Thursday, February 24, 2011

Stress itu Tekanan Perasaan

Ini cerita pasal stress. Stress tahu stress. Stress betul.

Hep, bukan dalam dilema nak pilih yang mana satu untuk jadi bakal suami. Tak baik tu dia, nanti lagi aku stress nak approve komen. HAHA

Apa yang aku stress kan?

  • Sudah berniat dalam hati, mahu siapkan semua kerja-kerja secara total sebelum nak hadap blog 24-7 macam dulu. Tapi, kerja masuk macam peluru M16 kerja keluar macam sembelit (?) Bayangkan-bayangkan. Jadi, semakin hari bukan semakin sayang. Semakin stress!!

  • Menerima 2 orang anak angkat lelaki. Wah, advance betul neh. Belum pape dah adopt anak angkat dulu. Sebelum ada yang fikir lebih buruk, anak angkat tu budak-budak yang memang LINUS tegar. Tak boleh membaca dan mengira secara tegar. Jadi, saya harus memantau, membimbing dan membuat laporan. Yang paling penting, mereka kena ingat nama mak angkat ni, sebab kalau PPD datang kelak, mereka akan ditanya.

  • Kewangan yang limited, tapi kemahuan yang unlimited. Ada faham kah?

  • Susah nak tidur sebab banyak sangat nk difikirkan. Badan dah lembik minta rehat, kepala degil ni tetap tak nak rehat. End up mood pun buruk sebab tak cukup tidur. Stress lagi

  • Lebih baik berhenti disini sebelum yang membaca pun join stress sama.
Terima kasih kepada a few B2B yang drop by dan komen-komen. I will get back to you later. Lagipun ada banyak nak share bout the preparation. Kepada kesayangan semua, saya akan mengunjungi kalian. Teeeheee gedik sekali

6 feedback:

zaradgreat said...

takpe yaty... kte tak stree bce nih. hehehhee

ilyana said...

sabar ye...jgn stresss...nnt i stresss jgk sayang.....

LyNn HaMzAh said...

yaty sayang...jangan la stress2...nanti x cun...hehehe...

skandaLdariLangit said...

jgn stress2 sis. sini ska ada :)

oh. sama lah lewat masa sukar tidur.

Gimi said...

Dah start stress..
Gurau je..

poyaty said...

zara - oh tq. kinda miss ya :)

Ilyana - hahaha, u da nk kawen da

k.lynn - x bole la klau x stress

macy - ok2. x stress lg. haha

gimi - hehe