Thursday, September 22, 2011

SKII - My Skin Grade

Baiklah, sesiapa yang baca belog Hanis Zalikha, mesti dia ada baca entry What Grade Is Your Skin kan kan kan?

Hari ini mahu meleraikan segala kekusutan dari readers sekalian yang emel dan tanya, saya pakai SKII ke? Which range yang saya guna? How much et cetera et cetera et cetera.

Ini semua angkara review BBF kesayangan yang mentioned kulit saya flawless, pakai SKII kononnya. (Yes, it's you Fira, Lienda, Uya, Fiena, Amy, Lisa, Suria) Semua pun nak termakan kata-kata mereka lah kan. HAHA

Kulit saya tak flawless seperti yang digembar-gemburkan. Dan, ya, saya tak pakai SKII pun. Baru nak beli dan letak pada dulang hantaran nanti.

Saya sempat pay a visit to 2 kaunter SKII. Yang di Bukit Raja, the girl asked me adakah saya pengguna SKII? I said No. Baru nak cuba ni. Why? You have nice skin. Pakai produk ape? Eh eh, terbalik sudah. Lepastu, dia cepat-cepat suruh saya grab promotion 199 untuk miracle water, toner dan kapas. HAHA

Kali kedua, saya ke One Utama. Dekat sana lah saya dapat buat test for my skin. Kulit terbaik, gred dia adalah 5D. My skin cuma dapat 2D saja. TSK

Pic credit : Hanis Zalikha

Skin saya excellent pada Spot Control 81% dan wrinkle Resilience 79% tapi sangat teruk pada firmness power dan radiance enhancement. Jadi, dia pun suggest saya ambil
Facial Treatment Cleanser

Facial Treatment Essence

Cellumination Essence

Cellumination Deep Surge

Tapi, tapi, tapi each product pun harga dia taknak kurang dari RM499 *pengsan*. Mungkin akan ambil yang wajib-wajib sahaja. Yang bagus dengan SKII ni, penggunaannya adalah sangat minima. Maksud dia essence yang medium itu bole pakai sampai 3 bulan. Jadi, sempat menabung untuk beli yang baru.

Tak sabar nak ber SKII. Tak sabar nak tengok macam mana lah rupa kulit yang 5D tu. HEHE. Cepatlah November.

10 feedback:

fira. said...

xde klasifikasi muke bertexture bulan ke.. msti mesin tu rosak kalo scan muke i yg maha dahsyat ni.. T_T

Hidayati Farhan said...

mana ada smpai mcm tu la fira. hahahaha. overrr

LisaLisut said...

terer koooooo grade 2d.ntah2 kalau i takde 1d pn.ntah2 F trus = fail. hahahahaha.

nk jugak try sk2 la cmni.nk amik yg 199 je bole kan? nk gak kulit cun utk husben.hehehehe

~ NANA ~ said...

teringin nk try sk II tp x mampu lg...kekeke

hanys said...

Sy pkai sk 2. Cleanser, toner, make up remover, n of course miracle water tu.. Tp sy beli pack sample dr best buy je.. Sbb tk lart nk beli yg besar n mahal. Atas alsan besar sgt susah nk bwk travel. Haha.. Tp mmg best la... Rasa muka sgt refresh

UyaRayza said...

gitewwww hehehe...kulit dh mcm pkai SKII kn wt ape nk pkai hehehe..teringin gk nk kulit cntik mcm tue n pkai SKII tppp...hrga semua atas rm500..hmmm jap cek duit dlm purse heheheh

amani.. said...

huhu..tak mampu lagi nak pkai..tgk dari kejauhan jelah hehe..

~~Miss iLa~~ said...

Amboi harge... Mahainye!! hehhe.. laila pakai safi balqis je.. 1 set xsampai 50, tahan 2bulan..hehheheh.. Tapi mesti kalau laila g scan kulit kat skII, type kulit laila xde D langsung.. ;p

Azlin Amar said...

tengah kumpul duit ni nk beli :( kira investment la ni huhu

Syima Syaz said...

Aritu ada promotion utk citibank staff, harga semua all out rm350 je.hubby tanya nak ke tak, pastu i try tanya2 dgn org lain...diorg ckp SK2 ni sesuai utk setengah2 muka je, tak semua menjadi.lepas tu, setiap product sk2, untuk negara lain even singapore pun, intipati dalam dia adalah lain compare dgn malaysia.kalau lah terbeli kat singapore ke, indonesia ke..takut tak sesuai dgn muka.
then masa i buat analisis kat counter sk2, muka i sgt2 baik...