Wednesday, May 18, 2011

Kecut Perut

Semakin hari semakin malas mengerjakan belog. Rasa fobia dengan belog pun ada juga.

Tengok semua orang dah bersiap itu dan ini untuk majlis masing-masing. Walaupun ada majlis yang sama tarikh tengok dah buat preparation macam-macam. Apasal aku boleh tidur dengan lena tanpa gangguan neh? Apasal aku takda sibuk sana-sini neh? AIkk, betul ke nak kahwin ni? *Garu kepala* 

Berbekalkan azam yang jitu, pergi pinjam wedding checklist Cik Belle. Kau tengoklah, wedding checklist pun pinjam orang. B2B yang sungguh tak berwawasan aku neh.

Dah edit-edit sikit ikut majlis sendiri, dan hasilnya.

Wedding Checklist

1. Tarikh/ Waktu/ Lokasi/ Tema
- Nikah
- Resepsi

2. Legal Document
-Kursus kahwin
-HIV Test
- Borang perkahwinan

3. Pakaian + Aksesori

Nikah

Baju nikah - belum tempah
- Tudung
Veil
Kasut
- Aksesori

Resepsi

Baju Resepsi
Tudung
Veil
Kasut
Aksesori

4. Caterer
Nikah
Resepsi
Malam Berinai

5. Majlis perkahwinan

Nikah

Kanopi
Meja Kerusi
Caterer 
Alas nikah
- PA System
- Hiasan bilik pengantin
- Hantaran

Resepsi

Kanopi
Meja Kerusi
Caterer 
Pelamin
Guest book
- PA System

6. Make-up

- Nikah
- Resepsi
Bertandang

7. Fotografi

Nikah
Resepsi
Bertandang
Pre/post wedding

8. Videografi

Nikah
Resepsi
Bertandang

9. Bilik pengantin

Set Perabot (baru katil)
Cadar (recycle)
- Langsir
- Karpet
- Dekorasi

10. Kecantikan

- Facial
- Spa
- Manicure/ Padicure
Inai

11. Doorgift

Nikah
Resepsi (tetamu)
- Resepsi (Rombongan lelaki)

12. Kek/ Pulut kuning

- Nikah
-Resepsi (Free from caterer)

13. Stationary

Kad Jemputan
Wedding Signage
Road Signage
TQ tag

14. Bunga-bungaan

Bunga pegang (nikah)
Bunga pegang (resepsi)
Dekorasi meja (nikah)
Dekorasi meja (resepsi)

15. Entertainment

Kompang (dari caterer)

16. Honeymoon 

Air ticket
Accomodation

Banyak lagi yang belum scratch!!! *Menangis sebaldi* Adakah saya patut takut sekarang atau bila saya patut takut sebenarnya? Nanti bila dah kena panick attack aku scratch lah semua sekali. HAHAHA (gelak gigil nama dia). Tengok gaya macam nak kahwin tahun depan je kan. *duhhh*

Where do I start? Errrr

15 feedback:

e k i n ♥ y u s r i said...

cool je....
cam sy,awl2 dah buat preparation...
pastu org ckp excited...
lame lg nak kawin...
pekakkan telinga jelah....

eLL said...

okey la tu yaty. separuh/sikit-sikit dah buat

hazlynda kushairi said...

takpe, perlahan-perlahan. bila dah dekat hari besar nanti mesti banyak yg dah strike down.

happy preps!

.Anna. said...

akakkkk, tarikh akak bilee nehh. kot-kot tersame dengan saye keee..?

heee :D

Miss Sunshine said...

Rileks... jangan stress tau... Yang penting.. senaraikan semua yang patut dibuat.... dan buat slow n steady.. jangan rushing sangat.... =)

LisaLisut said...

bile datenye cik poyaty? byk je u dh scratch.ceh.lek laaaaaa.last minit cm aritu best apa.haha tgk2 semua went well smooth je kan.hihik.

amy fahmi said...

ok la tu..yg penting2 da siap. hihi. all the best!

gadisBunga said...

den pulak yg neves baca list tuh. gudluck babe!

~ NANA ~ said...

chayok2 dear!!! byk dah tu progress...jgn risau k :)

sarahhernyzar said...

cik kak hidayati... ilek laa.. sara pn x buat pape pn.. hahahahaha... yg di list tu pn sekadar design and idea jep... apa pn belom buat.. hahaha..

miss nina said...

sikit2lah yaty, jgn tensi2 ye.
aa... kadang-kadang lucu tau bila yaty tertekan macam ni :P

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

cool je ok!! hihi

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kalo dah panik, buat tros list ni. ha lagi parah tu.. relax sis. sempat lagi buat preparation. dun stress!!

maCy said...

akak! ta saba! :p

Hairil Rizal said...

Banyak gak lagi tu tapi kalo ada 5-6 bulan lagi nak prepare, mmg cukup masanya. Dun wori!