Wednesday, September 7, 2011

In-Progress : Wedding Card

Baiklah, baiklah. Someone should slap me in the face and tell me, STOP PLAYING THE SIMS lah oii, kau tak tahu tinggal berapa detik saja ni?

Everytime lah menghadap lappy, perhatian lebih terarah pada THE SIMS. Macam mana nak besarkan rumah, nak up level, nak tajam kan skill blerghhh. Saya kan dah masuk official sims-addict.

Mari cerita kahwin mari.

Yerp, finally kad kahwin saya dah siap sebelum raya lagi hari tu. Emak ingat nak distribute dekat saudara mara jauh waktu pergi beraya, but I said NO sebab awal sangat, nanti ada yang dah terbuang dan lupa. Biarlah keluar duit setem sikit takpa, asalkan kad selamat sampai pada waktu yang sepatutnya.

Sebelum tu nak tunjuk lah rupa kad kahwin yang macam katalog tupperware tu. HAHA, dah semua tak approve, malas lah nak derhaka-derhaka.

Sila boo saya dalam hati. Sekian

Rasa sedikit sesal kenapa tak buat dengan Pino yang saya idam-idamkan tu. Tapi, mesti ada hikmahnya lah bukan semua ni terjadi. Dah, tak payah sesal-sesal. Takda guna pun.

TIPS dari Fiena :
  • Kena kira kad satu-satu nanti tak cukup, naya (dekat rumah, baru saya kira. hebat?)
  • Jangan bayar habis kalau belum dapat free gift such as bunting dan kotak-kotak kecil (apsal lambat bagitau? Saya dah habis bayar dah, tapi bunting dan kotak belum dapat lagi T___T)
  • Err, envelope pun kena kira ke? HAHA.

So, dalam perancangan saya, 2 bulan sebelum majlis, saya akan collect semua alamat dari semua rakan taulan, saudara mara, sahabat handai segala dan sebulan sebelum majlis saya akan mula poskan. Sebab kenapa buat awal sangat? Sebab saya ada banyaaaak lagi benda lain yang belum buat. Mana yang boleh settle, saya kasi habis. Ok, dah macam abang long kawasan bunyi dia.

Teaser kad kahwin

*Ku pendam sebuah luka* TSK

21 feedback:

Hunny Kitty said...

saye suke je

kaklong said...

kak long pun suke sgt...'tantik!'...;)

aurikelsan said...

cik yati, yg version katalog tupperware tue ada x? sukala ceria.. unik..

Miss Sorbet Purple said...

i suka yg last.. lbh nampak kad kawen ;p
ini pendapat i tau tau... jgn marah i nnti ;)

Cik Zimie said...

uisk yang last tu teaser kad kan.cantik jek.ape plak katalog tupperware.grrr


yati sila jangan stop main sims sebab nanti saya nak collect simoleon.kikiki

Fariza said...

cntik. nk 1. he3

bulan darling said...

jangan cakap kat aku kad kawen ko kaler itam?????mak aku semalam terime kad kawen warne itam terus die ckp apela org ni kad kawen mcm kad org mati.....

e k i n ♥ y u s r i said...

nk jugak

cik asam jeruk said...

sis, ok je kad kawin tu..simple n sweet..moden gitu..hehe

Lynn Hamzah said...

jangan lupa bagi jemputan utk kak lynn yer...

~ NANA ~ said...

yg last tu cantik la dear...simple tp nmpk exclusive :)

Miss Sunshine said...

uniknya kad die... yang gambar bawah sekali tu ape dia..? kad jugak ke?

miszatie said...

wow unik x pernah tgk lg ni..aitie nk jgk kadnye nnt k..:D

nida-razak said...

yatie..kad kawin yg macam katalog tupperware tu unik la..klo yaty letak gambar2 yaty, mesti cantik..tp xpela, da tempah baru kn..yang tu pon cantik..nanti jgn lupa send nida kad ye =)

amani.. said...

okla yati..takpe ia hnya sekadar kad..yg penting tetamu yg dtg ikhlas mendoakn kebahagiaan yati and bakal hubby di dunia dan di akhirat....
nway..nnt nk 1 tau..hehe..

eLL said...

wow. klasik la yaty. hehe

ingatkan amik Pino...

Mizz Ryn said...

tantik2 ... sker2 .. nnti jgn lupe bg tau .. hehe .. dkt je sg pinang tu .. eceh ceh ..

Hairil Rizal said...

Yati, Salam Syawal utk kamu!

Haa..kad kawin ada teaser gak ye?
Chantek tu Yati...pakcik setuju lah :)

kAseh Mir'Ha said...

dear...knduri kte sebelah2 la. dah mcmane sy nk dtg knduri kamu? *bajet awk jempt* he3

RENDA PUTEH said...

Hi dear,
If you and friends looking for ideal invitation card for your big day? RENDA PUTEH specializes in handmade, beautifully crafted, lace, simple and elegance design that can suit your theme.

Visit our blog now!

rendaputeh.blogspot.com

Amni said...

tapi cantik la kada cam tu jat.. hehehe.. kita jer la kan yang nampak kreatifnya... hehehehe