Saturday, May 7, 2011

Kenapa Saya Sayang Emak?

Sebab gila apa kau tak sayang emak. Anak derhaka betul kau neh. Nanti Tuhan dah murka baru kau nak tarik-tarik kaki mak kau kat muka pintu atau menangis berguling-guling dekat tanah perkuburan sampai jadi gila macam Erra Fazira.

Maaf, emosi. Sampai Erra Fazira yang tak bersalah pun terheret sama.

Saya sayang emak sebab emak sanggup serahkan Master bedroom buat saya dan bakal suami kelak. Walaupun, memula macam nampak tak nice ah rebut bilik emak sendiri, tapi emak dengan rela hati. Dia tak sanggup tengok anak dan bakal menantu tidur dalam bilik dua kangkang kera tu. hehe

Saya sayang emak sebab emak sanggup masakkan makanan ala-ala diet untuk seisi rumah. Padahal yang diet aku seorang. Tapi semua pun kena santap sup fish ball dengan ikan bakar hari-hari. Sayur pun yang rebus-rebus atau bihun sup. Buah-buahan selalu penuh dan tak akan lupa bertanya, dah makan pil mustajab ke belum?

Saya sayang emak sebab emak sanggup spend duit untuk persiapan bertunang tempoh hari. Nak harap duit si anak gadis, mungkin semua tetamu cuma makan biskut kering saja. Takda pelamin or khemah or even worst, saya pakai baju kurung biasa-biasa saja. Tapi, emak tak sanggup kot tengok anak gadis bermuram durja dan berhuduh nestapa. Di hulur juga wang barang seringgit dua. Ehh, lebih kot :P

Saya sayang emak sebab emak tetap belikan breakfast walaupun dia tahu saya tak makan. Kadang-kadang jamah juga sebab tak sampai hati. Walaupun dah diugut sepuluh kali takkan belikan breakfast lepas ni sebab saya tak makan, still, emak belikan juga. Emak kaki ugut yang comel no?

After all, tanpa sebab musabab di atas pun kita tetap kena sayang emak kita kan sebab dari pengalaman kawan-kawan yang sudah melahirkan anak, memang patut di pukul dengan senduk saja anak yang halau emak sendiri dari rumah. Macam lah dulu dia lahir dari perut pokok pisang. Biadab!!

Maaf, terheret emosi lagi.

Sayang gila kat emak kot bila tengok gambar ni

Tahun depan sudah boleh wish auntie pula

Happy Mother's Day

6 feedback:

Abang Zam said...

itu lah namanya EMAK
untung ada emak

AiDa AzRyN said...

Happy mothers day! ^.^

anaztasias nora aira said...

selamat hari ibuuuuuuuuuuu !!

zaradgreat said...

hi mak cik! :)
selamat hari mak mak cik
:)

Hairil Rizal said...

Mak will always be the queen of our hearts!!

Long Live our moms!!

~ NANA ~ said...

yg baju peach tu ur FMIL ek? muka nk sama dgn u la dear...hihi