Sunday, March 20, 2011

When My Hair Grow...

Ini adalah satu kesulitan yang amat-amat-amat dikesali bila rambut pendek mahu jadi panjang. Semua serba tak kena. Nak diikat tak boleh, nak di toncet tak boleh, nak dicekak tak mahu. Pffftt.


Dulu waktu pendek semacam ini memang hati gembira bukan kepalang. Takda langsung masalah dengan rambut. Kepala ringan semacam. Semacam takda kepala pun iya. Takda masalah rambut gugur. Guna jari pun boleh (ok, iklan keluar sekarang!!)

Itu cerita dulu.

Langit tak selalu cerah macam sekarang. Tiap-tiap petang mesti hujan. Tapi, takpa. Itu adalah nikmat tak terperi sebab bila malam boleh tidur lena sambil dibaluti quilt yang selalu disepak lalu terperosok tepi katil tatkala musim panas.

HOH?

Sekarang, masalah rambut kian meruncing. Tak, tak. Kau takyah bagi suggestion suruh call Yun Nam ke apa, aku takda masalah botak ditengah. Tapi, masalahnya sekarang rambut asyik nak serabut dekat permukaan wajah (?)

How come Justin Bieber boleh bertenang dengan situasi ni?

Macam inilah keadaan diri nowadays. Memang tension sebab asik-asik nak kena selak rambut. Asik-asik nak bergaduh dengan rambut. Kalau pakai anak tudung pun, dia masih nak keluar dari sisi. Nak dipotong memang tak mahu sebab konon-konon nanti mahukan sanggul asli (saya sangat geli dengan sanggul tiruan)

Bukan geli belagak lah woi. Tapi memang betul-betul geli eiuuuwww. Saya memang tak berani sentuh sanggul atau wig. Macam sangat mentakutkan (membayangkan ianya berasal dari rambut pontianak). Imaginasi tak terkawal.

Yang jadi masalahnya lagi, bila rambut dah semacam Justin Bieber ni, tiba-tiba terus nak layan lagu Pray seploh kali sehari. Tak kait kan? Tak kait. Kenapa tak mengaku saja dari awal cerita yang kau sekarang adalah one of Justin Bieber's Fans?

HE HE HE

Tumpang lalu

8 feedback:

Ain said...

Yaty? Justin Bieber's Fan? Owh tidak~

hahah:D

Smoga rambut tumbuh dgn cantik & kurang menyusahkn (mcm kwn2 justin bieber slalu ckp "beauty is pain".. makanya klo merasa pain itu, cantiklah..hihihi)

ameen:)

zaradgreat said...

oooooo.maknanya entri nih nak announce yaty officially one of JB's fan lah nih ek. hehehe

tuh lah. tak ske kalo depan tuh ada rambut2. rimas. kalo ptg rmbt tak prefer wat gitu. tak pe yaty. try letak sepit rambut yg cute2 gitu.

Hapiz Rahman said...

sengal la entri ko nie. hahahah

cIk pEnNa said...

ohhh..sy seorang pemakai sanggul tiruan !
hahahaha

:)

MasZuber said...

potong la jambul depan tuh..

selesai masalah ;p

Gentleman Frog said...

salam,

sya cukup berkenan gadis rambut panjang (sanggul tinggi nampak dari tudung).

poyaty said...

ain - hahaha, scr x sengaja lah. tq. amin :)

zara - klip pon x jalan tahu. rimasss. haha

hapiz - tq sbb membaca :)

penna - awk mmg berani :)

kak mas - kang tumbuh balik, mslh ttp berulang :)

mr. frog - owhh, mmg nmpk ayu gadis berambut panjang :)

gEe said...

sy pun tak suke ngn snggul palsu. :)