Monday, October 17, 2011

High Fever

Semalam kan macam baru rasa dedor-dedor plus selsema dan batuk-batuk sikit. Hari ini terus collapse. Mata dah tak boleh buka dah, berair saja. Padahal banyak benda nak kena settle kan. Nak pergi post office, nak pergi kedai langsir, nak basuh baju, tanda kertas yada yada yada.

End up terbaring atas katil saja T_____T

Tak boleh jadi ni, panadol dah tak jalan. Hari ni dah kena sekolah. Larat ke bawa badan yang tak sihat ni? Dengan segala tenaga yang tersisa, pergi klinik. Doctor kata, tinggi demam awak ni. Jadi, Doctor baik hati bagi MC 2 hari. Alhamdulillah. Beliau suruh rehat banyak-banyak dan minum air masak. Ubat pun dapat banyak juga. 

Balik dari klinik, gagahkan diri juga pergi post office untuk beli setem. Ya, kalau sampul anda bercorak di depan, setem yang diperlukan adalah 80 sen, tak kira jauh atau dekat. Perghh, macam ruginya lah. Tapi bila difikir, bila masa pulak saya nak pergi setiap rumah untuk hantar kad. Pejam mata dan beli lah 150 keping dulu. Nanti tak cukup beli lagi.

Jadi, dalam demam ni dapat lah juga menampal setem sampai habis. Jadi, esok dah boleh pergi pos. Saya ni jenis yang malas buat kerja 2,3 kali. Jadi, saya kumpul semua alamat yang dapat dan pos serentak. Maaf kalau ada yang lambat dapat. 

Selesai satu kerja. Sekarang perlu fokus untuk selesaikan kertas periksa dan masukkan markah segala. Macam nak menangis rasa bila badan tak sihat, tapi banyak kerja nak buat, tapi kemampuan terbatas. Doakan saya sihat ye kawan-kawan. 25 days left and am running out of time :(

10 feedback:

Miss Sunshine said...

Sabar yaty.. kita doakan awak sihat tau... Makan ubat n cukup rest.

MasZuber said...

take care..org darah manis nehh...Z:-)

Fariza said...

yati, jaga diri ok :)
setem 80 sen

T_T pengsan

AnEs said...

get well soon yati!

Khalisa Ridzuan said...

minum air badak.sapu kepala dgn air asam jawa.cool down yati.tglkan skjp wed preps for awhile.dh elok skit smbg balik.insyaallah smpt :)

miss nina said...

yaty, jgn tension2.
pengantin kena semangat :)

all the best

Cik Kentang said...

ish ish camner boleh demam ni.ur wedding is around the corner. jaga kesihatan ok. moga cepat sembuh bdw thank you for the invitation tapi mcm tak boleh pegi sebab kat trg ni ahad kena kerja. tapi kalau i kebetulan bercuti kat area sana i merempit je la ek kira cam dah dijemput wlaupun tak dpt card.boleh gtu? ehe..tcare dear!!!

cik fiza said...

yati, minum air byk2 dan rehat dlu.. jgn stress sgt yer..

Amni said...

get well soon sis.. thanks atas invitation kat blog amni... alamat amni bagi kat sini boleh?

Amni Sulaiman,
No. 334, Jalan Abang Ateh,
93400 Kuching...

Moga semuanya berjalan lancar.. amin...

Amni said...

get well soon sis.. thanks atas invitation kat blog amni... alamat amni bagi kat sini boleh?

Amni Sulaiman,
No. 334, Jalan Abang Ateh,
93400 Kuching...

Moga semuanya berjalan lancar.. amin...