanding, tapi haruslah takda kaitan dengan baju lelaki

Baju malam berinai sebelum beading.
Saya yang minta reben tu. Motif? Nak feeling pwincess. 
KEKEKEKE

Tudung pun dah settled. Tudung nikah sudah minta Koleksi Vispera tambahkan pearl dan tudung sanding sudah request buat exactly macam

Tudung Aida
Harap lagi akan nampak cantik macam Aida.
Puhh-liss lah Yaty. Stop dreaming T____T

Semua dah selamat belayar dalam kotak kasut ni. Hewhewhew

Veil, veil, veil. Tinggal veil nikah yang belum confirm. Huarggghh. Kakya suruh pergi try test tengok sendiri. Tapi nampak dalam gambar pun macam tak masuk.

Veil Kakya putih betul, baju saya putih susu
Susu? Kuikuikui

Kasut pula kena tempah akhirnya, sebab pusing sana sini memang tak dapat pun kasut yang boleh masuk dan berkenan di hati. Hampir-hampir terbeli kasut 800 itu. Tapi, emak cepat-cepat tampo dan cakap, 800 dekat kaki, nak buat apa? 

Terus sedar, saya bukan ada banyak duit pun nak letak 800 di kaki T_____T

Kasut Idaman from Thomas Chan. RM800 T___T
bukan yang pink tu. HAHA

Jadi, tamatlah sudah tentang part wedding attires ini. Phewww, lega.

28 feedback:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,sume cantik

Fariza said...

cantik. gempaklah mcmni. :)

Fariza said...

cantik. gempaklah mcmni. :)

~ mizzAmy ~ said...

baju pink! sukaaa... yati, kasut macam mana? if nak tempah kena cepat2 tau sebab dah tak lama dah kan tu?

nida-razak said...

yaty..canteknya baju malam berinai tu..n tudung dari vispera mesti cantek... =)

Hidayati Farhan said...

ekin
wahh, ye ke? hahaha tq

fariza
ape yg gempaknya. haha. biase je

amy
dakyang dah pi tempahkan semua kasut. beriya la kita tny amy hari tu kan?

nida
haha, kita suka baju mln berinai tu, tudung tu mintak2 lah cantik mcm yg diimpikan. hehe

cik yaya said...

ai ada teaser nye ok ok main main aje wakakaka *ya Allah bahagianya boleh buat cmni

oi tu gambau edit lahhh..mmg nmpak putih bebenor.even tudung nikah kya tu ala ala ke cream gitu kaler dia.tp utk lebi selamat, silah lah tengok dlu.hehe

cik yaya said...

*lebih

HAHAHA inteprame

cik yaya said...

*sila bikan silah

ok ok nak blah la ni

cik yaya said...

*bukan laa..bikan apakah?

serius tidak sengaja lalalalala

cik asam jeruk said...

wah cantik nyeeee..dear,thanks jemput. nnt i email alamat k :) wee

gadisBunga said...

mix and match semua, pastu superimpose kat muka kamu. walaweh....jeliter...!

Cik Emie said...

Ok nk jeles ngn yati la gini..sume baju sendiri..bahagianyeee ;)

Miss Sunshine said...

yati sume baju sendiri ye..? tak sewa ye..? bagusnya... mesti cantikkan..

Adawiyah A.Halim said...

harus g wedding yati...mau tgk baju2 gojes dia...hehehe

LisaLisut said...

perghhhh..semua nya cantik belaka.duit pun cantiiiikk ;p hahaha
nk kadddddddddddd

fitria said...

yaty.. suke riben tu.. nk pinjam reben boley? hehe.. mesti cantik yaty pkai tudung macam aida tu nnt.. boleh la pinjam plak lpas tu.. kekekkee

Nurul Aima Hj Kaim said...

riben i loike

rara pinkmafia said...

wahhhhh cantek.mst tak sabar kan.moga semua berjalan lancar ye. =)

Hunny Kitty said...

syantek!!! *pingsan!*

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Cantik baju ade riben, feeling princess kau! tasaba tau nak tgok wedding yaty walaupun dlm gambar :( hukhuk. mesti tak dpt pegi!


ps: Yaya kau taip betul2 boleh tak? asyik silap je. HAHA. mamai ke ape masuk keje?

Hana Soffelia said...

Sumenya cantik Yat. Tak sabar nak attend ur wedding ni. Jap, nak email addres kat yat. If nk pegi ke semua sesi blh x? BAHAH.

erin moshimoshi said...

cantiknyeee

MasZuber said...

wahhhhh...

santek la yati. jumpe nanti yea. akak dah kasi address umah akak kat FB.

Renee Meow said...

waaaa suka...sumer gojes okey... i like ur taste!! :D kalau i xmampu la nak buat baju2 camni..huhuhuhu.. T_T

miss puteri said...

jgn lupa jemput put tau!!!.hee. nak tgok semua!hee. cantik!

Cik Hazz said...

weeeeeee~~ cantik semuanya. seriuss cantik!! harus buat teaser cecpt bila dpt chance hokayyy. =)

Aida Azryn said...

lawo baju pink tu.. ^.~