Wednesday, May 4, 2011

All White for My Bedroom

My dream bedroom to be exact.
Sudah masuk bulan Mei. MEI!! Should I happy or should I be totally jumpy sebab my wedding progress stuck dimana-mana. Sana hold sini hold. Since berhenti sebab buat preparation for engagement tempoh hari, terus tak mula-mula. I need energy booster. Patutkah saya minum red bull berkoyan-koyan? Ok takyah merepek lah

Takyah pergi jauh-jauh. Dalam bilik sendiri baru ada sebuah katil. Ingat tentang INI? Kesian dia sorang-sorang kat situ. Takda kawan sepermainan macam dressing table dan side table. Togel. Bukan Bogel lah hoi!!

Jadi, makin hari saya rasa yang impian untuk memiliki dressing table from IKEA makin malap. Duhh.

Dah sepuluh kali aku komplen, Kenapa kau mahal sangat?

Harga kau tetap tak kurang -_-

*breathtakingly beautiful*

Too small maybe

Tak cukup cermin nak belek muka? Ambik

Somehow, round or oval mirror lebih menambat hati dari yang petak-petak. Kalau dapat satu daripada mana-mana satu kat atas tu, lengkaplah my dream bedroom ever.

Eh eh belum ah.

Side table tak masuk cerita lagi. Belum cukup lah kawan kepada katil saya. I think the one from IKEA itu affordable (read: kalau dibeli satu. Masalahnya cacatlah kalau side table satu je. Ok dah takyah read) Annoying :P

The one from IKEA

Bukan dari IKEA, tapi cantik

Pun bukan dari IKEA. Comel

Kalau side table satu yang cantik, satu yang comel, ada orang marah ke? Ok, takyah jawab. HAHA

Last but not least saya nak masukkan kerusi. Keluar keringat jantan semua masa nak cari apa nama sofa yang curvy cantik selalu dalam bilik tu. Akhirnya, aku taip Wedding Chair, baru keluar.

Jeng jeng

Mahu kan sofa itu dalam bilik, boleh buat duduk sambil sembang kencang. Kalau nanti ada sesi sentap-sentap pun ada lah tempat selesa nak tidur (main point). AHAHAHA. Takda lah sesiapa yang kena tidur lantai kelak.

Ada orang tahu ke nama sebenar kerusi tersebut. Letih ah nak cari.

Berdoa moga Allah buka pintu rezeki, so that boleh barang-barang idaman masuk dalam rumah. Pity them kena duduk show room saja. Sampai bila? Katil saya pun mahu teman sepermainan.

Dah, pameran perabot tamat, boleh balik ke pekerjaan masing-masing.

15 feedback:

CIK TOM said...

wah cantiknya meja dari ikea and kerusi yang last sekali..cun giler..cik tom tgk terus suka...go for it dear!

Ati Masrif said...

salam yaty,

memang cantik kalau semua putih..

suci...dan nampak bedroom tu lg besar :)

Bake With Love said...

ohhh next trip ke ikea, cuba check kat tpt yg 2nd hand item tu... bersebelahan kaunter pembyran.... hari tu ade sorg amoi angkut dressing table yg sama... sbb dh 2nd hand, price jatuh ke rm700+.. kira murah sket la kan dr normal price...

pehtu, x silap kerusi tu namanya Cleopatra... rasa2nya kots.. hihi

~ NANA ~ said...

i punye bilik tdo skrg all white tp kawen pakai bilik lain yg perabot semua warna kayu...huhuhu

tp kn, putih mmg sgt cantek & kena je dgn semua warna :)

e k i n ♥ y u s r i said...

bedroom set ekin utk kawin nnti pon color putih....
hehehhe
suke sgt...
ayah yg hadiahkan....

hazlynda kushairi said...

i always agree with all white stuff in a bridal room sbb nampak spacious ;) all the best babe! sy rasa mmg dah kene start panic nih walaupon lagi bape bulan. cargassssssss!!!

AiDa AzRyN said...

aida suka dressing table yg no 2. nmpk lawo++!

Nurul Aima Hj Kaim said...

x pyh siapa2 tido ats keerusi atau lantai...beli ja bantal bnyk2..kalu gaduh bubuh bantal bnyk kat tengh mcm dlm perang tuu..buat sempadan ha ha

Hidayati Farhan said...

cik tom - yaah, i will.

kak ati - saya pon pk yg sama. hehe

bake with love - owhh ye ke. yup 700 tu murah dr harga asal. huhu ok2 tq 4 da info

nana - kita terbalik lah, skang i pkai sume kayu punya stuff. ehehe

ekin - untungnya awak ekin. hehe, ayah saya hadiahkan bilik kosong je. haha

lynda - oh my. nak panik skang. huhaaa

aida - tq :)

kak nurul - nice one. haha. penah buat eh

LisaLisut said...

yati - i suggest u buy a console table in white. n a huge mirror.simple,jimat space.nice.hehe.

Live dari Lisa di atas Genting yg gigih online ;p

Norhidayah Rasin said...

yati..selain dari cleopatra,kerusi camni org panggil 'chaise lounge'..=)

Rilla said...

Hi dear...Rilla pun dah link balik.

Nama kerusi tu chaise lounge :D

anaztasias nora aira said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaa !!! suka white juga :p

cik fiza said...

putih suci murni sgt cantikkkkk....

Hidayati Farhan said...

lisa - tq. i pon pk yg same, tp kang susah nk alih2. bilik i x byk wall. huu

dayah - owhh kenapa kita x tau ek. haha. tq

rilla - tq :)

nora - kannn, like2

fizzie - mcm tuan bilik. haha