Tuesday, June 14, 2011

150 dan Progress yang Kencang

Taknak kalah dengan Lisa. Nak gak buat countdown. Hiks

Ye, 150 days left.

*Hati gedik merintih, Kenapa banyak sangat nombor tu?*
*Hati waras menangis, banyak lagi tak settle. 150 is not enough*
Hah, gaduh sana -__-'

Lagi 150 hari dan kita pula ambil tempat tengah-tengah
Orang lain pulak yang nak ambil berkat kita :)


Mana progress kencang tu pulak. Kencing kami ka?

Pulang dari bercuti di PD terus singgah ke Nilai. Ye, alang-alang dah sampai PD, takda sapa lah nak pergi Nilai kemudian hari.

Ada lagi berplastik-plastik, tapi tak jumpa. 

What's inside?

Bunga Telur


Suka sangat bunga telur yang unik ni. Macam kepala alien. HAHA. I know siapa yang tangan hebat boleh DIY. Saya tangan bangku, boleh beli saja. Still, ada 2 colour saja available silver and gold. I wish ada pink dan pening terhadap bunga telur is done.

Kepala Alien

Saya beli di kedai depan Thank Q itu sebab boleh nego harga serendah mungkin. Dekat Thank Q seposen pun payah. Dari RM9 satu saya boleh dapat kurang banyak gila. Tak ingat kurang berapa dah. So, beli terus 50 kuntum. Lagi 50 cari bunga pink. So, akan di campur adukkan later untuk bunga pahar depan pelamin.

 Doorgift buat rakan-taulan


Suka gila dengan treasure box ni. Boleh buat simpan brooch atau barang-barang comel kemudian hari. Yang ini untuk rakan-rakan siapa cepat datang, dia dapat dulu sebab tak banyak ada hari tu. BBF included ya :)

Yang ini beli di Thank Q sebab tempat lain takda. Sebiji RM5 memang tak boleh kurang seposen even beli banyak pun. Tapi, di Sayangku Shah Alam lagi mahal. RM8.90. HUHEEE.

Maybe akan dihias sikit dengan riben pink atau lekat sticker TQ yang akan order later dengan Cik CBL

Oleh sebab yang tadi tak banyak, saya tambahkan dengan kotak pink ni pula. Masih untuk rakan taulan. Beli di Thank Q Nilai juga. Yang ini boleh kurang jadi RM4.++ tak ingat sangat. Kalau malas nak ke Nilai di The Wedding Cottage, Subang pun ada. Tapi tak tahu lebih mahal atau lebih murah.

Dari sudut sisi.

Tu saja progress yang kencang sangat konon-konon. HAHA. Tengah fikirkan isi yang sesuai pula. The work never ending until the day you get married. Haihh la.

18 feedback:

choclairissa @ intan said...

haha tajuk tak boleh tahan..kencangnye~ good luck :)

yUmIe said...

ok yumie nk yg silver tu..haha ye2 je ko yumie!!lol

Wawa Yusoff said...

cargass.....
hahahaha :D

Taufan Bin Ribut said...

hahahha..nice2 ^_^

Entri terkini :hye,name saye fifiey.saye sasau kalau dengar lagu

Watch my video song!!

♥ Kasut Pink ♥ said...

chup, treasure box.. haha... cantik bunga telur mcm pomande ball sikit..

Hidayati Farhan said...

Intan
thanks. haha

Yumie
boleh je. dtg taw

wawa
yeee, x saba nk g wedding u :)

Taufan
TQ

CT
haha, dtg taw, nnt i bg. aah, bunga telur pelik skek

UyaRayza said...

treasure box tue cntekkkkkkkkkkkkkk hehehehe..nk dtg plg awal la mcm nie hehehe

zaradgreat said...

wah yaty. nih kira banyak jugak nih. pening ek nak pk for our big day sebenarnya. fuh

LisaLisut said...

huyoo.mahal gile tu.semua doorgifts u i tgk harga nk tercekik i.ngahaha.takpola u mampu kan.

amende weyy aku dh 95 ko 150.kejar la boleh.hahahhaha ;p

Ms. Fiena said...

yatyy. nyampah la dtg blog u. bencikkk.. menakutkan org jeee... hahaha.

Alia.A said...

mak aih. u're far away than me. tp dah beli mcm2. scary giler oiii. anyway, bagus lah u dh siap.

i skrg ni, rase nk pejam mata sambil jari tnjuk mcm2 tau2 bkk mate sume dh siap. xyah pening2. skrg dh smpi tahap xde mood nk update. nk buat DIY pn rase mcm lemah. hahaha

MasZuber said...

take it easy bebeh

Miss Sunshine said...

Ada orang kata kat Semua House lagi murah dari nilai.. hmm, tapi tak taulah betul ke tak...

amy fahmi said...

yati!!! cantik dan mahal. hehe. tahniah tahniah da bejaya memborong. i nak dtg paling awal la cani. reserve tau. :p

Nurul Aima Hj Kaim said...

boleh post tak doorgift itu? ha ha ha ha

Miss Sunshine said...

Yati, nak comment yang takde mengena jap boleh tak?
Nurul Izzah catering tu ok tak? Sedap tak makanan die?

StrewberiManis =) said...

dear, nak silver box tu & pink box ni buleh?
cam menarik la
harus rebut nak yg nih :P

Yatyyyy, sila reservekan 2-2 box ni utk i :P

*mukatakmalu. Rasanakhentukdekatdinding :P *

Hidayati Farhan said...

Uya
please eh dtg awl

Zara
Totally, if u need help, just let me know :)

Lisa
I pon x mampu. Thanx to emak wehhh. haha

Huii, agak2 ar nak keja. haha

Fiena
I annoyed u sgt2 ke? hahaha. sorry

Alia
I mmg xdpt ah nak DIY. U kreatif, sempat je nnt :)

Kak mas
TQ :)

Miss Sunshine
Ye ke? klau betul rugi ah saya. haha

amy
sila kan amy, i tggu :)

kak nurul
meh la dtg klang. x jauh pun dr sabah

SM
nk dua2 kena buit kuiz ni. hahaha. buleh ja. dtg mesti taw