Sunday, July 17, 2011

A Love Journey - Dimana Saya Jumpa Jodoh Saya V1

My love for you is a journey
Starting at forever
and ending at never

Segalanya telah tertulis di Luh Mahfuz dengan izin Allah

3 Jun 1999
Pulau Pangkor, Perak


Ya, it was a long long long eh loooong time ago. Our love story kinda ancient or what we call, vintage and classic. It's all started when I follow my uncle's family went to Family Day at Pan Pacific Pangkor. My 1st time being at Pangkor too. What a beautiful island.
 The Pan Pacific, Pangkor

On the first day, everything went well. I enjoyed myself with my beautiful cousin, Azrina and others. Jalan-jalan, makan-makan, swimming, and cycling.

SO, he stumbled into my life by accident on the 2nd day. And, my life about to change completely

One fine evening, after I woke from the nap and seriously with air liur basi I go for a walk di tepi pantai. Ambil udara petang dengan angin sepoi-sepoi bahasa membawa bau air liur basi ku pergi jauh. Di waktu itulah saya berjumpa dengan seorang budak lelaki pelik yang menyorok jauh di belakang pokok. Yeah, we don't know when or where we gonna meet up with our soulmate. So, basuh muka sebelum keluar berjalan-jalan jumpa jodoh.


Waktu itu, his Along yang berbual mesra dengan kami. Dia mengasingkan diri dan duduk diam tanpa kata. He think he's cool? I think he's snobbish :P


And that snobbish boy adalah anak kepada kawan baik pakcik saya :D

Selama 4 hari di sana. We never talk to each other even say hi pun tak pernah. Dia bawa diri dia sorang-sorang sana macam kera sumbang. Memang arrogant and totally annoying. And silly me, am kinda like that snobbish attitude. What I thought waktu itu Langsung tak layan perempuan, and am sure kalau jadi boyfriend, mesti setia ni (bersangka baik is my part time job)

A few things that he did makes me think, that he likes me but actually he already had a high school girlfriend T____T

  • Main bola sepak sama-sama. Saya goal keeper dan dia err sebagai apa-apa lah. Dia nak score the goal macam lah main world cup, lepastu tak masuk pun, tapi kaki ku jadi mangsa (waktu tu zaman pakai short lagi). Sakit siuttttt (maki dalam hati)
  • Dia call bilik dan cari abang sepupu saya yang tidur waktu tu. Saya yang angkat that phone call (buat-buat suara macho).
  • Dia tak puas hati dan datang our bilik himself sebab nak jumpa juga dengan abang sepupu (eiii, taktik nak mengorat orang lettew)
  • Kami duduk sebelah-sebelah waktu last dinner di hotel. Saya tersenyum dan jantung berdebaran tak sudah.
Ya. Habis family day, cerita itu pun habis. Tapi, saya yang tak habis-habis keep mentioning about him to all of my friend. I fell in love at the first sight.
 
And from that moment I knew, he is the one am looking for.


to be continued...

16 feedback:

Khalisa Ridzuan said...

wah mcm drama sehh jumpa ms getaway.aww!

Nurul Aima Hj Kaim said...

apakata g honeymoon kat situ sambil refresh balik cerita lama YG BEST BEST aja k :)

Hidayati Farhan said...

lisa
drama melayu wehh. hahaha

kak nurul
hahaha, ade plan gak nk gi damai laut. ehehehe

kueh bakar said...

aku dah link.tunggu episod 2 pulak.
hahaha

kueh bakar said...

aku dah link.tunggu episod 2 pulak.
hahaha

kueh bakar said...

aku dah link.tunggu episod 2 pulak.
hahaha

Hidayati Farhan said...

aik??? sampai 3x bitau? hahaha. oke2

Linda Yusoff said...

hamboi....cite ko ni..buat haku yg berdebar-debar..apekahh?

cpt sket sambung...

amy fahmi said...

boleh sambung tak?? gerammm bace sekerat2 ni. hehe

Hidayati Farhan said...

lienda
hahaha, takyah debar sgt la. haha. tggu jap naaa

amy
hahaha, sehari satu episod lah. nnt muak

zaradgreat said...

wah wah waahhhhh
gitu rupanya.... hehehe

Hunny Kitty said...

1999 ..lama gilosssss

Hidayati Farhan said...

zara
gitu lah dia

raden
yuppp, hahaha. lame kan bertahan :P

manjagediks said...
This comment has been removed by the author.
manjagediks said...

yati! zaffan bole jd saksi yg kamu bercerita pasal paan di hostel.. hehe ;)

Hidayati Farhan said...

hahaha, tuh la kan affan. malu jek. hihihi