Thursday, June 30, 2011

Seminggu Yang Lalu

Rasa hati berbunga-bunga sebab tak sangka yang tengah drive kereta dari Klang ke Lipis itu Dak Yang. Tidur dan bangun semula pun masih kelip-kelip dan gosok mata seploh kali sebab eh, kenapa ada wajah kesayangan hamba kat depan ni. Mimpi ke apa? Eceh ceh.

Memang Dak Yang lah pun. Jadi driver terjun bawa kami sekeluarga ke Lipis sebab my brother ada emergency secara emergency. Memang cemas. Tapi, nak tak nak, kami ada tanggungjawab nak bawa berkotak-kotak muffin ke rumah kenduri. Nanti kasihan mereka ternanti-nanti.

Rasa gembira sangat seminggu yang lalu itu sebab tak perlu nak mesej-mesej atau rindu-rindu. Orang yang dicari-cari ada saja di mana-mana. HP memang tak berfungsi langsung. Macam kalau dia mati pun aku tak peduli sangat. HAHAHA. Dia ringing bila ada orang tu mintak iron nak gosok baju. AHHAHAHA, comel sekali. Bila orang dah gosokkan, kemain lagi inspection sampai bawah cahaya sebab nak tengok kedut ke tak. Pfffttt. Ini tangan iron lady-lah :P

Nampak manis bila duduk jauh-jauh dan malu-malu

Hipokrit huh?

Biarlah hipokrit daripada di pandang serong oleh ibu bapa.
Di pandang serong takpa lagi, kalau di baling jug berisi sirap limau?

 Memang hilang kemanisan darah sendiri.

Bakal menantu makan tak toleh kiri kanan.


Malu sangat ke Yang makan sampai macam nak masukkan muka dalam pinggan :P

Pelamin simple untuk majlis bertandang. Nice

11 feedback:

StrewberiManis =) said...

fewittt yaty dah tukar title ok
"Iron Lady" bebeh
kehh kehh :P


btw, ni p kenduri sape?

Hana Soffelia said...

Hahaha comel je makan duk jauh2..

psstt.. yat, bg email, nanti nak pos kad tawen.. this is mine.. ladybarbella@gmail.com.

♥ Kasut Pink ♥ said...

Bile bersame hp mmg confirm x bunyi langsung. Smpai boleh lupe hp letak kat mn. Kalau tak tu, nak masak pun angkut hp ke dapur... haha...

fira. said...

hahaha.. gatal la ko ni yati! =P

Ms. Fiena said...

pergh smple gler babe pelamin tu. ni mcm nk gamble je xyah sewa pelamin belah lelaki.

(bab belah lelaki je sume pn nk minimize kan.) haha ok kejam.

psl hp gua sokong la. mmg klu ade en kesayangan hp seperti melukut di tepi gantang

LisaLisut said...

hahah klau kr pn dia tak suka i melengset2 dpn org.lg2 kenduri or depan famly dia.haha.

cntik simple pelamin tandang tu.like! :)

suezen said...

muke sedih je...awat:D

Miss Sunshine said...

hmm.. betul2 kalau yang tersayang ade depan mata.. hp tu macam tak berfungsi langsung... alahai sweetnya org tu duduk jauh2.. malu2 ye... ^_^

fitria said...

haha comel kan yaty.bukak mate die depan kite.. ni xsabar nk kawin ni.. hehehhe..

Reen Tart Nenas said...

*like

gadisBunga said...

boleh pandang-pandang...duduk renggang-renggang...heheh~