Monday, June 13, 2011

Nah, Saya Dah Dapat Kotak Yang Ada BELT Tu

*Update*
Saiz kotak - 11cm x 11 cm
Tinggi - 5.5 cm
Colour available - Gold and Silver only
Riben - Memang dah ada

Comel gila tahu, one of my readers email me and tanya, you, dah dapat ke kotak yang ada belt tu? My friend G-ha pun call asked the same thing. Tiba-tiba kotak ni dapat nama baru, kotak yang ada tali pinggang. Thanx guys sebab concern kan I dan kotak


Nak lebih jelas

Tu, tali pinggang

Masih ingat kekecohan si fussy cari kotak di SINI?

Usai (?) menghadiri kursus pra perkahwinan tempoh hari, saya heret Dak Yang jalan kaki pusing kedai-kedai dekat Seksyen 9. Masuk kedai Sayangku lalu menjerit girang. Bukan gering lah hoi. Tu sakit. Yang ni Yang, ni Yang. Jumping-jumping siap ada tepuk tangan sikit. Typical me bila dah over excited.

Tapi sebab benda tu masih terkelepet dalam plastik, I asked the sales girl untuk buatkan 1 for me. Lorhh, rupa-rupanya the same box n ribbon tapi, dia kurus dan tinggi. Yang saya suka itu gemuk dan pendek just like me no?

1 plastik ada 10 buah kotak dan berharga RM 16.90. Erkk. Tercekik. Bila masuk sessi tawar-menawar jatuh sekotak Singgit. OK, malam nanti saya bawak emak sebab emak adalah Maybank bergerak saya. 

Emak tak minat sebab dia nak juga yang gemuk dan pendek macam dalam gambarajah atas.

SO, kami membawa diri ke Sayangku Handcraft cawangan Klang. Dengan harapan, adalah kotak itu sebab cawangan Klang lebih besar. Harapkan pagar, memang pagar memang takleh harap sangat. Dekat Klang lagi takda. Harap je besar, apa pun tak boleh.

Lepas saya buant hingaq sikit dekat kedai orang, Boss dia pun call supplier dia dan tanyakan ada tak box yang saya mahu itu. Dia kata tunggu kejap ye, nanti supplier dia MMS kan gambar.

And yes, exactly the same macam yang I mahu. I mintak dia zoom gambar untuk make sure ada ke tak texture and belt yang saya crazy about. Checked. Dia sudah orderkan dan InsyaAllah akan sampai dalam bulan ini juga. How much? Saya dapat dengan harga 90sen each. OK lettew.

Mana nak beli? Nah Alamat, No phone siap google map I bagi. LINK

Kotak Done! Isi Kotak? -__-"

20 feedback:

♥ Kasut Pink ♥ said...

Kotak bertali pinggang tu ade warna2 lain meh?

Hidayati Farhan said...

takde lah dear. ade gold n silver jekk

cikFM said...

yes finally checked.. :) tp isinye dah pk ke nak bg ape? hehe

K.I.N.A said...

berapa ukurannya yaty? erm..kina nak 200 je..mesti mahal..ada sape2 sini nak share?hehe..

Bake With Love said...

kina, pegi jengah kat Yen Ribbon, Semua House. Jumpa gaks, satu peket ada 10 pcs... RM1x.90. Ada 2 saiz, yg mcm yati post tu.. pastu satu lg tinggi :)

LisaLisut said...

cool betul yaty ni.gigih dia cr n jumpa.hahaha.bravo!!ait dr 10pcs = 16.90 dpt 90 sen each?byk gila beza tu~!

zaradgreat said...

alhamdulillah. dapat pun apa yang dihajat. congrats dapat jumpa jugak. hehehhe

Miss Sunshine said...

Seksyen 9 area mane ye?

Miss Tatie said...

mahalnye.. i suggest u pergi kilang.... dekat sri kembangan.. situ kilang bunga .. but ade jugak jual kotak2 ni.. and sangat2 murah.. sebab beli kat kilang kan.... fah lean trading camtu la nama de...google mesti jumpe.

Miss Tatie said...

mahalnye.. i suggest u pergi kilang.... dekat sri kembangan.. situ kilang bunga .. but ade jugak jual kotak2 ni.. and sangat2 murah.. sebab beli kat kilang kan.... fah lean trading camtu la nama de...google mesti jumpe.

Miss Tatie said...

mahalnye.. i suggest u pergi kilang.... dekat sri kembangan.. situ kilang bunga .. but ade jugak jual kotak2 ni.. and sangat2 murah.. sebab beli kat kilang kan.... fah lean trading camtu la nama de...google mesti jumpe.

UyaRayza said...

uya pun memula nk kotk mcm nie hehe..tp x jd hehe...cut cost hehehe

amy fahmi said...

wah. dpt gak akhirnye! kedai sayangku sec9 tu la tmpt i betapa carik manik. haha. tahniah yati! useha tangga kejayaan. hihi

zimie said...

nicee akhirnya berjaya gak yati dengan usaha menjejak kotak dengan tali pinggang keledar.hehe cool~ zimie tak terpikir lagi pasal door gift.rehat jap otak ni.hihi

Mawar misswateva said...

akhirnyaaa..dpt jgk kotak idaman eh yati!lawak laa.haha.

StrewberiManis =) said...

yeahhhh finallyyyy :)
dapat gak ape yg Yaty nak kan?
tapi isinya nak bagi ape?
hehehhe

btw 90cent each if order how much?

Hidayati Farhan said...

Maria
Tu la. pening2 lagik ni

Kina
DONE :)

Shila
TQ ye sbb help me

Lisa
Ye, bajet tak byk sgt. kena tawar sebaik mungkin. haha

zara
haha, siap tahniah, pencapaian terhebat abd ini

Sunshine
area belakang MCD tepi SA Mall tu

tatie
betul ke? ok jap2 i gugle

uya
mahal ke kotak ni? tapi comel kann

amy
ye ke? hahaha, jum la kite meet up

zimie

awk byk ms, saya xde ms. haha

mawai
hahaha. finally dear

SM
tgh pk2 neh. Kita dpt 90sen beli 800pcs dear

Hidayati Farhan said...
This comment has been removed by the author.
LisaLisut said...

ye la yaty.i setuju dgn tatie.i sll baca kata fah lean tu murahhh gile.jom buat trip sama2 ke sana?hihi

fitria said...

lisa: boleh amik i kat opis dulu.. hehe