Monday, May 9, 2011

E-Day Review - Hantaran From Him

Kita takyah nak sembang kencang, meh tengok Hantaran dari Dak Yang

Tema - Baby Pink, Silver & White
Decorator - Halim
Fresh Flower - Baby pink & White roses
Dulang - 5
Bintang - Banyak (HAHAHA)


Kek buah & Tepak Sireh

Ye, bunga-bungaan atas kek tu masih ada lagi tersimpan sampai sekarang, mungkin kalau rajin saya nak cabut kelopak bunga itu dan jadikan bunga kering. Tah berapa tahun dia akan melayu pun kita tak tahu. Berdoa saja. HAHA Isi kek sangat delicious. Buah-buahan padat dan banyak. Dap dap.

Tepak sireh tu bukanlah jadi hak mutlak, daun-daun sireh dan bunga-bunga segar je saya boleh ambil, yang silver tu kepunyaan Halim. Orang yang bertanggungjawab menggubah hantaran from his side. Beliau ada butik di Seksyen 9, Shah Alam. Honestly, saya tak berapa mengenali beliau. Jadi, tak boleh nak bagi suggestion ke apa. Kalau rajin boleh google. Sebab, kalau saya yang google apa pun tak dapat. HAHAHA

2 pasang kain baju kurung & sepasang kain nikah beserta tudung

Asal cerita, my FMIL sudah beli kain lace beaded from Cambodia (dalam gambarajah diatas) warna off white. Sumpah sangat berat sebab beaded penuh. Jadi, beliau kata why not jadikan itu baju untuk nikah. Tapi, kami dah decide untuk pakai pearl white di hari nikah. Then, my FMIL kata ok takpa, buat baju untuk majlis bertandang nanti.

Bila, beliau ke Jakel bersama-sama Dak Yang dan Halim (he also gonna design our baju) untuk cari kain lining dan kain baju melayu cerita pun dah bertukar. End up baju itu jadi juga baju nikah. My FMIL pun dah siap-siap carikan tudung from Ariani. Jadi, kesimpulan dia baju dan tudung nikah consider DONE. Tinggal cari veil saja. Hai Kak Ya *wave*

Kain pasang itu akan dibuat baju raya atau baju untuk pakai waktu jalan pengantin kelak. pheww

Cincin risik

Just a simple one from Habib. Dak Yang yang pilih. Good taste sebab ramai juga yang suka. Yang penting, saya like 100 kali. Cincin tunang? biarlah rahsia. Ek elehh


14 feedback:

Miss Sunshine said...

cantiklah hantaran2 ni.. nampak elegant...

~ NANA ~ said...

sukala ada kerawang2 tu...nmpk exclusive gitu :)

cik yaya said...

haha bencilah.tau je org nak baca *waves

✿....rossa alina....✿ said...

waahhh...rajinnye buat review..hihihi.. :)

~ mizzAmy ~ said...

sgt suka dengan kek tuh. my fav color kot. ahaksss...

♥ Kasut Pink ♥ said...

hantaran kalau pakai fresh flower je mesti cantik gilos.. suke! suke! suke!

MasZuber said...

owh nice!

Nurul Aima Hj Kaim said...

cantik sangat!!

cik fiza said...

cantik.. simple dan x serabut2.. sejuk mataku memandang... :)

TiKa LEh said...

wah. silver...comel2..

zaradgreat said...

yaty... cincin tuh comel!!!!!! kalo nak bertunang or nikah nak cincin gitu aaa. heheheh

Hairil Rizal said...

Kelasss!!!
Shuker kek ngan cincin! Laen laen pun kelasss gaks!

Suka gak dgn istilah E-Day. Ada org pernah guna ke istilah tu? Rasanya ni la first time jumpa org namakan Engagement day as E-Day!

Hidayati Farhan said...

ehehe, thanx sumeee

warlord - eeh, dah ramai yg pkai. warlord je jarang nmpk kot :)

Anonymous said...

hi, sy tgh cari idea tuk buat baju tunang. igt nk guna pakai chiffon. awk tunang guna kain ape yea?