Thursday, September 8, 2011

In-Progress : Baju Family & Bridesmaid

Pheww, lagi dan lagi. Segala perkara berkaitan kain-kainan dah settle. Finally

Baju untuk family, dayang-dayang, baju nak pi bertandang. Semua done. *lompat bintang*


Lace yang saya beli di Jakarta masa tahun 2009, tak buat baju pun lagi. Emak macam berkenan. Padahal, dah belikan emak punya kain dah. Emak pun macam anak gadis dia, mata rambang, tak tahu nak pilih mana satu.


Yang kain lace hitam (yang dibeli di Jakarta juga lama dulu) dan pink tu mungkin akan jadi baju malam berinai. Mungkinlah. Sebab selagi dia tak jadi baju, tak boleh nak cakap. HAHA. Yang Lace Gold tu pula emak punya untuk malam berinai. Emak lagi. Dan dalam beg-beg itu semua adalah baju untuk ahli keluarga.

Aik? Emak again?
Hari Isnin hari tu pergi ke Jakel untuk cari baju family untuk majlis bertandang pula. Kami ambil keputusan yang waktu majlis bertandang nanti tema ahli keluarga adalah bebas. Ikut suka hati masing-masing nak pakai warna apa. HAHA. Yang atas ni warna baju emak dan babah.

Kami pergi waktu dia baru buka. Tak ramai orang lagi. So, memang dia layan kita je. Dapat pengurangan harga yang WOWWW, memang melampau punya hebat. Takyah tunggu sale. HAHA. Mesti anda takkan caya harga yang kami dapat untuk Chiffon beaded 4.5M di atas ni RM 350 plus free lining and free kain baju melayu.

Untuk kain satin yang harga RM28 semeter bole dapat sampai RM 12 semeter okeh. Sangat gembira memborong kain buat dayang-dayang. Maaf, saya tak mampu nak sediakan lace untuk kamu semua.

Punya la lama tunggu emak memilih kain. Muka nak bosan semua.
Haha

Memang hari tu nekad nak borong semua kain sebab dah taknak lagi fikir hal-hal kain. Kerja lepas ni adalah mengagih-agihkan kain kepada orang-orang tertentu.


Hasil menjala kain di Jakel. Penuh boot kereta Ingat kain ingat Jakel. Tak memasal

19 feedback:

miszatie said...

banyaknyeeee..mane 1 tuh nak plih..:)

~ NANA ~ said...

BYKNYE U SHOPPING DEAR...BEST BEST!!! HEHE

nida-razak said...

beshnye shopping..hehe..yaty, kain yg dalam bonet warna pink2 tu cantek la...=)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ha, tu dia.. sakan soping..

Fariza said...

cntik !!!!
bestnya shopping.

~Lieza~ said...

cantiknyer kain yg mak u try tue..suka la plak.. =)

Hunny Kitty said...

yg dalam beg merah tu sgt cantik!

LisaLisut said...

yg pink lace tu sapa punya! aku suka! nak.hahahahha.byknye kain weh...jeles..;p

Cik Zimie said...

banyaknye yati borong!!cantik2 laks tu.tak sabar nak memborong kain utk dayang n familia.hee

eLL said...

yaty sayang, kenapa tak dapat nak hubungi hp kamu?

kakak yg angkat telefon tu cakap kamu di luar kawasan utk dua-dua nombor mxs 012-3 dan 012-9

urgent nih...

cik asam jeruk said...

wah rm350 je? biar benar..ooo aritu die offer sy konon2 harga plg tiptop 500 la sume..cis2..pasni nk mintak kurang lagi..:P

asna cute said...

lamooo den x shopping kain nie..

Miss Sunshine said...

WOOOOOOOW!!! Banyaknye kain... hihi.. Tak pernah lagi jejak jakel.. Sebab rasa macam tak mampu je.. ^_^

Mizz Ryn said...

wah ..byk2 .. tantik2 .. baju family ryn sume dh settle .. dulu pun shopping gtu .. hehe .. tp bridemaids xconfirm lg .. ramei beno ..

kAseh Mir'Ha said...

mak ai...kain je p0n dah byk mcm ni. huh~....=p

gadisBunga said...

rambang mata saya tgk!

K.I.N.A said...

sama la kite bridemaids kain satin je..:P

Amni said...

sis, tak sabar nak tunggu majlisnya.. amni cam lambat sikit la.. tunggu mirul habis study dulu kot.. huhuhu....

masih ada yer majlis bertandang.. kitorang dah macam tak de dah sis,,,

Cik Hazz said...

weeeee~~ shopping sakan! ;-))