Monday, August 22, 2011

BBF to BFF?

Dulu saya memblog secara membuta tuli. Takda yang specific, secara random dan secara suka hati. Yang jadi pembaca pun adalah golongan general. Sekarang, mostly B2B yang jadi reader. And most of them adalah Blogger Bride.

So, since saya di add ke dalam BBF oleh Lisa, rakan saya dah bertambah. Kami tukar pendapat, idea and bagi suggestion itu ini. Serta saling MEMAHAMI. Guys, ini honestly. HAHA. Jadi, bila dah lama sangat kenal secara virtue, apa salahnya kita bertemu secara nyata dan 2 mata. Eh 14 mata lah.

Secara adhock nya pertemuan itu dirancang dan terus jadi. Yang berjumpa ni pun yang duduk atau kerja area Shah Alam, PJ dan Klang (yours truly of cos) Semuanya tak formal. Semuanya tiba-tiba. Semuanya suka-suka.

SO, mereka terdiri dari

Kumpulan terawal yang hadir

  • Fira (baju kurung bunga-bunga) : Comel gila. memang padanlah dengan gelaran baby untuk dia sebab dia lah the youngest. Suara dia, the way she talk and smile. Sangat imut (comel dalam bahasa Indonesia) HEHEHE. Dia lah mastermind di sebalik this meeting.
Link entry

  • Linda (si baju hitam) : Seriously, dia boleh buat saya gelak non stop. Gila tahu. Linda lah yang buat saya gelak sampai nak terguling. Dia kuat imitate orang. Habis semua abang SR dia panggil sayang and she loves nasi. Dan dia lah kembar kepada Umie Aida. Lentixx gitu. HAHAHA
Link entry
  • Amy (landmark shwal purple) : Comel dan ayu dan lemah lembut. Alahai, melted betul bila dengar dia cakap. Memang Perempuan Melayu Terakhir betul. Saya no 2 akhir. KAHKAHKAH. She pursuing her PHD at UKM dan seorang dietician. Terus malu-malu alah nak makan depan Amy. Suka tengok Amy pakai shawl.
Link entry

 Kumpulan Kedua awal (nak juga)
  • Uya (next to me) : Bila dia datang, I was like starstrucked. Cantiknya Uya ni. Her skin sangat lah membuat hati malu nak tunjuk tangan berbelang hitam coklat. Dia macam pemalu ayu. Bila gelak, mesti nak tutup-tutup mulut. Tak macam pompuan sebelah dia yang main KAHKAHKAH je tak pandang kiri kanan dah. HAHA. Asal, borak-borak pastu mesti nak pegang tangan Uya, sebab geram, putih sangat (eh eh, apakah?)

  • Suria ( Bertudung biru) : Suria pemalu sangat. Ayu je bila dia tumpang senyum dengar kami gelak sakan. Tapi dia tak kisah nak join semua mulut-mulut kepoh ni berborak. Dia pun menyumbang gak gosip barang separa dua. HAHA. Tak habis-habis nak rasa tua. Padahal, tua setahun je pun. 

 Makcik kesayangan kita

  • Syafiena : Yayy, finally we met. Before this asik bertexting dan bercalling saja. Almost everyday mesti nak contact each other. Tak tahu kenapa rasa kimia tu kuat sangat. What we really have in common? We are getting married on the same day. Awesome. Dua-dua tak dapat tengok dua-dua kahwin which is sangat regrettable. Fiena sangat tinggi, sangat fair, sangat garang macam polis dan sangat lurus kalah pembaris. Tapi, tu yang buat kitorang suka. HAHAHA. Fiena ada cheekbone macam Noraniza Idris dan chinese look yang cantik.
http://kamikamihaa.blogspot.com/2011/08/gathering-bbf-secret-recipe.html

US
Take 1
Linda Spoil

 Take 2
Fiena plak yang pelik

Take 3
Ok, decent photo. Finally. HAHA
  • My cousin secara tiba-tiba ajak berbuka di Empire Gallery with Lisa. Mereka adalah kawan baik. So, another chance to meet up with Blogger Bride lagi. HEHEHE. Lisa adalah sangat kelakar dan kecil saja orangnya. Can't imagine kalau dah bergabung dengan Linda. Memang riot la nanti. HAHA. Jejari dia runcing tapi dia bukan Si Jejari Runcing. Opss. HAHA. Tak ada pun snap gambar with them
 Lisa with my cousin
Somehow, mereka pun share wedding date yang sama kelak
Curi pic from my cousin's FB

http://krlisa2011.blogspot.com/

Dah jadi minggu meet up with all the B2Bs agaknya. Nice knowing you guys and can't wait for the next session, L***** hunting. XOXO

19 feedback:

Renee Meow said...

awwww sho schweeett...!!!! wish i was there.. huhu T_T bila lagi kite nak ketemu..huhuhuhuhu....

tqahmisdar said...

bestnye.. =)

bujal X said...

semua da kawin kah? haiseh~~keh keh~~

.:shura shushi:. said...

Bestnyeee :)

UyaRayza said...

shuwittttt hehehe..kena review jugak nie ckp psal betapa kite MEMAHAMI each other hehehehe..klaka la korg nie...

Fariza said...

bestnya !!!

aurikelsan said...

ai memg sgt pemalu tp gediks nak join..sila la memahami ai.. heheheh

Miss Sunshine said...

wow..happeningnya... ^_^
jeles ni.. hehe

LisaLisut said...

alamak malunyaaaaaaaaaaaa muka aku setempek poyo di situ.hahahahahahaha. i nk amik gmbr aritu tp mcm malasnye.kang takut u kata i ngade lak.hahahahahaha

next time eh.ye ke ko gelak besar yati?ko gelak sopan je dpn aku.aku lak yg segan ;p

tlg la.muka ko lg flawless kottttttttttt :P

ooooh fiena = yati = same date kawin
i = azrina = same date kawin jugak.

LOL!

amy fahmi said...

soooo suweet la u review. punye details siap link blog. haha.

taks sabar nk jmpe lg. ramai2 lagi lepas ni.sure lagi joyah. ;p

fira. said...

fuyooo... detail nye review u.. hohoho.. i faham keterujaan u.. look forward for the next meeting!!! *xpnah2 aku look forward nk masuk meeting tp meeting ngan korg siap tersengih2 sebelum jumpe*

Nadya Zahid said...

wow...bestnye korang..heheheh :)

shahefhariza said...

besh nyer.....:-)

~ NANA ~ said...

bila nk jumpa i pulak ni? hukhuk :(

Miss Sorbet Purple said...

Tenkiu yati dak yangg. for this review yg detail gila ok. plus i loike tang Umie Aida tu.. kihkihkih

StrewberiManis =) said...

ehem2, bila kita nak ketemu pulak nih? :P

Mizz Ryn said...

huhuhuhu suwitttt .... nk gak ..

Wawa Yusoff said...

huwaaa.....
yati.... apsal xtau pun mini gathering ni ... aiseh.. jeles laaa....

nYomeL said...

wahhh.. bestnya!!
ok, jeles.