Friday, July 22, 2011

My Hillarious Fiance

Cerita di bawah takyah jadikan contoh dan teladan. Jadikan bahan hiburan di masa lapang boleh.

Semalam Dak Yang rushing dari satu tempat ke satu tempat. Masa untuk chat on the phone macam terkurang. The perfect time yang tak ambil masa lain adalah waktu sedang driving. And suddenly dia cakap, nanti,nanti and terus hung up.

Saya pun, takpelah. Maybe ada panggilan yang lebih penting dari our conversation.

Tak lama kemudian, saya call semula and asking what happened?

Dia kena tahan polis sebab bertelefon waktu memandu. Memang salah dia. Tapi, dalam waktu macam ni duit sangat berharga daripada di buat bayar saman trafik RM300. Uihh, boleh buat beli tudung dari Vispera tuh. 


google image

SO, he said, my wife dah nak bersalin. Dia dekat rumah sorang-sorang. Dia baru call, jadi saya risau. Polis trafik tu siap tanya, wife awak dah cuti ke? Dia siap cakap kalau tak percaya, telefon lah wife saya.

 google image

Tak sabar sangat ke Yang nak tunggu your 'wife' ni preggy. AHAHAHAHA

God, how convincing his lakonan sampai polis tu teragak-agak nak saman beliau.

SO, lesson learnt. Jangan memandu sambil bertelefon, kecuali anda tak sayangkan RM300 anda bak sini bagi aku. Dan jangan sesekalu tiru lakonan di atas.
 Google image

Cerita jodoh-jodoh sambung next week, nak buat finale terus biar orang tak muak. Ek eleh, apsal cerita cinta dia ni berepisod-episod macam cerekarama pula?

11 feedback:

~ NANA ~ said...

hahahaha teringat kisah makcik i...

dia langgar lampu merah & tak pakai seat belt, then polis tahan...

polis tiba2 tny "akak mengandung ke?" sbb dia tgk makcik i tu pakai kain batik...bila kain baik tu x lipat elok2, nmpk mcm pregnant dari luar baju...

makcik i pon mengaku la yg dia prgnent so polis tak jadi saman...haha

aurikelsan said...

ada bakat berlakon la ur tunang heheheh

Renee Meow said...

haha confirm lepas punye..!! :D

Cik Emie said...

hahah sempat pulak dak yang kamu pk alasan y logik tu :P mmg xsabo sgt kot tu..hari2 mimpi hehe :)

~ mizzAmy ~ said...

hahaha... new taktik. lol...

LisaLisut said...

nice tactic.nx time i bgtau KR! :)

UyaRayza said...

hehehe klaka..kalo pompuan kena nk ckp ape? encik2 saya nak terbe**k hehehe..boleh x? hehehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

Boleh tiru!

kueh bakar said...

ha ah mcm cerekarama...hahaha.

tungguuuu

amani.. said...

terbaik...hehehe..qis tak muak pun bce ur story psal jodoh-jodoh tu...pape pun i'll be waiting for the ending

miss nina said...

hehehe..boleh begitu eh? sempat lagi carik alasan cik tunang yaty ye.

hmm...dah bayang2 tudung kahwin, veil kahwin ni :).. dah tak lama kan?