Monday, February 28, 2011

Dewan Habis Di Tempah!!! T______T

Kepada bakal pengantin yang ada hati nak berkahwin dalam tahun ini dan mahu menempah dewan di sekitar Shah Alam, semua dah sold out. Forget it. KAHKAHKAH sambil berjuraian air mata.Gelakkan diri sendiri dan juga orang lain. Tawa dalam tangisan nama dia.

Dengan tak memasal, saya punya list possibilities hall-hall yang ada around Shah Alam dan jajahan sekitarnya. Ewah.

Dewan Bankuet MBSA - 03-55222762
  • Price : RM 3500 (siang) RM 3800 (malam)
  • Max 500-600 kerusi
  • Sudah penuh di booking sepanjang tahun

Dewan PKPS (berhampiran Grand Bluewave Hotel) - 03-55116700 (Pn Sal)
  • Max 400-500 kerusi
  • Katering in-house
  • Sudah di booking pada tarikh yang sama

Kelab Shah Alam, Selangor - 03-55100001
  • Max 500 pax
  • Sudah di booking juga on the same date

Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah (KGSAAS, Sek 13) - 03-55105872
  • Max 400 pax
  • Takda orang booking tapi ruang kecil
  • Boleh buat Garden Wedding kalau suka

Kompleks Belia Shah Alam Sek 7- 03-55118236
  • Boleh memuatkan hingga 1200 orang
  • Parking pun luas
  • Tapi, tapi, tapi suasana dia tak sesuai untuk buat majlis formal (pada pandangan Dak Yang)

Shah Alam Convention Centre (SACC) - 03--55118858
  • Memang takda orang booked lagi
  • Memang boleh muat 1000 pax
  • Memang sangat convenient dan santeekkkkk sangat
  • Semua di sediakan dari katering sampai door gift. Lengkap
  • Tapi tapi tapi RM 799++ for one table (takda pelamin) dan RM 998++ akak tinggal bawa baju pengantin. Dia kata. *pengsan*

Gambar-gambar ihsan Google

15 feedback:

ayuz said...

yaty - seronoknya dah nak kawin..heheh. good lucks for your preparation dear.

aTy _faRed~ said...

same goes to me mase nak kahwen akhir tahun lepas...!! sudah nyer i kene buat majlis kat rumah.. sebab dewan2 kat shah alam macam 'goreng pisang panas'.. !! :)

cik fiza said...

dh fully booked?
nk dpt dewan besar mmg ssh kn..
bertabahlah wahai yati :)

Anonymous said...

babe, u can try balai kesenian islam ke taman kesenian islam dkt shah alam tu..

Pn Syg kpd En. Beh said...

Try area jauh cikit dr SA. Subang or Puchong or Klang k?

LittleSunshine said...

SACC mhl ek..buat kat tasik shh alam la..laman budaya..hu3..

Nurul Aima Hj Kaim said...

wah wah wah..sabar ya yaty harap2 dpt the best deal

Norhidayah Rasin said...

bukan lambat tempah..tapi tarikh awak tu yg 'ong' sgt..tu yg sume org berebut..hehehhehe..buat kat padang skolah jela..hehehehe

MasZuber said...

Masjid Shah Alam?

miss nina said...

wah..wah..reganya yaty, boleh tahan ke tak boleh tahan?

anyway..good luck ya bride to be

SURAYA said...

uish. kalo tak tau kawin taun bila nih camno yaty? heheh. sabar2. ada solutionnye nnti. chill2.... :)

zaradgreat said...

oppppsss!! sory yaty. tak perasan kawan login emel dia td guna laptop kte. yang SURAYA tuh. hehehe. sory3

poyaty said...

ayuz - thanx. dats so sweet of u :)

aty - tuh la tuh. adoi, da pening jdnya

fizzie - tgh tabah la ni. haha

anonny - owh, will chehk later. thanx

sawie - klau bole xnk jauh dari s.a huhu

little sunshine - nk buat majlis formal. klau garden wedding besh buat kat ctu

k. nurul - insyaallah. thanx

dayah - hahaha. cant imagine

k.mas - x cukup bsr kot

nina - wahhh. haha

zara - hahaha. its ok. ckp je la sy byr tuk tahun bile sy dpt jodoh. hahaha

asfira aminuddin said...

babe, sedey gila semuanya dah full booked! ada tu rezeki u kat mana2. sabar okey? :)

Atiqah Ahmad said...
This comment has been removed by the author.