Thursday, May 5, 2011

Syukurku Akan Hadirmu

*Miss this moment*


Ini adalah luahan perasaan terhebat abad ini. Rugi ah kalau baca.

Lepas dihitung-hitung, Ok takyah tipu sebenarnya cedok dari Ticker. Ticker yang hitungkan, genap 12 hari saya sudah menjadi tunangan orang. Dulu sangat wonder, apakah perasaannya bila sudah punya tunangan sebab saya tahu, saya tak mungkin melalui fasa itu.

Orang kata, bila dah bertunang rasa secure, rasa lebih bertanggungjawab, banyak dugaan mendatang, kalau tak betul-betul kuat takkan sampai ke jinjang pelamin. Macam-macam mitos sudah didengar.

Rupanya perasaan menjadi tunangan orang sangat luar biasa dan sangat tak percaya. Eh, eh sekarang sudah punya tunang. Darah pun manis-manis sikit dari air sirap bandung. Memang sukar dipercayai sebab semuanya tiba-tiba kan. Esoknya pun masih tanya lagi, kita dah bertunang ke? Pfftt

Perancangan Allah memang manis dan indah belaka. Allah mahu juga saya lalui alam pertunangan.

A few days before we getting engaged, Dak Yang text me

Lusa dah nak bertunang..Ujung tahun kite kawin..I will devote my life to u.. SO, don't u ever take me for granted.. I expect d same from u too
Sangat touched by his message sebab Dak Yang bukanlah that type of guys yang kasi ayat-ayat manis bergula sampai kena diabetes.

Relation saya with his family juga semakin baik. SO do him with my family. Honestly, kami bukanlah pasangan yang close gila with both family yang mana boleh datang rumah, makan-makan, sembang kencang lepastu pulang. No offense. Saya tak pernah juga menghadiri kenduri atau berhari raya ke rumah ibu bapa Dak Yang. Sebab both parents masih mengekalkan adat dan sikap ibu bapa zaman Ibu Mertuaku.

Selagi takda ikatan yang sah, jangan nak ajak-ajak tidur rumah!!! Itu prinsipnya. His parents pun sama. Saya keluar masuk rumah beliau pun waktu ambil kain baju melayu dan songket untuk buat hantaran tempoh hari. Segan toksah cakap. Gigil kepala lutut nak face Mama beliau. Berlaga gigi dengan lidah. Ok Ok we get it Yaty

Sebab mengekalkan adat melayu lama ni tadi, Dak Yang tak datang pun waktu hari pertunangan tempoh hari. Uncle tak bagi. Esok harinya baru beliau datang pulangkan dulang hantaran. Kami dating di rumah depan Mak Abah. SO 1960's late. Tersiput-siput. Oh My...

After a week bertunangan, barulah kami dapat keluar sama. Itu pun sebab mahu cari birthday present for his dad. Nak kidnap tunang sendiri Dak Yang kena masuk rumah, minta izin semua. Old school macam filem zaman black and white.


I really enjoy the moment being his fiance. Love him more each and every single day even sometimes dia buat perangai tak berapa nak molek. I pon nak tunjuk kepala siapa lagi besar HAHA you know what I mean, still, kasih sayang kami padu dan jitu.


Blerrghhh, entry apa ni Yaty? Semut pun taknak hurung cenggini.

Kan dah kata, rugi baca. Kenapa nak pilih rugi juga? HUHUHU

15 feedback:

~ NANA ~ said...

dear...bagusnya cara u...i respect la! :)

nida-razak said...

congrats =)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

bagus2..sukaaaaaa

asna cute said...

hehe jaga2 cik salmah.. byk dugaan nie tau. kena relax2 selalu okey =D

Nurul Aima Hj Kaim said...

samalah.. :)

wanie said...

eeee mana ada rugi baca entri ni! :P hihihi amboiii kak...konsep old skool sampai black and white gambar :P


haihhhh tak sabar jugak nak tunang! *tetiba*

zaradgreat said...

yaty. entri nih buat rasa kte nak bertunang jugak! hahahaha

zaradgreat said...

tahniah yaty! entri nya pun semakin hari semakin manis. heheheh =p

Miss Sunshine said...

Hmm... sebenarnya elok jugak cara old skool kan... baik untuk kita jugak... Parent kita pun cmtu jugak tau... Nasib baik parent die mmg sporting habis lah... Sekarang ni pun, bila dah nak kahwin, En Bakal Suami tu dah boleh caling abah kita.. borak2 siap buat lawak lagi...

Selamat menghadapi fasa pertunangan ye...

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

BW sini jap, hiii dear ;)


Maafkan Cik Bunga yerkk... !___!)

Mintak diri dulu, isk²... :(

amElyn said...

eh you...
i kenal your fiance! POPO!
budak civil UTM kan? kan???
i dah link you. nice knowing u too!
thanks neway for dropping by. =)

K.I.N.A said...

sama la..xnak pegi sehingga la dah kawen..nanti hilang seri..konon..haha

miss nina said...

sweet je cara ni.
yaty takkan menyesal pilih bercinta macam ni.

boleh rasa ur happiness tau :)

lind said...

betul2 suka cara ni.

Hidayati Farhan said...

nana - thanx :)

nida - tq

Mizz Sue - Suka gakkk :)

asna - tuh la, kena byk sabarrr

k.nurul - kita serupa :)

wanie - hahaha, baru dramatik. tq wanie

zara - ekeke, cepat gi tunang

miss sunshine - ye ke. amboii, ngorat FIL plak

cintabunga - haii

amelyn - hehehe, betul lah tu. same class ke apa ek? kecik betul dunia

kina - haha, tggu smpai majlis bertandang ek

nina - auwww, tq nina

lind - hehe, tq :)