Saturday, June 11, 2011

Dilemma II - Pisang Do Berbuah 2 Kali

THANX PEEPS. THANX A BUNCH

InsyaAllah, hari ini akan ke Jakel semula with Dak Yang and Halim (FMIL & emak tak ikut. Ohh, guilty nya saya buat mereka sedih T__T) dan akan memilih kain yang pada pandangan ramai itu cantik. Pandangan saya tak boleh pakai sangat. Semua orang jelek nanti

--------------------------------Tamat cerita kain bla bla bla---------------------------------------------------

Nak cerita about what happened DULU Ianya terjadi kembali.

What happened? What happened?

Nak cerita la ni. 

Dengan suggestion seseorang, saya pun bulat hati dan bertekad nak menggunakan khidmat K, bukan nama sebenar untuk design my wedding dress. Saya dah emel dia banyak kali juga tanya itu ini dengan budget yang saya punya, assistant dia kata boleh. 

Cut it short, saya tanya bila boleh buat appointment? Beliau minta datang last week. Dak Yang agak sibuk so, saya mintak jumpa this week. Sejak itu email saya tak berbalas. Saya ambil no fon assistant itu sebab macam segan sangat nak call direct the designer. I am no Marion Caunter nor my fiance bukan anak NAZA.

Saya pun call almost sepuluh kali, text beliau satu kali. Takda balasan langsung. Aik?? Masuk hari kedua, saya msg, email dan call bagitahu nak datang hari kejadian. Masih takda balasan.

Dengan nekad hati pergi terus butik beliau di KL dengan emak and Dak Yang. Seperti yang dijangka, memang takda lah orang dia. Saya terus msg pada hp designer itu dan cakap yaang assistant beliau tak balas apa pun since last two days and now I tercongok depan butik kosong.

Dak Yang kata, dah alang-alang kat KL, kita cari designer lain. SO, dah siap call and set the appointment, kami pun bergerak ke Bandar Sri Permaisuri untuk bertemu dengan Designer Q bukan nama sebenar tapi anda boleh teka I think.

Dia dah siap sketch apa yang sesuai, terangkan material dan still within budget.

You know what happened?!!

Designer K message balik dan mintak maaf dan set the new appointment.

APA AKU RASA AGAK-AGAK? Why on earth this situation happened again? Exactly like before. Sebelum aku stress lebih hebat. Aku ignore msg tu, alih-alih dekat email pun assistant dia do apologize dan buatkan appointment baru.

Dengan keyakinan yang jitu, aku menghamburkan segala amarah yang tersimpan dalam hati. At least response lah. Takkanlah dalam banyak-banyak missed call, satu pun tak dengar.

Assume saja takda rezeki untuk dapat sentuhan beliau.

Sekian, wayang kulit tamat, bak duit tiket sorang singgit.

14 feedback:

Norhidayah Rasin said...

waahh..tensionnye.mintak2 tak jadi kat saye bende2 camtu.Bestnye g jakel bawak designer sendiri.kalau sy g ngan tunang saye,semput gak nak lyn salesgirl jakel,angguk je ape diorang ckp..huhu

Norhidayah Rasin said...

waahh..tensionnye.mintak2 tak jadi kat saye bende2 camtu.Bestnye g jakel bawak designer sendiri.kalau sy g ngan tunang saye,semput gak nak lyn salesgirl jakel,angguk je ape diorang ckp..huhu

amy fahmi said...

bende camni mmg slalu jadi. anggap je takde rezki ok. biar geram before kite buat keputusan..jgn bile dah hire last minute buat kite geram sudah.
percaya pada designer/vendor skrg. insyaAllah sumenye ok saja nanti.
hihi.
ini pesanan utk diri sendiri juge. :p
chaiyo yati!

zaradgreat said...

erk. gitu plak. wat bebetul la kerja si assistant tuh. aish. takpe la yaty. mungkin takde rezki. mana tau baju siap nnti lagi cantik n glamer lagi. :)

zaradgreat said...

uish. kena tengok gak nih. kadang2 nak cepat kita tak perasan. heheheh

zaradgreat said...

alamak yaty. salah comment. sori2. hehehhe. ampunnnnn

lovelyadibah said...

haih..mcm2 T_T

Syima Syaz said...

dear... first come, first serve...
dah, tak payah pening2.dia yang tak dapat rezeki tu...lagi pulak susah sgt.baru appoitment nak jumpa, kalau nak tunggu baju siap kang byk lagi bunyinye.....
so, just stick dgn apa yang u dah buat sekarang.insyaallah semuanya ok...=)

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

WAH.TAK sabar tunggu akak kawen.huhu.nak tengok baju kawen.mcm meriah jep.keh keh kleh ;)

Hidayati Farhan said...

dayah
just ignore je SA tu. beli ikut kemampuan. jgn ikut ckp dia. nnt dia soh beli kain mahal

amy
tuh la, mls nk pk. anggap je ape yg jd ade hikmah

zara
amboi, siap salah komen lagi. klako la zara. hahaha

dba
tu la, xyah berharap sgt dgn 1 designer, pergi cari designer lain

syima
tuh la, thanx dear :)

lizzie
elee, comel betul nk tggu akk kawen ek. hehe

WillBemrs said...

ha xpe u, mmg bkn rezeki u n dia utk design bj u...sabau je laaa :)

nana_olaoli said...

better go for qudyn..tons of my uia friend guna die.ok la tu u ada masa nak cari lagi.my part is event worse and horrible,with nik erwan roseli. esok i da nak balik kg untuk cuti kawen,only today dia btau xsempat.sdgkan 2bulan sebelum tu mati2 confirm ckp boleh even da pegi umah 2 kali da.designer2 baru nak up mcm ni la yg boleh menjatuhkan nama designer yg mmg komited.

Hidayati Farhan said...

aley
tuh la, mmg sabau byk neh. x leh regret

nana
i noe i noe. i want so bad. tp, ye lah its not about me. i kne ikut ckp org keliling. huks

Nik erwan? bad review for him lah kan. better spread out the words bia yg lain x terkena

.:shura shushi:. said...

Pssttttt....awak
sape designer K tu??
:)