Monday, July 4, 2011

To Die For : Honeymoon V1

Weekend yang muram sikit tanpa Dak Yang. Baru 3 hari tak jumpa dah menggelupur. Terus pi survey tempat honeymoon (?)

Yup, hari tu rasa macam tak perlu nak cari tempat honeymoon sebab tunggu yang free dari catering tu saja. Tapi bila pergi tanya balik sebab nak plan lah juga bila tarikh nak pergi, dia kata kena tunggu turn. Benda free memang tak mudah nak dapat T___T

So, saya pun mengorak langkah cari tempat alternatif, kalau tak, sebulan cuti sekolah terbuang macam tu saja. Saya cuma punya sebulan untuk berhoneymoon. Sebulan!! Sebulan? Ye la, ye la sebulan. We get it Yaty.

Nak tahu mana tempat yang saya survey?






Thanx Lisa, thanx :P

Tanpa semak asal usul dan tak ukur poket di badan sendiri, terus je nak klik butang rate & reservation. Sekali tengok rasa mampu kalau setakat 560 per night. Tapi kalau depan dia adalah US$, dan minimum stay adalah 2 nights saya rasa macam nak tercekik muntah sendiri. Dak Yang awal-awal dah say NO. Pasrah.

Takpalah, kemampuan belum sampai ke tahap tu lagi. Tunggulah anniversary yang ke sepuluh ke dua puluh tahun ke (InsyaAllah panjang umur) boleh la merasa. Tapi, masa tu dah tak larat nak swimming-swimming. Duduk tepi pool main kocak-kocak kakli dalam air berdua je la. Fun juga. HAHA

Lepas honeymoon anganku musnah, saya dah menjumpai tempat baru nak have fun together. Tapi, sebab ada rasa nak buat entry bersiri, yang tu masuk siri 2 lah. HAHA. Tak baik marah-marah lepastu jadi Mak Enon. Tak baik, tak baik :P

10 feedback:

~ NANA ~ said...

dear...ubud mmg cantek n superb....harga xyah ckp la mmg mahal sesangat...tunggu ada promo la if nk pegi ubud...hihi

e.t.t.y said...

yati, try tengok japamala resort tioman kalau nk rasa ala ala kt bali tu...

zimie said...

aaa yaty bestnye hanging gardens.mcm duk atas langit je.hihi btw my abe pun cakap takyah g jauh2.udahnye entah2 g dalam mesia je.waa nak nanes laju2.(sambil doa tibe2 dapat durian runtuh dekat2 kahwin,ley g honeydew jauh2 sikit.over the sea ke.sobsob)

LisaLisut said...

lek la yaty.hehe.mmg mhl.sbb superb.u dpt g bali tu pn dh best...hotel tu bg i takde la penting kene ade pool etc.aslkan selesa n servis bagus :)

(sbb aku xpandai swim+pool kt umah aku pn tak terjun sgt so tak heran pn nk ade pool dlm bilik haha)

Miss Sunshine said...

bestnye tempat tu... menarik sangat.. tapi serius kitorang tak terfikir langsung pasal honeymoon.. hihi.. tap En Bakal Suami yang sibuk2 nak ajak g Australia... Cara die ckp nak pergi tu, mcm Australia tu belakang rumah die je.. hihi. ^_^

Hana Soffelia said...

Yat!Yat! Yat! pls see Casabrina VIlla at Raub. Pergh~~Sangat cantik. Villa di atas awan... T_T

UyaRayza said...

cnteknyeeeeeeeeeeeeee....aaaa nkkkk hehehe..tp mahalnyeeee :(

Cik Emie said...

bestnye weh! tp y xbest nengok rege mahal nk mamp huks..emi dlm msia jek kot sobss..

nida-razak said...

ubud tu mmg cantik la...tp harga pon cantik..huhu..

fitria said...

hehe xpe kumpul duit dlu.. tahun 2020 nnt kite g same2 ye yaty.. hehhee