Wednesday, April 13, 2011

Malang Tak Bau KFC

Kisah tragis yang menyayat hati. Sedia tisu semua.

I
Selama jadi player hoki dulu kala, belum pernah lah badan kena cop dengan bola hoki. Tak pernah sekali pun. Saya play safe. Tapi, bila jadi pegawai teknikal hoki pulak, dapat sebiji kat kaki. Damnn. Sepanjang 2 hari saya berkasut, takda pulak sebiji bola nak cium kaki aku. Sekali aku pakai selipar, time tu la melekat sebiji. 

Waktu kena sedas tu semua terdiam. Lepastu, haruslah tunjuk macho jalan je terus sampai ke tempat pegawai duduk. Sekali tengok, urat timbul dan lebam dan bengkak dan ada corak bola hoki. Teruslah HUWAAAAA, menangis depan umpire-umpire tu semua. Tak peduli dah malu ke hapa. Kaki gua lagi sakit.

Berkejaran kakak ipar cari ais. Ada gak suara-suara sumbang mengejek. But, I don't give a damn care. Pffft.

II
I am bruise easily lately. Tak tahu dapat dari mana tah. Esok pagi tengok-tengok, sudah biru kehitam-hitaman. Danggg

Just assume seorang clumsy mcam saya memang senang bruising dimana-mana. Malas nak fikir gigitan hantu, jembalang adik beradik. Nanti saya seram sorang-sorang.

III
Saya adalah penonton setia TRILOGI CINTA. Sangat setia sampai taknak missed 1 episod pun. Nak tahu apa jadi waktu episod akhir tempoh hari? Tengah syok-syok layan Norjinah manja-manja dengan suami, tiba-tiba pukul 10.54 black out. Sawan lah seorang diri kat situ. Lagi sikit saja. Apsal kau black out neh? Lepastu lampu nyala balik pukul 11.09. @#$%^&***$%#@. Saja nak sabotaj


Ada bau KFC ke?

12 feedback:

asna cute said...

asna bau macD hehe =D

✿....rossa alina....✿ said...

hahahahaha sabar je la kan tbe2 je black out..

mesti sakit kalo terkena kayu hoki..pehh!!

~ NANA ~ said...

alahai ciannye..hehe

gadisBunga said...

biasanya masa episod last la paling banyak dugaan berlaku. heheheh!!!

Pn Syg kpd En. Beh said...

Nampaknya hantaran kena kurang sikit kalau da lebam2 gitu.Haha~

cik fiza said...

aku penah kena stick hoki terjatuh atas tulang rusuk perghhh seminggu bengkak huhuhu gara2 o'ol main hoki dalam bilik dorm melor dlu huhuhuhu~~

Gentleman Frog said...

salam,

hihi bila selalu pakai tali pinggang tak ada pon polis, bila 1kali terlupa, time tu juga polis nak buat roadblock. Malang memamng tak berbau.

MasZuber said...

sian dia.

letakla minyak hangin..berangin nanti..

lovelyadibah said...

HAHA~...patutnyer kesian kan..tp lawak la bila pikir blk :) ciannyer...sabo eyh!!

Hairil Rizal said...

Adusss!!! Sakit tu....

Cik Puan Syafa said...

huhu..sakit gila tu..kure assem boii sora sumbang tu..ceitt cuba baling bagi kena bola tu kat derang plak!

get well soon dear

CIK TOM said...

sian dia...