Tuesday, July 19, 2011

A Love Journey - V3- Dimana Saya Jumpa Jodoh Saya

Sometimes I run, Sometimes I hide
Sometimes am scared of you
But all I really want is to hold you tight

2000 
Millenium, Bring me hope and sunshine

Saya tahu, harapan saya makin tipis. Peluang saya kelam. Dengan halangan-halangan yang datang, saya tahu, impian hanya tinggal impian

  1. Saya berpindah ke SMK Convent Klang. Tak dapat lagi nak jadi stalker di pekan. Tak dapat lagi nak skodeng mereka merentas desa ke Bukit Malawati. Tak dapat lagi nak bump into him dekat mana-mana kawad kaki or pertandingan hoki.
  2. He had someone special. And yes, my friends pernah jumpa mereka dating di McDonald Centerpoint. (Waktu itu impian saya pecah macam kaca berderai-derai, saya terduduk tanpa kata)
    Berpindah ke asrama baru buat saya homesick. Every week saya minta nak pulang ke rumah. Ye, tempat baru, kawan-kawan baru dan impian yang musnah. I don't have any reason to be happy.

     AYSK

    Tapi, di satu petang, tiba-tiba telefon rumah ringing. And, saya dengan berat kaki pergi angkat sebab tahu mesti bukan kawan aku neh. Takda siapa pun tahu aku balik rumah minggu ni.

    23 Januari 2000
    + : Hello *suara malas*
    - : Hello, boleh saya bercakap dengan Yaty (suara lelaki, siapakah?)
    + : Ni Yaty ni, siapa tu? *masih confius dan blur*
    - : Kau tak kenal aku ke? Kita pernah PERGI PANGKOR SAMA-SAMA
    + : *speechless**nak nangis**nak jerit**nak lompat**nak guling**excited* Siapa ya? (masih nak bajet punya ramai peminat padahal takut salah orang dan kecewa)
    - : Alaa, kau tak ingat ke? bla-bla-bla (conversation dipendekkan untuk menjimatkan masa dan ruang)

    Semua tercatat dalam ni



    Itulah panggilan pertama yang saya terima dari beliau. Panggilan yang boleh membawa maut juga kalau saya punya heart attack. Saya tak pernah mengharap lebih dari pertemuan demi pertemuan yang terjadi dulu. Yes, he makes his 1st move even nawaitu cuma mahu berkawan.

     Honestly, bukan saya yang circle that picture

    Since that day, kalau kebetulan saya balik rumah dan kebetulan beliau telefon dapatlah kami berbual. (Esok pukul 1 aku call kau) Hah, dari pukul 10 dah duduk tepi telefon sebab tak nak bagi orang lain guna. Nanti dia call tak dapat. Yes, beliau memang tak belajar kesopanan dan kesusilaan. Ber aku kau je.


    1998
    Waktu ni rasa macam beliau katik dan gemuk sikit

    Curious? Macam mana beliau tahu no telefon saya. Thanx to our cupid a.k.a my cousin Azrina yang bagi no telefon itu. In fact, saya berterima kasih dengan beliau sampai sekarang :D

     Geng Abang surau

    Ya, he promised me nak bagi soalan trial PMR sekolah dia. Even he asked me the same in return. Ya lah weii tukar-tukar soalan exam. What to expect from 15 years old budak yang baru nak kenal-kenal? We never talk anything about feeling or anything related. Plain conversation that makes butterflies menggila in my stomach.

    Biasalah drama melayu, ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari.

    Bila dah lama-lama rasa macam, ala, dia ni seriously nak be friend je. Saya tak rasa pun ada cubaan-cubaan nak mengayat ke apa dari dia. SO, the friendship macam makes me suffered even more. Kadang-kadang dia tak angkat handphone. Sibuk main bola petang-petang. (Ya, dia melanggar peraturan di asrama. Aan do report your warden. HAHA) Kadang-kadang dapat rasa dia macam tak interested je nak berborak lama-lama.

    So, macam berasa. That's it. Itu lah dia pengakhiran kisah kami. The last thing that I could remember, wishing him Good luck for PMR. Ada a few times juga I've made a fon call waktu cuti sekolah. But I never get thru. Dan saya masih berpegang pada biar timba cari perigi. Saya tak perlu nak try harder kalau orang dah tak suka. And the last thing he said he got straight A's for PMR. Congratulation!

     Tah pape senyum macam tu.

    Perasaan suka pun sikit-sikit lenyap di telan arus masa. Since 2001, kami lost contact. Tak pernah dihubungi dan cuba untuk menghubungi. Still, saya tak punya orang lain sepanjang waktu itu. Hati ini hanya untuknya (serious, even saya pernah berjanji dengan hati, I'll wait for him till i am 18. After that, kalau dia tak datang juga, memang bukan itu jodoh saya) Imagine lah oii, kecik-kecik dah pandai buat janji dalam hati macam ni.

    Ya, Tuhan bagi saya rasa nikmat gembira yang tak ternilai itu. Dan saya rasa, setakat itu cuma.
    He do come back, after I accept someone to be my so called Boyfriend
    In the next entry :D

    17 feedback:

    ~ NANA ~ said...

    awwww sweetnye yati...xley ke habiskan trus story ni? tu baru tahun 2000...hahaha

    theorangelily said...

    haloh haloh sweetnye.
    ele biasalah tuh langgar aturan asrama. hakhakhakhak

    fitria said...

    haha..sokong nana.. ade lg 11 tahun lg nk kne tgu ni.. xsabar daaah

    Norhidayah Rasin said...

    yaty cpat abiskan crite!!..hahha..klaka..wktu dduk asrama dlu pn saye suke outing g centrepoint tu =)

    ♥ Kasut Pink ♥ said...

    Gile drama kisah korang ni. Sexcited tau nak tunggu klimaks cerita ni..

    Hidayati Farhan said...

    nana
    hahaha, xdela i nk pi cerita year by year. hahaha. klako la nana oii, bole muntah darah dibuatnya

    aan
    tuh la. name pon si po

    fitria
    tggu depan lappy smpai 11 thn lagi. i pon da x menulis tym tu. kahkah

    dayah
    am trying to cut the stories short la neh. haha

    Ct
    saya pon x tahu klimaks nya kat mane. hahaha

    UyaRayza said...

    comel la yati nie heehhe...ade next2 plak eh..curious ok hehehe

    ~ mizzAmy ~ said...

    tetiba teringat cinta monyet masa zaman sekolah dulu. kahkahkah... tapi in ur case, memang seriously boleh buat buku.

    Hidayati Farhan said...

    uya
    haha, baru la cam stanza cinta uya :D

    amy
    hahaha, ni pon cinta monyet gak ni. ekeke

    kueh bakar said...

    ko ada link aku tak?

    mcm takde jer.ker aku tak nmpak...k jap aku link part 3.

    semoge ko tulis2 ni, kurangkn tekanan dan buatkan ko tersenyum.

    Miss Sunshine said...

    Yati... hikhik.. comel je korang ni.. dari bangku sekolah menengah rupenya.. hmm, kalau dah jodoh, tak ke mana kan.. ^_^

    Hidayati Farhan said...

    kueh
    da sudah dah :D

    hana
    tuh laaa. hehehe

    nida-razak said...

    besnyelove story yaty ni...xsbarnk habis...cptlanext episod..hehe

    Ati Masrif said...

    kenangan mengusik jiwa nampak...


    ^____________~

    Hidayati Farhan said...

    nida
    x saba sbb muak ek nida? hahaha

    kak ati
    kihkih

    Cik Emie said...

    yati!! nati emi nk carik la ade x pic dak yang awak mase matrik hihiks :)

    Hidayati Farhan said...

    hhaha, klau ade tag saya ya :)