Saturday, July 16, 2011

Honeymoon - His Side of Story

Yess, selagi tak pergi selagi tu perancangan akan berubah-ubah ikut mood dan kesukaan hati sendiri. Ohh, wedding prep tired. Cerita honeymoon tak tired?

Huishhh, siapa yang penat kalau cerita tentang leisure dan fun?

Ye, both of us memang suka cerita tentang angan-angan. Paling suka berangan kan kereta and the latest where should we go for our honeymoon. 

Saya tipikal perempuan yang otaknya ada dua cabang saja. Tak Bali, Krabi. HAHA. Memang tak berkembang langsung geografi aku. Tak boleh pakai sangat buat sumber rujukan. Yang paling saya dambakan of course lah

UBUD HANGING GARDEN

USD 430 per night
*tadah sebaldi saliva tak habis-habis dari hari tu*

Dak Yang tak banyak sangat cerita kalau harga dia adalah diluar jangkauan akal beliau. Nanti dia cuma kata. Takkan nak spend banyak tu untuk honeymoon? SO, kita dapat budget yang. OK honeymoon nanti mesti tempat yang dekat-dekat dengan hotel yang biasa dan suasana mesti lah luar biasa sebab ada suami (to-be) di sisi. AGAGAGA

Tapi, once beliau buka mulut cerita tentang honeymoon. Tak terlayanlah dek akalku. 

His 1st choice

Switzerland

Tak agak-agak taw Dak Yang neh. Impian setinggi Gunung/Banjaran Alps. Bila di survey-survey Pakej Tour Europe dengan MAS seorang RM6K ++.  Errrr, next!

Beliau kemudiannya memilih Cuti-Cuti Malaysia. Ok, bangga sekejap sebab semangat patriotik beliau naik secara mendadak. Sebagai tunangan haruslah pasrah kalau di ajak bermudik di hulu saja.

His 2nd Choice

Bunga Raya Resort & Spa, Pulau Gaya, Sabah


When he said kita pergi Sabah je lah. I was like OK. Sedikit upset sebab ikut hati nak pergi Bali atau Krabi remember? Ni ha, ada Resort Bunga Raya (Am showing no interest sebab "heh? Bunga Raya?") Sekali Dak Yang kata pakej honeymoon treehouse 6D5N bernilai RM 14 580. *faint* Saya tak patut underestimate Bunga Raya after this. Teheee.

Waktu macam rasa kesian sangat dengan beliau nak spend berapa banyak lagi untuk wedding? Saya pun sebagai seorang petunang yang berhati emas dan memahami penderitaan si petunang bagi cadangan. Kita pergi Langkawi je lah Yang, tapi I nak stay dekat Four Season. (dalam hati fikir balik, tak membantu meringankan beban langsung!!) HAHAHATIAKUBOLEH FIKIR.

Sekalinya, joke saya dipandang serius (habislah!! waves kat Langkawi sekarang T___T) Dia kata OK, kita pergi Langkawi stay kat Four Season *Gulp*


Beach Villa

Pakej honeymoon yang di offer pun sangat tempting. Aktiviti tak padat, tapi fun. Tapi lagi, tapi bernilai 5609 MYR. Kenapa bukan Rp? Kenapa!!!!. *kecewa terduduk*

Aikk, kenapa kecewa? Ada chance lah nak pi Krabi yang baru bernilai 2K MYR untuk stay di Princeville Aonang 5D4N.*bertango salsa*

Kan dah kata tadi. Ni lah kerja kami diwaktu lapang. Angan-angan Mat Janen. You should try too. Fun weh survey hotel yang kita tak afford nak stay. Lepastu berangan sampai Subuh. HAHAHA. Selagi tak pergi, and the list will go on and on.

Saya akan update lagi cerita angan-angan kalau ada yang fun :D

10 feedback:

.:shura shushi:. said...

ader duit kemana saje boleh g kn??kn??? =)

kAseh Mir'Ha said...

honeymoon? tabung ayam utk kawen p0n xpenuh lg. hehehe

kAseh Mir'Ha said...

honeymoon? tabung ayam utk kawen p0n xpenuh lg. hehehe

Nadya Zahid said...

try mabul?heheheeh..cantek gak....nad pon xsbr nak gi anniversary next year :p

Linda Yusoff said...

haku suka entry ni..sungguh memberi Inspirasi buat kami yg mmg suka verangan jugak nak pg merata tapi pitih takdop? T_t

ouhhh sedih nye.

Nurul Aima Hj Kaim said...

akak ddk kat sabah pn x pernah pg pulau tu pdhl dekat je pulau tu tau..sebab terlalu dekat tu lah x smp kot..

Khalisa Ridzuan said...

wehhh kalau laki kau dh take serius utk 4seasons grab la wehhhhhhhhhhhh hahahaha..

see pegi krabi lg murah dr dlm malaysia(kecuali ubud hanging tu lah hahaha)

Hidayati Farhan said...

shura
tuh la. kite ni pon ade duit. tapi limited. kan?kan? ahaha

kaseh
sila penuhkan. haha

nad
amboii, org baru nak pi honeymoon. dia da advance da. haha

lienda
takyah sedih wehh, berangan tak pakai duit pon. hahaha

kak nurul
org kat sini ha yg dok nak pi. akk x heran pon ek? haha

lisa
tuh la pasalll, langkawi pon jadiklahhh, asalkan four season. kihkih

Ayuz said...

yaty, kat Sabah ade yg Nexus Karambunai Resort. Pon cantik jua. hehe ;)

Hidayati Farhan said...

tuh la ayuz, ade ckp dgn an, dia suka yg bunga raya tu gak. hehehe