Friday, April 1, 2011

Korban Mentari

Global warming memang mencabar kehidupan seharian. Lagi-lagi kehidupan guru physical education PE seperti diri ini. Ceh, Cikgu PJ, taknak kalah glamour.

Semalam, seorang kakak menegur, apasal muka kau gelap sangat ni? Tangan kau lagi putih dari muka.

Mahunya tidak, waktu PJ saya adalah ditengah-tengah rembang mentari. Pukul 4 -5. Bayangkan, bayangkan. Betapa peritnya tadah muka bawah matahari.

Guru ibarat lilin dah tak relevan. Sekarang guru ibarat matahari, membiarkan diri terbakar oleh mentari sampai hitam bak anak African.  much better.

Sekarang, rasa jelik juga nak tatap wajah Africa neh. I don't apply any protection pun. No sun block, sun shield whatever sun protection pun tade. Bila dah ada orang tegur baru lah terasa, gelap sangat lah aku neh sampai ada yang perasan.

Next week akan menjadi korban matahari lagi. Isnin - Khamis akan berada di Stadium Hoki Pandamaran sempena MSSD.(reason untuk blog bersawang lama). Lepastu nak cari budak gimnastik. Lepastu nak sukan bulan Julai. Lepastu.... ok dah takda lepastu. Titik

Sedang berkira-kira mahu menggunakan alat kosmestik ke komestik ke apa-apalah yang mana yang sesuai untuk mencerahkan kulit wajah. Jangan, jangan bagi petua suruh lumur muka pakai lumpur ke apa sebab saya seorang yang tak rajin.

Adakah patut menggunakan set pencerah muka

De' Wajah

De' Putih

Loreal Revitalift supaya looked like Maya Karin

Clinique - Currently, am using the facial soap saja

SK II - Tak mampu TSKTSK

Jadinya yang mana satu boleh buat saya cerah serta-merta? Like tingg!! da putih. Your suggestion is highly appreciate :)

11 feedback:

Dia.Honey said...

cuba try hada labo lak...hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,duta hada labo dah dtg nie...
hehehehe

muke sy sush nak sunburn...
tp ble dah sunburn,sush nak hilang
huhuhhu
slalunye sy biar je...
tkot nak pkai produk2 nie...
nnti kulit jd nipis...
ble kne matahari,merah n pedih
so biar je pkai produk yg biase kte pkai

Khalisa Ridzuan said...

since u dh bg loreal or clinique try la antara dua tu.dewajah de putih tu mcm bahaya skit je.tatau la. sk2 tu idaman tuuu.teringin tp mahalllll.sobsob. hada labo pun ok.ramai b2b try.haha.

Ati Masrif said...

kalau serta merta
mestilah yg sakit menggelupas tu
tapi bahaya..

kalau kak ati byk duit
sukaaa sgt SKII..heeee

wanie said...

pakai safi! berkesan! :)


okayy. rasanya produk cdgn dari wani ni mcm pilihan yg terakhir je T.T senarai yg akak listkan tu high classss~

miss nina said...

aalkan ok dan sesuai, mana-mana pun boleh yaty

aleen aiden said...

guru ibarat matahari, membiarkan diri terbakar oleh mentari sampai hitam bak anak African.

nice 1...hahah

asna cute said...

cari srcub & lotion protection matahari dah cukup kak. tmbh lg selain cleanser jer. if rajin sikit tmbah moisturiser. dah ckup. xyah yg lain dah..

gadisBunga said...

try total effect with spf15 dgn sunblock loreal spf35.

agak berkesan~

Hairil Rizal said...

Guna Clorox la cikgu!!

(Mau kena bakor aku ni sbb bagi cadangan merepek...)

poyaty said...

dia.honey - owhh, b'kesan ya? nnt saya torai eh. tq :)

ekin - untunglah klau camtu. huhu, mslhnya saya x pkai pape. have to find 1 :)

lisa - hehe, baiklah dah 2 sokong hada labo :)

k.ati - yaty x byk duit. SOBS

wanie - alololo, comel. xyah nak sedih2. xde yg high class pon. cdgn je kan

nina - tuh la, nk cari satu

aleen - oh, hahaha. tq

asna - owh, facial guru da bg suggestion

GB - dats wat in my mind. tq dear

WL - u the only man here. so, xpelah i sian nk bako u. hehe