Friday, February 25, 2011

Make Me Pretty Please :)

Setelah mengalami kemurungan dan depression berminggu-minggu nak pilih make-up artist (MUA) yang berkenan di hati. Finally, boleh bernafas dengan lega. Takyah susah-susah bernafas dalam lumpur. Nak buat apa?

I know, I know. Majlis saya BUKANLAH bulan 3 ini (hint) atau bulan 6 nanti (hint lagi). Tapi, booking awal kan lebih bermakna daripada berputih mata dan menangis air mata darah kelak, sudah tak berguna lagi. Tiba-tiba nak bagi perumpaan ngeri. Tak boleh blah.

Sepanjang menelaah blog-blog B2B yang ada. Ramai yang bagi review on make-up Sue Cantik yang flawless dan menserlahkan keayuan individu. Baiklah. Bagi bakal pengantin(ehemm, myself) yang kecantikan dia dalam rate 1/2 dari 10 haruslah bercita-cita mahu jadi pengantin yang cantik kelak. HARUS. Takda sampai jatuh hukum wajib. Tapi, kalau sudah di alter pun tak mahu cantik. Pasrah saja.


Ughh, Kak Nawal ni memang dah natural beauty


I still think you're the most beautiful bride Heed :)


Dalam hati melonjak-lonjak mahu Sue Cantik, mahu Sue Cantik. Maw maw maw. Memang gigih lah usaha. Sesiapa hire Sue Cantik try tanya, inbox and email dia penuh dengan mesej siapa? KAHKAHKAH.

Tapi, tapi, tapi. Saya tak kata pun saya dapat Sue Cantik sebagai MUA. Sad. Waktu tu dah memang berputus asa dan pasrah saja. Sue Cantik tak respond, we had to move on. Nanti habis MUA yang lainnya penuh di booking.

Secara sengaja (kalau secara tak sengaja nampak tipu sangat) saya membeli Magazine Persona Pengantin (Oh, my-new-must-buy for this year) and ada beberapa MUA di dalam. And yes!! I call everyone on the list. Yang kelakar sangat my MUA bukanlah yang ada dalam list-list tersebut. HAHAHAHA. Apa punya pelik lah perangai ini?

Nak tambah kan lagi drama dalam cerita mencari MUA ni, elok saja haku bayar deposit, Sue Cantik pun reply my mesej T___________________T.

Hasil kerja my MUA

Siapakah? Tunggulah, tunggu.

**All pictures credit to Kak Nawal, Heed and Dr. Halina's Personal FB**

12 feedback:

asna cute said...

woohooo! berahsia2 pulak dia.. msti sue cantik jugak nie kan.. kot?~

HanaBella said...

Oit.. Yati, tak sabar plak nk tgk hang make up nanti.

Pstt~~ bla tarikh ek? Jgn lupa jemput Hana. Harap2 tarikh kita tak sama. hehehe

d_tieah said...

Pengantin mesti mahu nampak cantik menawan kan?????????
SUe cantik? Tak kenal..
Tapi nampak dar gambar2 kat atas tu, boleh tahan gak make-up dia..
Oklah tu kot..

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

wanie said...

bulan 3 ada cuti skolah smggu, bulan 6 ada cuti skolah dua mggu..okayyy mst mjlis tu cuti skolah bulan 11/12! gotchaaa! :P

Ati Masrif said...

yaty...kak ati dah berdebar2 ni
bilalah majlis ni..
bagai nak rak dah tu...

sapelah tak nak cantik di hari bahagiakan
tapi yaty ...jgn tension2 nanti
takut ada penyakit yg dtg...
pengantin mesti sihatg n kuat wokeyn..

releks ye cayang...no..no..tension2

^______t_^ buat mcm gitu yeh



Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

Gimi said...

Cantik..

cik fiza said...

pengantin semua cantik yati :)

gadisBunga said...

cantik! cantik!

cepat le taruk muke sindiri pulak plisss!

MasZuber said...

semoga mendapat MUA yang da bomb dik,

nways, u r beautiful with or without the MUA. remember that!

poyaty said...

asna - tak kottt. ahahaa

hana - alamak awk pun dis year? klau same camne tu? hahaha

d_tieah - dia femes taw. nk kawen kang cari lah dia :)

wanie - yayyy, terernye dia :)

kak ati - ok kak. tq. cayang akak

gimi - kannn

fizzie - aku x cantik. hukss

GB - kahkahkah, akan tiba saatnya :)

kak mas -- auwww, but am not. huhu. low self-esteem

Cik Emi Deraman said...

hye..1st time here hehe..setuju..heed mmg gojes abes on her wedding :) do visit me ya darl..follow kamu :)

zaradgreat said...

wah! MUA dr harlina!!!!! best tuh yaty... fuh fuh