Wednesday, March 30, 2011

Dilemma

Ini lah yang akan dilalui oleh insan yang suka rambang mata dan tak tetap pendirian.

Itu cantik, ini cantik, sana pun cantik, I pun cantik. Eh eh eh.

It happened again. Ni kali kedua!!

Hari itu saya sudah beriya-iya emel mahukan khidmat pihak pertama. Saya call dia kata tak boleh booked lagi sebab awal sangat. Takut-takut nanti kalau ditunggu sekali dia tak mahu. Yang lain-lain pula dah penuh dibooked orang. Aku juga yang melompong. Apa pun tak dapat.

Jadi, nekad, mahu guna khidmat pihak kedua saja. Lepas dah letak deposit. Baru tahu ada banyak masalah berbangkit. Tapi, pihak kedua sangat baik, kalau saya rasa susah, dia boleh pulangkan deposit. Saya pun menunggu pihak pertama tadi respond. Kecewa.

Lepas dah discuss dengan Dak Yang, we all agree saja dengan extra charge pihak kedua tadi. Dia banyak tolerate dengan kemahuan saya dan dah janji akan datang rumah cuti sekolah kelak.

TUP TUP TUP

Pihak pertama yang sangat diidam-idamkan bagi tarikh untuk appointment. Dang!!!! Apa kau rasa? Nak tolak pihak kedua macam tak sanggup sebab dah discuss bermacam-macam. Dia pun tak berkira sangat walaupun sepatutnya perlu dikira. Sangat tak sampai hati.

Aku yang terburu-buru atau memang takda rezeki nak menggunakan khidmatnya?

End up, sekarang rasa amat kecewa, tension, tertekan. Tapi, tapi, tapi. Think positif. Yang 2nd best pun kadang-kadang the best juga kan. Sekian

9 feedback:

LisaLisut said...

ini lah apa yg i rasa jugak skrg cik poyaty. smpai dilemma emo2 berganda2..haha.a bit lega sbb dh luah kat cik belle lps dpt suggestion etc.

tension ok.book awl slh book lmbt slh.abis camana??!! haihhhhhhhhhh

gadisBunga said...

proceed je dgn pihak kedua tu....

asna cute said...

owh tidak.. tp kan kak.. just proceed jer la dgn org yg 2nd tue sbb dia byk potg itu ini kan.. if dgn yg 1st tue nti dah kena discuss balik semau2 sekali dia kata itu xboleh ini xboleh.. ha mcm ne kan.. susah lak lg nti~

asfira aminuddin said...

babe, kadg2 apa yg kite nak mmg tak dapat kan. hope u tabah and jgn dilemma2 tau. chill :)

miss nina said...

go for 2nd choice la.
no harm kan, as long as menepati citarasa cik yaty :P

~ NANA ~ said...

if u ask me, i akan jawab proceed dgn pihak kedua...

org cakap pilihan pertama tu biasanya yg 'betul' or 'terbaik'

hihik

btw dear, thnks coz linked my blog...i link u balik okey :)

Hairil Rizal said...

Uh..kena lebih bertenang on the next decisions Yaty :)

Takut 'yg dikejar tak dapat, yg dikendong berciciran'

All the best!

poyaty said...

thank you guys utk kata2 semangat. heart u olss :)

adiwa said...

jangan tension2...kadang2 knpe pilihan pertama tidak berjaya..?
Mungkin dia nak bagi kite yang ke dua lebih baik...insaalah