Friday, July 1, 2011

Bunga Pahar Is Done

Percayakah anda budak pemalas ini tadi menyinsing lengan untuk mensiapkan bunga pahar sendiri. Yang jadi aneh dalam masa beberapa minit saja semuanya done!!!

Tak payah dengar sangat cerita angan-angan mat jenin si Yaty neh. Memang takda moral of the story langsung.

Tadi pergi collect bunga pahar yang ditempah di Sayangku, Klang. Awal sangat kot dah siap. Sempat lah yang atas berhabuk yang bawah pulak diratah anai-anai. Tapi, eksaited nak tengok Bunga pahar yang di custome made ikut cita rasa si cerewet ni tadi :)

Ingat tak entry INI ?

Ya, bunga telur silver itu saya akan selang selikan dengan bunga stokin pink ini





I really love my bunga telur. Rasa macam nk tidur dengan bunga telur malam ni *over*

Contoh yang ada kat kedai tu lain, tapi, saya mintak dia letak riben banyak-banyak bagi nampak merimbun. Dan sekarang saya nampak kelopak bunga tu macam butterfly lah. AHAHA. Hey, yang rajin DIY diluar sana. Try lah. Cost tak lebih RM8 sekuntum

Masalahnya sekarang, apa yang saya nak buat dengan bunga telur yang ini pula?



Bunga Dip kembang setaman nama diberi

Motif asal, nak letak pada dulang hantaran. Since, barang hantaran semua dah cukup-cukup, ingat nak bagi orang waktu hari akad nikah. Tapi ada 35 batang saja. Orang mesti ramai. Takkan yang lain nak melopong je. So, end up tak tahu apa kedudukan bunga dip kembang neh. Di gantung tak bertali. 

So, misi nak cari telur masin yang murah pula. Anyone ada cadangan? Area Klang or Shah Alam or jajahan sekitar. Thank you in advanced :D

20 feedback:

LisaLisut said...

cntik gile semua bunga telur u wehhh...*gulp* ayat ko ratu DIY tuuu.marah siapa ratu DIY hahaha.aku tak okkk.aku pun malas.heheheh

AnEs said...

yati..bunge dip u ni cantek la..combo color dia sekali tgok aku terus suke! hihihi..

Syima Syaz said...

Hahaha...ada org tido peluk bunga telur malam ni...hehehe

cantik2....

Syima Syaz said...

Hahaha...ada org tido peluk bunga telur malam ni...hehehe

cantik2....

Nurul Aima Hj Kaim said...

poslah kat blogger yg x dapat attend mcm kami ni T_T

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,cantik2

nida-razak said...

cantik r yaty..boley amek tempahan ni..hehe...

iedaurora said...

suka sebab wane pink!

fira. said...

wahh.. u're nearly there.. cayalah.. btw, yg bunga dip kembang setaman tu bole bg utk family sebelah mase nikah.. diorg pun bkn nye ramai sgt kn?

farah aminuddin said...

waah! lebatnye bunga pahar tu. cantik2.

StrewberiManis =) said...

hahaha matik2 ingat mmg DIY
cettt tertipu den :P

choclairissa @ intan said...

cantikla bunga dip kembang setaman itu~~

amy fahmi said...

cantikla yati!! da la warna tema akite sama. :p

maCy said...

wahhh. yg mcm tu cost berapa satu kak?

Cik Emie said...

cett igt btol2 diy td tipah tertipu btol lah :P btw cantik lah yati..emi chop 1 ek hihi ;)

~ NANA ~ said...

bunga dip tu cantek la dear! wahhh dh isi telo masin nnti mesti lg cantek :)

Hidayati Farhan said...

lisa - cecepat org tuka. takut mak ada yg sentap nnt. xde niat pon. huhu

anes - ape lagi, sila oder dgn saya *tipu*

syima - ahaha, ober lah katekan

kak nurul - alaa, sedihnya dgr. ok2, nnt saya simpan satu utk akk keyh!

ekin - tq

nida - nanges kang tiba hari kawen bunga tak siap. hahah, jgn hrp sgt dgn org nama yaty

iedaurora - oh tq :)

fira - tuh la. kalau x ramai mmg bg. klau ramai, tak klua la bunga tu. ahaha

farah
tq tq

SM
told ya, jgn caya bab DIY neh. ahaha

Intan
ye ke. ehehe, org kdai kate tq

amy
kannn, ahah, lps kite guna kita bg awk. ahaha

macy
sume bwh RM8 sebatang dear

emie
haruslah ada utk awk amy :))

nana
x dapek lagi telur masin neh. huhu

bulan darling said...

Pakcik aku jual telur masin dollllll

Hidayati Farhan said...

bak mai la. ari tu kan aku tny dollll

Ms. Fiena said...

cantekkk weyyyyy. ade laksanakan assignment yg kte bagi x???

kasik mappppp
nak terjahhhhh