Thursday, March 10, 2011

Family Come 1st

Baiklah, lintas langsung dari bilik kepam hari ini bawa berita tentang pakaian untuk ahli keluarga dah siap cari. Boleh horey horey sekarang ahli keluarga sekelian. Jangan malu jangan segan. Pengantin takda baju takda hal lah. Yang penting family punya baju dulu. Mulia tak hati aku? Mulia tak?

Hari Ahad yang lalu nekad lah bersama emak nak cari sampai dapat baju untuk ahli keluarga. Malas nak fikir banyak-banyak. Cari-jumpa, potong, bayar dan pulang. 

Baju Melayu untuk kaum adam cari disini.
3 pasang (Abang, Abang Ipar & Adik)
Babah? Sudah siap awal dulu.

Mahu kain satin yang macam ada texture sikit, baru cantik. Emak bilang.
Kain Trusardi (tah tak ingat nama) yang dipilih. Harga? RM13.90 semeter

Kain lining untuk kaum hawa pula cari disini.
3 pasang juga (Emak, Kakak & Kakak Ipar)
Nama kain sumpah lah tak ingat.
Cakap saja mahu kain lining berkualiti tinggi dengan harga yang murah.
Murah? RM15 semeter

 Kain Lace untuk kaum hawa pula cari disini
HEHEHE
Mujur ada kawan yang punya perniagaan kain dan kerap ke Bandung
Kirim sajalah. Taste beliau pun sangat-sangat dipercayai
If I told you the price pun mesti tak caya. Jadi, takyah bagitahulah HUHEHUHE
Way more cheaper daripada yang ada disini.
Thank You Kak Ezy :)

Tapi, ni baru pakaian untuk hari bersanding. Belum lagi pakaian waktu nikah dan bertandang. God, family pun dah macam pengantin juga. Tukar-tukar baju ikut event. Yang tengah menulis ni pun tak jumpa lagi kain yang sesuai.

Kenapakah perlu kain yang cantik berharga RM ribu-ribu SEMETER? *faint*

Tokey kain tolong jawab T___T

9 feedback:

Nurul Aima Hj Kaim said...

!yey..theme purple jg ka? IM LOVING it...

zaradgreat said...

wah. semangat sume nak beli kain. mesti sedondon pas nih. huhu

LyNn HaMzAh said...

sebab kalau kain yang mahal tu nampak cantik bila dipakai...percaya la dik...tp ikut la pada budget kita juga...

cik fiza said...

fuyooo terbaik la yati..
mmg family first ni..

Bride~To~Be said...

baju utk i ade x? hehehe..btw u bt color ape so dat i boleh beli siap2 dgn my hubby...

gadisBunga said...

mmg pun. gb pun dah pening memikirkan baju nak tukar2 masa hari wedding adik nanti. padahal yg kawin tu org lain. aduh~

asfira aminuddin said...

babe! bestnya menanti hari bahagia! jeles :)

miss nina said...

betul tu yaty, kain pasang dari tanah seberang agak murah la kalau beli dlam kuantiti banyak.

cuba survey di : http;//beauty-putri.blogspot.com

CIK TOM said...

theme pupel??cik tom pun suka pupel...plan kl jodoh mmg nk pilih kaler pupel..hik3...