Friday, July 15, 2011

Am Getting Tired With All The Wed Prep Thingy

Itulah perasaan pada waktu dan ketika ini (waktu saya mentulis post ni) Mungkin esok lusa perasaan akan menjadi lain. Ya, saya manusia. Bukan patung Barbie atau patung lilin. Of cos perasaan saya boleh berubah-ubah.

Saya sangat penat dan letih. Tak berpeluh pun? No, not Physically. Tapi secara penat dan letih perasaan dan duit tentunya. Walaupun bukan duit saya yang terkorban banyak, still, saya nampak gaji saya macam angin lalu saja. Macam chipsmore pun ye jugak. Kejap ada, kejap takda.

Pada yang bakal-bakal berkahwin, memang anda akan jadi super duper excited. Macam semua vendor kau nak survey nak call nak mintak quotation nak tu nak ni. Rasa macam tak cukup satu lappy kau nak tengok, rasa macam nak pinjam lappy jiran, Ipad, Galaxy Tab semua kau nak guna lah.

Tapi, bila sampai di tengah jalan, akan timbul rasa macam "Apa yang aku buat ni?" Perlu ke? Eiii, leceh nya. Macam malas nak teruskan. Rasa macam nak kahwin pakai baju kurung kedah je. Settled. Takyah nak pelamin. Amik gambar pakai camera cap ayam pun takpa. Lain-lain tak penting dah sekarang ni.

Ye, itulah saya rasa sekarang. Saya tak mahu majlis itu. Saya cuma mahukan suami saya saja. HAHA. Boleh? Aku penat dan penat dan penat dan bosan. Berapa kali penat tu? Tu pun masih tak sama dengan perasaan penat yang sebenar.

Esok nak pi buat pre wed ni pon macam lah nak ambil periksa. Takut, berdebar nak terkencing semua lah ada. Apa masalahnya pun aku tak faham sangat. Sebab saya dah penat dengan semua ni dan saya mahu cepat-cepat sampai ke garisan penamat. Wake me up when October end

Oh, tabah lah. Berdoa moga Allah turunkan hujan duit dalam rumah (read: permudahkan rezeki)

12 feedback:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon rs bende yg same...
rs lame plak nak tunggu bulan 9
penat ngan sume nie
pikir kawin,pikir rumah
pikir duit yg x cukup2....

rs cm nak nikah je...
uhuhuhuhu....
penaaaattttttt....

Miss Sunshine said...

betul lah tu... kadang2 rasa exciter terlebih... tapi kadang2 rasa malas dah nak fikir.. tak kisah lah jadi ape pun.. huhu, tapi kena fikir jugak kan... huhu

fira. said...

makcik, dont think too much.. u'll get through this with flying colors.. *tgk aku dh gune ayat cikgu*. but trust me, nnt satu mase ko msti senyum tingat kan hasil "titik peluh" ko ni.. tp case ko mmg teruk. sampai nk pinjam lappy jiran, ipad dan sbgnya.

pre-wed sgt seronok. trust me. just enjoice the moment kayh? kalo xenjoice gak mlm ni ko shampoo rambut gune rejoice. insyallah, mustajab.. sabarrrr.. =D

Nurul Aima Hj Kaim said...

jengjengjeng...perjuangan br bermula tau..nnt kawin lagi penat..bila rasa nak giveup ingat abg tersayang ke ke ke so x ble give up..chaiyochaiyo

Linda Yusoff said...

ni pon ape yg i rasa at this moment. erghhh stress

amy fahmi said...

itu perasaan biasa dear..sebenarnya makin lama kite tunang, makin lama lah rasas erabut sume bagai tu..
just enjoy this little time..nanti dah kawen sure akan rindu gile dengan all this prep..

♥ Kasut Pink ♥ said...

Yati, semua pon akan rasa mcm tu kot. Perasaan nak buat preparation ada turun naiknya. Kadang rasa penat, stress pun ya. Tapi macam fira cakap, satu masa mesti akan senyum dengan hasil titil peluh yang telah kita laburkan dalam majlis kahwin kita. Orang cakap, dah kawen bukan sesuatu yang tamat an selesai tapi adalah satu permulaan hidup.

Ms. Fiena said...

yatyyyy kte pn rasa gitu.. jom kte kuatkan smgt. beganding bahu tolong menolon.

jom g ROMPAK BANK

eLL said...

Yaty, agak-agak bulan berapa majlis? oct ke nov?

nida-razak said...

yaty..nida pon rasa benda yg sama...huhu..tp nanti mesti kita akn rindu masa2 preparing ni...chaiyo2 yaty.. =)

amani.. said...

be strong dear...nme pun mnusia kan perasaan kte bole berubah-ubah..tapi tu semua yati kne kuat utk menghadapinya nnt dh kwin ade fasa lain pulak yg perlu kte fikirkn..all the best to u dear..kmi sume sntiasa mendoakan utk kamu..

kueh bakar said...

apa aku buat ni? perlu ker?

sekali pompuan pikir mcm ni..10 kali laki pikir..haha

anyway..
jgn paksa diri.enjoy.