Tuesday, March 29, 2011

Orang Tamak...

Kadang-kadang rugi, kadang-kadang untung. Ikut sabut lah, kalau untung timbul, kalau tenggelam berat sangat lah sabut tu.

Jadi, apa kaitan orang tamak dengan sabut timbul? Takda kaitan ah.

Waktu Pameran Pengantin di Stadium Malawati tempoh hari, orang tamak ni rambang mata. Semua dia rasa cantik-cantik. Semua pun dia rasa nak rembat. Tapi, masa tak mengizinkan sangat sebab ada orang nak kena balik Ipoh. Jadinya, buat decision secara mebabi buta dan taknak fikir molek-molek.

Sekarang dah termenyesal sikit. Kita padankan muka orang tamak, ayuh!!

Menyesal sebab sudah ternampak kad kahwin yang sangat membuat jantung berhenti berdetak T____T

Tarik nafas panjang-panjang

//
//




Those cards sangat breathtakingly beautiful *speechless*
Sudah goyah prinsip kad mesti simple dan murah, sebab sudah tahu apa nasib kad dikemudian hari. Tapi, yang ini membuatkan saya sanggup membakar deposit tempoh hari.

Mana kau dapat kad cantik ini?

Nah, pergi dekat Kad kahwin Pino. Pictures credit to them :)

Feast your eyes sampai terbuntang-buntang. Jangan teragak-agak untuk membakar deposit juga. KAHKAHKAH. 

Sesungguhnya membazir itu sahabat Syaitan.

10 feedback:

LisaLisut said...

i pn sbb ikut sgt kata mak i suh booking masa pameran kat stadium tu i pun book.mls nk dgr bebelan..pastu skrg tgk bykje lagi kad online yg cntik2..sigh..i tak sanggup bakar deposit.syg duit.dan bduget...sobsob

Hairil Rizal said...

Seriyes cun. Kena sangat dgn theme putih u tuh!

Deposit tak mahal sangat kan aritu? Kita bakorr aje ler...hahaha!

Ati Masrif said...

emmm...

kalau tgk lagi banyak lagi lah...
rambang bijik mata tu cayang...

baik pandang mana yg belum ada lagi

Ilyana Ahmad said...

hikhik..b2b dah pening la ni....good luckkk ya

cik fiza said...

canteknyaaa.. nnt pos satu kt aku ek.. nk simpan wat koleksi :) nk tunggu kad kawen sendiri xtau la bila

eLL said...

T, kite pun suka pinocard. nyarid-nyaris je...

BonekadalamChermin said...

this is NICE awak!






i like!


:)

LyNn HaMzAh said...

memang cun dik...agak2 deposit yg dah bayar hari tu burn ker? huhuhuhu...

poyaty said...

lisa - hehe, sbb deposit tak byk, sggup saja bakar. klau byk, i telan gak even buruk. haha

warlord - yee usop, jom bakor je. hehe

k.ati - ye kan. manusia tamak camni lah dia. haha

ilyana - tuh la. agak pening

fizzie - nnt kad kawen ko mesti da bomb. haha

ella - nk kawen juga ye. owhh, jemput taw

azreen - owh, tq :)

k.lynn - sbb x byk boleh la burn. haha

adiwa said...

wow....ha jgn lupa pos kat izwa sekali yeee...

mmg cantik..tapi bagi wa agak membazirlah..sebb fikirkan nasih kad 2 bile wedding kite dah lepas....n kalau berkesempatan card 2 kite boleh buat sendri lagi lawa dari itu....hehheee

Hari 2 card izwa RM0.29 sahaja...mmg jimat...