Friday, June 24, 2011

Takda Pape

Dah tiga hari tak update entry. Adakah akibat penangan si Anon a.k.a Mak Enon? Naaah, bak kata Kak Ya Mak Enon ni so yesterday. Takda life, sebab tu pilih jadi Mak Enon. Kalau rasa-rasa apa yang saya tulis tak menepati selera, ada berpuluh-puluh ribu belog lagi yang anda boleh baca. Marah sangat orang kata Kate dan William kahwin pakai duit rakyat. HELLO!! Itu kan just a joke. Kenapa takda sense of humor langsung Mak Enon oi? Lantaklah dia nak pakai duit rakyat ke, nak pakai duit dia ke. Kalau anda memang selalu baca belog ini, anda tahu yang seratus dari sepuluh ayat saya adalah berunsur humor bukan humus. Kalau nak makan humus ada kat Zam Zam Cafe Sek 9.Orang datang sini baca belog sambil gelak-gelak. Kau pulak yang beriya-iya nak kedut dahi seribu. Duhh

Gila ah habiskan seperenggan untuk Mak Enon. Lagi pun, entry saya bukannya bertajuk How To Cut Cost On Your Wedding ke apa. Siapa yang suruh cari cemana nak cut cost kat situ. Memang ah tak jumpa.

Dah lah, dah lah. Buang tenaga weh bagi explanation pada Mak Enon. Dah la kutuk-kutuk aku, pastu aku sibuk pulak nak terangkan balik kat dia. Apa kurang pekerjaan sangat kah aku ini?

Kejap lagi akan bertolak ke Lipis bersama Dak Yang, emak, babah dan nenek. Weeehuuu. 1st time lah berjalan jauh sama-sama dengan family and future husband. Tapi nanti Dak Yang akan duduk hotel, kami sekeluarga pula stay dirumah my sister. Tadi, tanya emak, boleh tak saya teman Dak Yang kat hotel. Emak bagi jelingan je. Bak kata orang tua-tua, senyap tandanya setuju, no?:P

Apakah hormon gatal dah mendatangi diri ini? KAHKAHKAH

OK, habis dah. Boleh bersurai :)

17 feedback:

yUmIe said...

haha giler gatal ko yati!!>>kte mak di dlm hati..

sabor jela bce entry kamu ni..err tp i curious gak psl mak enon ni..nk tnye tp xtertanye..pe yg die dh komen??xjmpe pon komen die>>nmpk sgt gigih scroll down entry lame yati..kahkahkah

Ms. Fiena said...

ahahah sioutt jeeeee jelingan tanda setuju.. nak try gitu gak lah kat mak den canni. hahah

Alia.A said...

haippppppppppppppppppp. biaseeeeee die yer. hehehehe.

yaty, i ade terbace 1 blog yg mention about mak enon. for me, mak enon tu bosan tu yg die komen mcm2 mcm nk cri gaduh so nnt die ade keje nk reply komen. hahaha. that is why i prefer moderate comment. mane yg i rasa x appropriate nk ltak, i delete je. but so far i x pnh delete lg la. ahaha.

syahida said...

nape en. tunang tak duk skali jek di rumah ur sis??? :P

im ur bFF... :)

asna cute said...

hahahahaha! =D xagak2 mau teman kan abg dak yang di hotel ya.. tgu la honeymoon nanti smpi xmo kuar bilik.. opsss..

bacaan utk mereka yg sudah berkahwin saja ya hahah =D

Deanna Suka Warna said...

ermmm..

biasa la mak enon ni..

xde keje la tuu..

slalunye blog yg ada mak enon tu tandanya femes..dorang dengki la tuuuu..

;p

nida-razak said...

abaikn sja mak anon tu yati...
haha..ulat bulu da naik daun ek...hahaha

Miss Sunshine said...

amboi2 yaty... ade hati nak teman Dak Yang ye... nakal ni...^_^ ajak lah mak dgn abah teman sekali.. hihi.

UyaRayza said...

alamak curiosity melonjak psal mak enon tue heheheh..berjela tulis nk bg penenrangan kat die tue hehehe

~iz~ said...

kena kawin cepat tu..:)

StrewberiManis =) said...

xnak bersurai
nak dengar yaty bercerita lagik
kehh kehh kehh :p

MasZuber said...

hahhahah
hormon gatal?

hehhehehhehehehheheh

blasah jea. ;)

Hidayati Farhan said...

yumie
dah delete da komen mak enon. x baik utk kesihatan kan. ahaha

fiena
you shud. hahaha, go n try. klau x kena pape, anda mmg hebat :)

alia
before ni xde pon taw. i mls nk moderate sbb x rajin nk g approve. alih2 ade plak yg suka nk jd mak enon

aetul
kenot maaa, haha, belum kawen.

asna
aip2, tau la da nk jd mommy. kemain lg bg bahan bacaan tggi2 :P

deanna
hahaha, klau betul femes, xdelah i kisah sgt. ape lah yg dia nak dengki kan tah. musykil :)

nida
hahaha, bukan selalu :P

hana
mmg teman skali pon. hahaha. xleh lari mana

uya
hehe, jgn2. nnt dia rs penting plak org nak tahu pasal dia. biokan dia situ :P

iz
i wish~~~ :P

SM
alololo, apsal comei sgt neh. cium skek

kak mas
ahahaha. skek la hormon gatal :P

eLL said...

ape yg dia komen T?

Hidayati Farhan said...

ella
ahahaha, xpelah dear. da delete da pon. kite xyah bace benda x best. x baik utk kesihatan. haha

fitria said...

lor.. jenuh aku scroll down sume post semate2 nk carik mak enon tu.. hehe.. wow yaty advance nk teman dak yang.. hehehe

Hidayati Farhan said...

FM
ahahaha, sian awk scroll smpai bwh ek. da delete da. semak skek