Friday, June 10, 2011

Which Lace? Need Your Vote :)

Alhamdulillah, selepas revise balik itu ini. Kutip pendapat sana sini. Tak cukup tu, tak cukup, siap call lagi Puan Penasihat saya Puan Fasya Momoi. Finally, I've made my decision.

Saya memilih designer yang BUKAN Jovian atau Rizalman dan seangkatan untuk buatkan my wedding. Saya pilih designer yang biasa-biasa saja.

SO, waktu ke Jakel KL tempoh hari semua excited sangat pilihkan kain lace yang sesuai untuk majlis I. Tapi, sebab mood dah terbang melayang, saya dah hampakan banyak hati (emak, FMIL, Halim, Dak Yang)

So stupid!!. I won't behave like that ever again.

Ok, lupakan drama melayu dan cerita air mata *kesat*

HERE are a few of laces yang mereka pilih dan matchkan dengan lining mana yang lebih sesuai.

I

II

III
FMIL yang pilih dan simpankan dulu :)

IV
 Lining light grey
Lining dark grey

V
Exactly like baju bertandang. Colour je lain :)

VI

Lining Pink

Lining Grey

Errr, tak sangka yang dah try almost 6 lace. Nampak yang bersandar kat tepi tu tunggu turn untuk dicuba.

So, semua ni candidate yang akan jadi my wedding dress. Pada mata anda, which one yang menambat hati dan bagi impak WOWWW!!

Kalau tak woow sangat pun, buat-buat wooww jugak. hehe. Thank You in advance peeps :)

43 feedback:

Hunny Kitty said...

suke pink suke pink!!!!!! my reception theme nih pink grey

K.I.N.A said...

kina vote no 3..

cheQmOomOo said...

pink n grey..if nk nmpk ceria iii n vi lining pink..

if nk nmpk smart i n vi lining grey :)

tqahmisdar said...

vote no 3 & 4..hehe

adorable ~A.N.A said...

i choose no 3 :)

hana yoriee said...

no.2 Yaty..sejuk aje tgk =)

mydlove said...

sy vote no 1..suka cantik sgt

amy fahmi said...

1 vote yg 2nd last tu. hihi

AnEs said...

anes sokong no 4! hihihi

miey anna said...

vote 3 n 4..yeayyy ^_^

~ NANA ~ said...

suka g lasttt

Miss Sunshine said...

suke nombor 3 dengan 4... i love pink silver.. ^_^

A.N.A said...

no 1..tgk match yg tu terus rasa suke..and the 2nd last..lining pink..

jooleata said...

ai.. suma cantik2 lahh.. no 3 boleh?

ElyaElmo said...

ni tuk nikah yeh? klo tuk nikah elya pilih no 2 :D

adda_shariff said...

no 1! corak lace sweet n the pink colored chiffon (i assumed chiffon lah) is flawlessly beautiful. u'd b looking demure nnt! :D

Renee Meow said...

i vote 1,2,3,4... hehe :D colour sumer mcm lebey kurang jer.. so try focus on the design instead? lagi chantek kalau corak kaki dia menyerlah... ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Ms. Fiena said...

i vote for lining dark grey yg luar pink tu.

mcm ekslusif kot. di mata i laa. hehe

Ms. Fiena said...

hahah yati i rase u mesti lagi fening kan. sbb sumenye lain2 nye taste.. haha gudluckk

Miss Aai said...

i vote no 1 & 3.. :)

nida-razak said...

nida vote no 3 n no 4 yg linin g dark grey tu..cantik....=)

UyaRayza said...

sorry uya vote lain dr org hehehe..uya suke yg mcm baju bertandang cume warna lain heheh..sbb warna die naik hehehe

maCy said...

yg dark grey tu cm santek. huhu

~ mizzAmy ~ said...

3 or 4 kot dear. semua pun cantik. hikss..

Hana Soffelia said...

Yat!Yat! IV.. macth for each other.. hehe

iszieylyanziy said...

num 2 cm cntek

Wawa Yusoff said...

vote no.3 & 4. sweet :)

zaradgreat said...

vote for num 3!!!! hehehehe

shakirah samsudin said...

No II & No VI (lining pink) !! ;)

LisaLisut said...

semua cantik omg! i vote no.3!

zimie said...

cik yaty.vote semua boleh???waaa rambang mata ok!haha jap2 pikir..

erm..

no. 1 atau 2 cam nice.sebab lace grey, lining pink.so warna nampak naik.hehe

PussyCat said...

i say no. 3!

yUmIe said...

i love no 4:)

StrewberiManis =) said...

dear, lining dark grey or yang last skali
nampak macam WOWWWWWWWWW & exslusive sket :)


mesti u pon pening kan
lain org lain tastenya
hehehe
btw, goodluck :)

Syima Syaz said...

ddear...
semua cantik...huhu tapi nak vote no 2...

choclairissa @ intan said...

vote no 3!! pink tu sgt outstanding tapi ade bground kaler pelik..kalo org tanye baju ni kaler pink ke? no no no...its a mix color..suke sgt matching2 kaler~

Cik Emie said...

emi vote no 4!! lawa gilesh ^__^

LittleSunshine said...

vote for 3 n 4...he3

kitakesitu said...

vote no 3 dan 4 juga =p

Cik Hazz said...

kire lg ke vote i nih? haha. vote no 3 & 4 dear! ;-)

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

Rilla said...

Suka yang laaaaast sekali sebab lace dia sweet. Bila pakai lining grey nampak ekslusif berbanding pink..Tak tahula, ni mata Rilla yang nengok

cikFM said...

vote for all.. muahahha.. sume cantik2.. :)

.:shura shushi:. said...

0mg!0mg..awak smua cantik..
i c0mpius :(