Friday, March 11, 2011

Muhasabah Diri ; Jangan Ikut Kata Hati

For the past few days saya ni dah macam stalker yang menakutkan semua pengusaha pelamin. Yes, saya akan work hard kalau dah sukakan satu-satu itu. Be it manusia (My Darling Boify to be specific) MUA, FotoG, VideoG, dress, BB (eh eh). Tak kira. Termasuklah pelamin.

Saya sudah terkecewa dengan yang satu ini (itu cerita kemudian) Jadinya, saya dah ambil masa sehari untuk berkabung. Then, thats it. Terus bekerja keras hunting-call, hunting-call. Takda hold-hold lagi. Tak sanggup kecewa untuk yang kedua kalinya.

Kau takda dalam kasut aku, kau boleh cebik-cebik bibir. But, I don't give a damn care. I must work for what I really want. Biar sampai ke titisan keringat terakhir. Chiyeehhh.

Sometimes, I do asked myself. Apa yang saya mahu sebenarnya? 

Kegembiraan pada SATU hari itu atau kebahagiaan bersama Dak Yang forever without any debt.

Kenapa saya tak boleh jadi manusia yang less complicated dan tak memeningkan Emak mahupun Dak Yang (dan diri sendiri juga). Macam mana keadaanya kalau ditakdirkan tak punya financial yang baik untuk wedding ini. Pastinya pelamin apa pun aku angguk kepala saja. Baju apa pun aku sarung saja. Betul tak?

Tapi tu lah manusia jarang nak bersyukur dengan apa yang dipunyainya (yes, am talking to myself)

Dah punya yang baik, mahukan lagi yang terbaik, ter ter baik dan terus terbalik (?)

Rasa tak mahu ikut kata hati sangat. Tapi, nama pun Yaty. Wang didahulukan, Hati di utamakan. KEHKEHKEH

Tolong sedar diri sendiri (lempang pat puluh kali) Duit tak jatuh dari langit macam air hujan. Penat orang yang cari duit pun tak sudah lagi aku dah usulkan mahu itu dan ini. Oh, tolong sedar diri sekarang.

Ok, bai T_______T

4 feedback:

cIk pEnNa said...

opss..dah nak kawen ye?

Hairil Rizal said...

Buatlah apa yg difikirkan terbaik..bukan yang dirasakan terbaik.

:)

cik fiza said...

yati dear,
kalo ada kemampuan x salah utk dapatkan yg terbaik asalkan tidak membazir dan berlebih2..
ukur bj di badan sendiri kn...
suma pengantin nk yg tbaik :)

CIK TOM said...

mesti grand ni..nmpk persiapan habis2an ;)